Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ζήτω η πάλη των λαών της Αιγύπτου και της Τυνησίας

Από τις 25 Ιανουάριου, η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο συνεχώς μεγαλώνει, παρά την άγρια καταστολή ενός καθεστώτος του προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία. Η απειλή μεγάλης κλίμακας καταστολή δεν αποκλείεται.

Αναμφισβήτητα, το επαναστατικό κίνημα που ξεκίνησε στην Τυνησία είναι ένας ισχυρός καταλύτης της κοινωνικής και πολιτικής διαμαρτυρίας που κινητοποιεί τους νέους και τις μάζες στην Αίγυπτο.

Χαιρετίζουμε το κίνημα της νεολαίας, τους ανθρώπους που στέκονται εναντίον των διεφθαρμένων καθεστώτων. Καθεστώτα που υποστηρίζουν τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος επεκτείνει την υποστήριξη του στις αντιδραστικές πολιτικές του Ισραήλ, το προγεφύρωμα του ιμπεριαλισμού στην περιοχή αυτή.

Σίγουρα η Αίγυπτος δεν είναι η Τυνησία.

Βεβαίως, η διαδικασία που επιτελείται στην Τυνησία είναι ακόμη πιο βαθιά για να απαλλαγεί από τον Μπεν Αλί και το κυβερνητικό του Συνταγματικού Δημοκρατικού Συνασπισμού (RCD).

Αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα, την Τυνησία, την Αίγυπτο, αλλά και στην Υεμένη ... δείχνει τη δύναμη των προσδοκιών των λαών σε βαθιές δημογραφικές και κοινωνικές αλλαγές.

Στηρίζουμε αυτούς τους λαούς και τις προοδευτικές δυνάμεις που έχουν μια ιστορική ευθύνη σήμερα.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια παρέμβασης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Είχαμε ήδη καταγγείλει με όλες τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το λαϊκό κίνημα στην Τυνησία, την υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης  μέχρι την τελευταία στιγμή το καθεστώς του Μπεν Αλί.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης Ομπάμα που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να επιβάλει τη λύση του κατά των συμφερόντων του αιγυπτιακού λαού.

Αλληλεγγύη με τους λαούς της Τυνησίας και της Αιγύπτου!

Παρίσι, 28 Ιανουαρίου
Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας (PCOF)

Δεν υπάρχουν σχόλια: