Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η πολιτική αστυνομία συνέλαβε τον Χαμμά Χαμμάμι, γενικό γραμματέα του ΚΚ Εργατών Τυνησίας

Η πολιτική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί το σύντροφο Χαμμά Χαμμάμι, γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας, μετά από πολιορκία του σπιτιού του. Αυτή η σύλληψη έρχεται μετά τις δηλώσεις τις οποίες έκανε, σχετικά με το κάλεσμα του Κόμματος Εργασίας στον τυνησιακό λαό και τις δημοκρατικές δυνάμεις καλώντας τους στην «διαμόρφωση κοινού μετώπου για τη διαδοχή του τυραννικού καθεστώτος» και καλώντας στην «αποχώρηση του Μπεν Αλί από την εξουσία και την διάλυση όλων των υπαρκτών θεσμών διακυβέρνησης και τον σχηματισμό προσωρινής πατριωτικής κυβέρνησης που θα διοργανώσει και θα επιβλέψει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές από όπου θα προκύψει Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα διαμορφώσει ένα Σύνταγμα νέο για την χώρα και θα ανακηρύξει μια νέα πραγματική Λαϊκή Δημοκρατία η οποία θα κατοχυρώνει τη Λαϊκή Κυριαρχία και θα εγγυάται πραγματικά την ελευθερία και τη δημοκρατία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ισότητα και την αξιοπρέπεια, και θα ακολουθεί μια νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική, πατριωτική και λαϊκή, που θα φέρει εργασία και τα μέσα για μια αξιοπρεπή διαβίωση στους νέους και τις νέες του λαού μας και θα ξεριζώσει τη διαφθορά και την ευνοιοκρατία και τον τοπικισμό».

Αυτή η σύλληψη εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των απειλών που εξαπέλυσε ο Μπεν Αλί στο τελευταίο διάγγελμά του, το οποίο ακολούθησε κύμα συλλήψεων κατά πάντων, και συμπεριέλαβε πλήθος συνδικαλιστών, πολιτικών, νεολαίων, και μαζί και μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργασίας ζητά την άμεση απελευθέρωση των ηγετών του, Χαμά Χαμμάμι και Ammar Amroussia και όλων των μελών του, και καθιστά υπεύθυνο τον Μπεν Αλί και το σύστημά του πλήρως υπεύθυνους για ό,τι τους συμβεί στη σωματική τους υγεία.

Αυτές οι συλλήψεις δεν θα λυγίσουν το κόμμα μας, και δεν θα το κάνουν να αναστείλει την υποστήριξή του και την υλοποίηση των καθηκόντων του απέναντι στο λαό μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία, καθώς είναι έτοιμο να προβεί στις αναγκαίες θυσίες προς χάριν της απελευθέρωσης του λαού μας. Καλούμε εκ νέου στην ένωση των δυνάμεων για την φυγή του Μπεν Αλί και τη δημιουργία ενός υπέρ των λαϊκών στρωμάτων δημοκρατικού συστήματος.

Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Τυνησίας

12 Γενάρη 2011

πηγή: Indymedia Athens

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλληλεγγύη στο λαό της Τυνησίας και στο ΚΚ Εργατών / Άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας
Τυνησία-Αλγερία (από το τελευταίο φύλλο της La Forge)
Σύλληψη του Amar Amroussia, εκπροσώπου τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργατών Τυνησίας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ'φοι, καλό είναι να γράφετε και την πηγή (Indymedia Athens).Το ότι αλλάξατε τη σειρά των δύο πρώτων λέξεων δεν αναιρεί την πηγή.

Γιώργος (από Ανασύνταξη) είπε...

ΟΚ. Έχουμε λάβει πολλά κείμενα προς δημοσίευση για το θέμα. Αυτό πράγματι είναι από το Indymedia Athens. Το προσθέσαμε.