Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ στη ξένη στρατιωτική επέμβαση - Έξω τα ξένα στρατεύματα από την Ακτή του Ελεφαντοστού!

ΟΧΙ στη ξένη στρατιωτική επέμβαση:
Ούτε από την ECOWAS, ούτε από τον ΟΗΕ, ούτε από τη Γαλλίας!
Έξω τα ξένα στρατεύματα από την Ακτή του Ελεφαντοστού!
Για την Εθνική Ενότητα και τη δημοκρατική και ειρηνική επίλυση της κυριαρχίας της Ακτής του Ελεφαντοστού και της μετεκλογικής κρίσης!
Μετά τις αραιά καλυμμένες απειλές του Ομπάμα και τον Σαρκοζί, εξ ονόματος της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας» η οποία συναποτελείται από Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτές τώρα αποστέλλονται και με τη μορφή τελεσιγράφου από τους αρχηγούς των κρατών του Πράσινου Ακρωτηρίου, του Μπενίν και της Σιέρα Λεόνε στην Ακτή του Ελεφαντοστού.
Σαν να έχει ήδη συμφωνηθεί η κατανομή των ρόλων, οι δυτικές δυνάμεις πιέζουν την ECOWAS να αναλάβει με την απόφαση της 24ης Δεκεμβρίου του 2010 μια ένοπλη επέμβαση στην Ακτή του Ελεφαντοστού για την εκδίωξη του Gbagbo από την εξουσία εάν δεν υποχωρήσει στα ασφαλιστικά μέτρα ότι πρέπει αυτός να πληρώσει για τον απώτερο σκοπό αυτών των τριών προέδρων, εξ ονόματος της ECOWAS.
Ως εκ τούτου, οι δυτικές δυνάμεις που μπορούν να παρέμβουν άμεσα κανονίζουν το σκηνικό που θα τους βοηθήσει να στείλουν τους άνδρες τους στην Αφρική για να εξασφαλιστούν τα πακέτα που δεν τολμούν να πάρουν δημόσια.
Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, οι ίδιοι οργανισμοί που κυοφόρησαν και χρηματοδότησαν την στρατιωτική χούντα που ανέτρεψε το νόμιμο και νομιμοποιημένο από το λαό πρόεδρο της Ονδούρας Σελάγια χρησιμοποιούν δουλοπρεπείς Αφρικανούς ως μαριονέτες για να εξοντώσουν και να επιβάλλουν στο Ιβοριανό λαό έναν εγκληματικό πόλεμο.
Οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί παγκοσμίως έχουν πει ψέματα σχετικά με «τα όπλα μαζικής καταστροφής και τη συνεργία με την Αλ Κάιντα» με στόχο την επίθεση, την ανατροπή και την κατάληψη του Ιράκ και να εξοντώσουν τον αρχηγό του Ιρακινού κράτους.
Ως εκ τούτου, ως οργανώσεις που συνυπογράφουμε επαναλαμβάνουμε ότι οι λύσεις για την μετεκλογική κρίση που πλήττει την Ιβοριανή κοινωνία κοινωνία θα έρθει πρώτα απ’ όλα από τον Ιβοριανό λαό.
Επομένως απορρίπτουμε οποιαδήποτε ξένη ένοπλη επέμβαση στην Ακτή του Ελεφαντοστού και να απαιτήσει την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων που βρίσκονται στα Ιβοριανά εδάφη, είτε αυτές είναι επίσημες (UN-CI, Μονόκερος, 41ο Τάγμα Πεζικού και Ναυτικού) είτε άτυπες (μισθοφόροι) .
Ζήτω η λαϊκή κυριαρχία της Ακτής του Ελεφαντοστού!
Ζήτω η παναφρικανική και διεθνιστική αλληλεγγύη!
27/12/10
Οι υπογράφοντες: Ferñent / Παναφρικανική Κίνηση Εργαζομένων-Σενεγάλη (F/MTP-S),  Actus/Λαϊκό Επαναστατικό Οικολογικό Κόμμα Τσαντ (Actus/Prpe Tchad), Κομμουνιστικό Κόμμα Τόγκο (RDC), Mouvement des Forces Démocratiques de la Casamance (MFDC), Parti Africain de l'Indépendance (PAI) Burkina Faso, PDS Burkina Faso, Δημοκρατικός Δρόμος (Μαρόκο) (Voie Démocratique Maroc), Rassemblement des Cercles Communiste (RCC) Γαλλία, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF), Rassemblement Organisé Des Communistes Marxistes-Léninistes (ROCML) Γαλλία, Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δανίας (APK), Κομμουνιστική Πλατφόρμα Ιταλίας, Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55, Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό),
Rouges Vifs13, Οργάνωση για τη δημιουργία κομμουνιστικού κόμματος εργατών στη Γερμανία (Arbeit Zukunft), Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: