Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Στις 9 Μαρτίου δικάζεται ο πολιτικός κρατούμενος Άρης Σειρηνίδης. Βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 3 Μαίου 2010 και με συνοπτικές διαδικασίες απόδειξης της φύσης της «ταξικής-κατασταλτικής» αστικής δικαιοσύνης, παραμένει προφυλακισμένος πέραν του 6-μηνου, σαν a priori ύποπτος για τις ιδέες του και τη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες.

Ολόκληρη η σκευωρία ενάντια στον Άρη Σειρηνίδη, είναι μια αποθέωση της κατασταλτικής αυθαιρεσίας του κεφαλαιοκρατικού κράτους. Αφού συλλαμβάνεται ουσιαστικά χωρίς λόγο, με την μέθοδο ταυτοποίησης του γενετικού του( ?) υλικού, του χρεώνεται η ξεχασμένη επίθεση στα ΜΑΤ το καλοκαίρι του 2009 και έκτοτε παραμένει όμηρος για τις ιδέες και του κοινωνικούς του αγώνες που όπως και ο ίδιος αναφέρει, βρίσκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης και ενάντια στο κεφάλαιο, ειδικά αυτή τη περίοδο που η χρεοκοπία και τα αδιέξοδα της εξαρτημένης καπιταλιστικής Ελλάδας, η οικονομικο-πολιτική της κατοχή από την Τρόικα, έχουν εντείνει την προληπτική καταστολή και έχουν ενισχύσει το προτσές της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Η υπόθεση Άρη Σειρηνίδη, αφορά το σύνολο των αντιφασιστικών δυνάμεων και κύρια όλων όσων, έχουν αναφορά στον αντικαπιταλιστικό αγώνα.

Πρόκειται για μια ξεδιάντροπη σκευωρία-πείραμα εφαρμογής των ήδη εφαρμοζόμενων «αποδεικτικών στοιχείων του DNA», όπως έχουν ψηφιστεί στα «αντιτρομοκρατικά εκτρώματα», κι όπως εφαρμόζονται χωροφυλακίστικα από τη ΓΑΔΑ και τους μηχανισμούς της. Ας τονιστεί πως ο Άρης Σειρηνίδης είναι τάχατες ύποπτος της επίθεσης στην κλούβα των ΜΑΤ, μετά ταυτοποίηση του DNA του από το πορτοφόλι του το 2010, με «κάποια χειρουργική μάσκα» που μαζεύτηκε από το σωρό το 2009, στο χώρο της επίθεσης και που κατά μαρτυρία «κάποιου», ήταν δική του. Ένας μεσαίωνας αυθαιρεσίας, βιασμού της κοινής λογικής, αλλά και ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως με τα «νέα κατασταλτικά εργαλεία», μπορούν να χρεώσουν τα πάντα στους πάντες χωρίς καν επίφαση σεβασμού των αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η συγκεκριμένη σκευωρία είναι καθαρή ποινικοποίηση «ιδεών και αγώνων», είναι προληπτική στέρηση της στοιχειώδους ελευθερίας που υπάρχει στον καπιταλισμό, είναι μήνυμα πως όποιος είναι «καθαρά εναντίον μας» με διάφορους, περίεργους και αστήρικτους τρόπους μπορεί να βρεθεί χρεωμένος, με την πιο απίθανη κατηγορία.

Χαιρετίζουμε τη στάση του Άρη Σειρηνίδη που από τις φυλακές αφ΄ενός προτάσσει τη συμμετοχή του και τη συμπαράστασή του στον συνολικό αγώνα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και αφ΄ετέρου επιβεβαιώνει και με την εκεί στάση του για τα δικαιώματα των κρατουμένων, « την ταξική του θέση και συνείδηση», όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του της 09/06/10.

Η συμπαράσταση απέναντί του, θεωρούμε πως πρέπει ν΄ αγκαλιάσει κάθε αντιφασίστα-δημοκράτη και όχι μόνο τις παραμονές της δίκης. Ο αγώνας ενάντια στη φασιστικοποίηση της κεφαλαιοκρατίας, πρέπει να «δεθεί» μαζικά και στους δρόμους, με τον αγώνα ενάντια στην απόλυτη εξαθλίωση που βιώνει η εργατική τάξη και πλατιές λαϊκές μάζες, σαν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών εξαρτήσεων και των πολιτικών που εφαρμόζουν οι ντόπιοι υπηρέτες τους.

Μόνον έτσι θα είναι αποτελεσματική και όχι αποσπασματική η αντίδραση και τώρα και στο μέλλον, μόνον έτσι θα δημιουργηθεί ένα μαζικό ορμητικό ποτάμι που θα ξέρει, πως ο καθημερινός αγώνας του για επιβίωση, περιλαμβάνει και τον αγώνα ενάντια στην κεφαλαιοκρατική καταστολή και αυθαιρεσία που υπάρχουν για να αποτρέπουν αυτόν τον ίδιο τον αγώνα-απάντηση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: