Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Karl Liebknecht – Rosa Luxemburg - 92 χρόνια απ’ τη δολοφονία τους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις 15 Γενάρη συμπληρώθηκαν 92 χρόνια απ’ τη δολοφονία των μεγάλων ηγετών του γερμανικού προλεταριάτου Karl Liebknecht – Rosa Luxemburg απ’ την αντιδραστική γερμανική μπουρζουαζία και τους προδότες πράκτορές της σοσιαλδημοκράτες Εμπερτ-Σάϊντεμαν.
Ο Λένιν μ’ αφορμή τη δολοφονία των Karl Liebknecht – Rosa Luxemburg σε λόγο του (19 Γενάρη 1919) σε συγκέντρωση στη Μόσχα είχε πει: «σήμερα πανηγυρίζουν στο Βερολίνο, η μπουρζουαζία και οι σοσιαλπροδότες – πέτυχαν να δολοφονήσουν τον Κάρλ Λίμπκνεχτ και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Ο Εμπερτ και ο Σάϊντεμαν που 4 ολόκληρα χρόνια οδηγούσαν τους εργάτες στο σφαγείο για τα ληστρικά συμφέροντα, ανέλαβαν τώρα το ρόλο των δημίων των προλεταριακών ηγετών» (Λένιν, τομ. 28, σελ. 422).
Αργότερα τον ίδιο ρόλο έπαιξε και η χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατία (μαζί και η ηγεσία του «Κ»ΚΕ) δολοφονώντας τους μεγάλους κομμουνιστές επαναστάτες ηγέτες Κ.Γκότβαλντ, Μπ. Μπίερουτ, Μ.Ράκοσι, κλπ και τον αγαπημένο ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη το 1973, με τα 17 χρόνια εξορία, στο Σουργκούτ της παγωμένης Σιβηρίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Λένιν για τη δολοφονία Λούξεμπουργκ-Λίμπνεχτ

Μιλτιάδη Πορφυρογένη: Ρ. Λούξεμπουργκ – Κ. Λήμπνεχτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: