Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Βάθεμα της φασιστικοποίησης

Με απόφαση του διευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις στο νομό, να απαγορεύτηκε κάθε δημόσια, υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία για το διάστημα από 9 έως 11 Φεβρουάριου στην εθνική οδό και στους επαρχιακούς δρόμους του νομού Σερρών. Είναι η πρώτη φορά μετά τη χούντα που με απόφαση τοπικού αστυνομικού διευθυντή, αίρεται ένα βασικό συνταγματικό δικαίωμα και χωρίς ο συγκεκριμένος να έχει την παραμικρή αρμοδιότητα να το κάνει.
Η κυβέρνηση κάλυψε τον υπάλληλό της στην εφαρμογή μιας πολιτικής αυξανόμενης φασιστικοποίησης, λέγοντας δια στόματος Λοβέρδου ''πως αποτέλεσε απάντηση σε αντεθνική(!!) δράση των αγροτών''. Ο θλιβερός συνταγματολόγος δικαιώνει δεκαετίες μετά τον κάθε Παττακό, αφού οι ''αντεθνικά δρώντες''-απεργοί, νομιμοποιούν την κατάλυση του συντάγματος και την μερική εφαρμογή στρατιωτικού νόμου. Με όρους αστικού συνταγματικού δικαίου ο Λοβέρδος είναι ηθικός αυτουργός ΣΤΑΣΗΣ, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα.
Μέσα στο κέντρο της Αθήνας ένα φυντάνι των ΜΑΤ προκλητικά ποζάρει έχοντας παραλλάξει τη στολή του με ναζιστικά σύμβολα.



 
Η φασιστικοποίηση είναι ένα προτσές που προχωρεί με ταχύτητες φυσικού φαινομένου. Δυστυχώς η αριστερά κάθε λογής ''επίσημη και ανεπίσημη'' κάνει πως δεν καταλαβαίνει.....ό,τι φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε κάνουμε πως δεν υπάρχει. ''Αυθαιρεσία'' για την καθεστωτική αριστερά, ''μπατσοκρατία κια επίδειξη παλληκαρισμού'' για τους πιο βερμπαλιστές της ίδιας ρεβιζιονιστικής λογικής..
Παρακολουθούν τα πάντα, ποινικοποιούν ιδέες, στήνουν προβοκάτσιες, σκοτώνουν όποτε το κρίνουν σκόπιμο,σύρουν στα δικαστήρια κοινωνικούς αγωνιστές ''προληπτικά'' με σκευωρίες, καταπατούν νόμους και σύνταγμα, έχουν γίνει ένα με τον ναζιστικό εσμό, επαίρονται για τα φασιστικά τους πιστεύω,καταλύουν και αυτή την αστική νομιμότητα κατά το δοκούν κι όλα αυτά δεν είναι υπόθεση ρουτίνας.
Το ''αυγό του φιδιού'' έχει σκάσει και δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε, να επικαλεστούμε ομαδική πολιτική τύφλωση. Η κεφαλαιοκρατική Ελλάδα είναι πτωχευμένη, πλατιές λαϊκές μάζες σέρνονται στην απόλυτη εξαθλίωση και την απώλεια καταχτήσεων αγώνων δεκαετιών, η φασιστικοποίηση είναι όρος για να περάσει αυτή η πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: