Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΦΕΝΤΟΝΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Στις 5 τα ξημερώματα της 5ης Φλεβάρη 2011 εξερράγη βομβιστικός μηχανισμός στην είσοδο του στεκιού νεολαίας «Σφεντόνα» των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Μακρυγιάννη 17) . Η ισχυρή έκρηξη της βόμβας προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε όλη την γειτονιά, σε αμάξια και πολυκατοικίες σε μεγάλη απόσταση, και φυσικά στο ίδιο το στέκι. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη (δίπλα στην Εγνατία) και ότι πολλοί άνθρωποι διέρχονται συνέχεια από το σημείο δείχνει ότι ήταν μια δολοφονική εγκληματική ενέργεια που ήθελε να προκαλέσει θύματα. Είναι η δεύτερη φορά που το στέκι αυτό γίνεται στόχος επίθεσης με τον συγκεκριμένο μηχανισμό και είναι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα παρόμοιων επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους στην Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά.

Στην εποχή που η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές του Μνημονίου μας οδηγούν σε κοινωνικό μεσαίωνα, κάθε αγωνιστική, αριστερή φωνή είναι επικίνδυνη. Η επίθεση στην Σφεντόνα πάει χέρι-χέρι με το χτύπημα των διαδηλώσεων, τις διώξεις αγωνιστών και πολιτικών χώρων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την αστυνομική τρομοκρατία και την βαρβαρότητα ενάντια σε κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται. Η φασιστικού τύπου τρομοκρατική αυτή ενέργεια έχει πάνω από όλα στόχο τον λαό και το δικαίωμά του να οργανώνεται και να αγωνίζεται.

Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι! Καλούμε τον λαό, τη νεολαία και κάθε προοδευτικό άνθρωπο, συλλογικότητα ή σωματείο να καταδικάσει την επίθεση αυτή και να βγει μαζικά στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Εκεί που θα δοθεί πραγματικά απάντηση σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο σκοτάδι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5-02-2011

Καλούμε κάθε άνθρωπο ή συλλογικότητα που συμφωνεί με το κείμενο να το υπογράψει

ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΦΕΝΤΟΝΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

ΚΚΕ(μ-λ)
Ταξική Πορεία
ΚΟΕ-σπουδάζουσα
Νεολαία ΣΥΝ
Κίνηση για την Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55
ΝΑΡ-νΚΑ
ΣΕΚ
ΑΡΑΝ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αγωνιστική Πρωτοβουλία ΟΤΑ
ΟΚΔΕ
ΣΣΠ
Αντεπίθεση των Εργαζομένων
Πολιτικό-πολιτιστικό στέκι Ισκρα
ΕΕΚ
Αυτόνομη Πρωτοβουλία Φυσικού
Πορεία Αριστερή

Δεν υπάρχουν σχόλια: