Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις: εγκατέλειψαν κι’ αυτές το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ»

Σε μια περίοδο που οι αρνητικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις σχέσεις της Ελλάδας-ΕΕ – σε βάρος πάντα της χώρας εξαιτίας του νόμου της ανισόμετρης ανάπτυξης που δρα και μέσα στην ΕΕ – όξυναν την αντίθεση Εργασία -Κεφαλαίου αλλά και εκείνη της εξάρτησης της χώρας απ’ την ιμπεριαλιστική ΕΕ και επανέφεραν-«έσπρωξαν» στο κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας και προώθησαν στην ημερήσια διάταξη ως άμεσους πολιτικούς στόχους της ταξικής πάλης του προλεταριάτου και των άλλων λαϊκών μαζών: α) την πάλη για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων και την επανα-κατάκτηση των κατεδαφισμένων κατακτήσεών τους αλλά και β) την πάλη για την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, της Ελλάδας απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση (μαζί με την έξοδο και από ΟΝΕ-ΕΥΡΩ) τη στιγμή που χρεοκόπησαν και κατέρρευσαν οι μύθοι της ΕΕ και η οργή εργατιάς-αγροτιάς και των άλλων λαϊκών μαζών κατά του ντόπιου κεφαλαίου και ιδιαίτερα κατά της ΕΕ ξεχειλίζει, ακριβώς αυτή την πιο κατάλληλη και ευνοϊκή στιγμή για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ» εγκαταλείφθηκε ανοιχτά όχι μόνο απ’ τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ αλλά σιωπηρά και απ’ το σύνολο σχεδόν των εξωκοινοβουλευτικών «αντιχρουστσοφικών» και μη οπορτουνιστικών Οργανώσεων (ανοιχτά ή σιωπηρά σιωπηρά), μεταξύ αυτών ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, ΚΚΕμ-λ, Μ-ΛΚΚΕ, κλπ.
Οι χρουστσο-τροτσκίζουσες Οργανώσεις ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησαν κατά καιρούς μόνο για «αποχώρηση από το Ευρώ και την Ευρωζώνη» στην προοπτική «αντικαπιταλιστικής διάλυσης της ΕΕ» και για διάφορα άλλα ρεφορμιστικά «εθνικοποίηση τραπεζών», κλπ. χωρίς όμως και ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, της Ελλάδας απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, μ’ αποτέλεσμα να τους βγαίνουν απ’ τα «αριστερά» όχι μόνο τα ΚΚΕμ-λ - Μ-ΛΚΚΕ αλλά και το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ, που και τα τρία όχι μόνο δεν προτείνουν «έξοδο της Ελλάδας απ’ την ΕΕ» μα ούτε καν από ΟΝΕ-ΕΥΡΩ.
Οι μαοϊκοί ρεβιζιονιστές της ΚΟΕ, ενταγμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για «έξοδο από τη ευρωζώνη άμεσα και από το Ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών, επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, κλπ. («Δρόμος» 8/1/2011). Οι δυο άλλες ρεβιζιονιστικές μαοϊκές Οργανώσεις, ΚΚΕμ-λ - Μ-ΛΚΚΕ, από τις ως τώρα τοποθετήσεις τους αλλά και κριτικές τους σ’ άλλα Οργανώσεις, ούτε και αυτές θέτουν ζήτημα ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, της Ελλάδας απ’ την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, μα ούτε καν από ΟΝΕ-ΕΥΡΩ, παραπέμπουν την αποχώρηση, όπως και το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ, στο μέλλον δηλ. στο «σοσιαλισμό» τους όπως προκύπτει απ’ το σύνολο των δημοσιευμάτων τους, μεταξύ άλλων και απ’ το κείμενο των 13 σημείων της «Διακήρυξης της ΚΕ του Μ-ΛΚΚΕ («Λαϊκός Δρόμος» 5/6/2010).
Όμως ο «σοσιαλισμός» τους δεν βγαίνει έξω από τα πλαίσια του καπιταλισμού αφού δεν ανατρέπεται η αστική τάξη επειδή:
α) αρνούνται τη βίαιη-ένοπλη επανάσταση και τη συντριβή της αστικής κρατικής μηχανής ως το μόνο και αποκλειστικό δρόμο ανατροπής της δικτατορίας της αστικής τάξης και εγκαθίδρυσης της Διχτατορίας του Προλεταριάτου («Προγραμματική Διακήρυξη του Μ-ΛΚΚΕ, 1977, σελ. 24-25: «η αντιιμπεριαλιστική-δημοκρατική επανάσταση θα πάρει την εξουσία από τον ξένο ιμπεριαλισμό και τη ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία και θα τη δώσει στην εργατική τάξη και στους συμμάχους της». Με ποιόν τρόπο όμως; «ειρηνικά» και με τη «βοήθεια» του αστικού κράτους; Επίσης βλ. σελ 34 και 46. Πουθενά δεν γίνεται λόγος για ένοπλη πάλη-συντριβή της αστικής κρατικής μηχανής. Στο «1ο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΚΕ(μ-λ), 1977 στη σελ. 51-54 πουθενά δεν γίνεται λόγος για ένοπλο αγώνα και τσάκισμά του αστικού κράτους, ενώ στο «Καταστατικό» σελ. 111 γίνεται απλά λόγος για «λαϊκό-δημοκρατική επανάσταση» χωρίς να διασαφηνίζεται με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί: με «κοινοβουλευτικό ειρηνικό δρόμο» ή με ένοπλο αγώνα και χωρίς να λέγεται τι θα γίνει με το αστικό κράτος: θα διατηρηθεί ή θα τσακιστεί; Οι ρεβιζιονιστικές αυτές θέσεις των μαοϊκών για τα θεμελιώδη ζητήματα της αντιιμπεριαλιστικής-προλεταριακής επανάστασης είχαν συγκεντρώσει παλιότερα και τα ειρωνικά σχόλια των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών του «Κ»ΚΕ: «ΚΟΜΕΠ», 8/1978, σελ 67: Ν.Κοτζιά: «Μερικά ζητήματα «στρατηγικής» των αριστεριστών»).
β) Το «σοσιαλισμό» τους ορίζουν ως μια κοινωνία στην οποία θα διατηρηθούν «το προλεταριάτο και η αστική τάξη»: «το προλεταριάτο και η αστική τάξη είναι οι δυο βασικές ανταγωνιστικές τάξεις της καπιταλιστικής κοινωνίας και επίσης παραμένουν οι δυο βασικές ανταγωνιστικές τάξεις της σοσιαλιστικής κοινωνίας» («Η Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ, 7-9 Ιουνίου 1991, Αποφάσεις», σελ. 65). Μα είναι ολοφάνερο πως όταν σε μια κοινωνία παραμένουν οι δυο βασικές ανταγωνιστικές τάξεις, το προλεταριάτο και η αστική τάξη, τότε η κοινωνία αυτή δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί σοσιαλιστική: είναι μια καπιταλιστική κοινωνία. Είναι ολωσδιόλου αντιμαρξιστική, αστική η αντίληψη του σοσιαλισμού των μαοϊκών ρεβιζιονιστών.
Επιπλέον οι ηγέτες του Μ-Λ ΚΚΕ ξεπέρασαν και τους χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες του «Κ»ΚΕ, εγκαταλείποντας και αποκηρύσσοντας εντελώς ανοιχτά ακόμα και το δικό τους αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ»: μια τέτοια «έξοδος» σήμερα «σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στα βασικά αιτήματα του ελληνικού λαού, ούτε στη συνθηματολογία του Μ-Λ ΚΚΕ «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» η οποία συνδέει αδιάσπαστα την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας της μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού, της εξόδου της χώρας απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στην προοπτική της σοσιαλιστικής οικοδόμησης», φτάνοντας μάλιστα ως το σημείο να ισχυριστούν πως αν η Ελλάδα βρεθεί, τώρα, έξω από την ΕΕ τότε: «θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερα δεινά για το λαό, ακόμα μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων του» («Λαϊκός Δρόμος» 30/10/2010, σελ.7). Τέτοιος ακραίος εξωραϊσμός της ΕΕ και φιλοιμπεριαλιστική (=φιλο-ΕΕ) τοποθέτηση δύσκολα θα μπορούσε να διανοηθεί ακόμα και κάποιος αστός.
Έτσι οι εξωκοινοβουλευτικές Οργανώσεις που εγκατέλειψαν το αντιιμπεριαλιστικό σύνθημα-θέση «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με την τωρινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ και ταυτόχρονα παραιτήθηκαν απ’ την όποια πάλη κατά της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο πότε η ανταρσυα και οι οργανωσεις της σταματισαν να λενε "εξοδο απο την ΕΕ" διαβστε και καμια προκυρηξη π βγαζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Δυο ερωτήματα: Λέτε πουθενά σαν ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ της εργατικής τάξης, την έξοδο από την ΕΕ και την ταυτόχρονη άρνηση -μη πληρωμή του χρέους, ή αντίθετα προτάσσετε ''αντιμνημονιακές'' ρεφορμιστικές φλυαρίες ως άξια τέκνα του Περισσού?
Βάζετε ναι ή όχι, στις περιστασιακές αναφορές σας στην έξοδο από την ΕΕ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΝ ΟΡΟ, την ''διάλυση της ΕΕ''? Αυτό σημαίνει ναι ή όχι αντίληψη περί μη εφικτού μονομερούς εξόδου από την ΕΕ, μη εφικτού του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα σε μια χώρα.......απαντήστε μπας και καταλάβουμε εμείς που σας διαβάζουμε και παρακολουθούμε την ''επαναθεμελίωση'' του ρεβιζιονισμου

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως καλώς κάνει η ΚΟΕ και θέτει το ζήτημα "έξω από την ΟΝΕ".Είναι το σύνθημα-βασικός κρίκος, όπως έλεγαν οι Λένιν-Στάλιν. Εν έτει 2011, με οξυμένους τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και μια τεράστια οικονομική κρίση, ΕΕ χωρίς ΟΝΕ δεν νοείται. Επίσης, στο δεύτερο και πιο πρόσφατο συνέδριο της ΚΟΕ αναφέρεται ρητά η πάλη για διάλυση της ΕΕ. Αφού βάλατε αποφάσεις συνεδρίων άλλων, θα έπρεπε να βάλετε και αυτήν.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Προς το φίλο που λέει για την ΚΟΕ:

Η θέση για "διάλυση της ΕΕ" λίγο-πολύ μπαίνει από όλους. Αυτή η θέση όμως είναι διαφορετική από το "Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ" γιατί προϋποθέτει να συμφωνήσουν πολλές χώρες μέσα στην ΕΕ γι' αυτό.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Το σύνθημα κρίκος της ΚΟΕ είναι για ''μια άλλη Ευρώπη που είναι εφικτή''.
Καμία σχέση βέβαια με τους Λένιν-Στάλιν, αλλά τους ξεχασμένους στα χρονοντούλαπα της ιστορίας ''ευρωκομμουνιστές'' με τη ρεβιζιονιστική δεξιά θέση για ''Ευρώπη των λαών''.

Ανώνυμος είπε...

σταματησε ποτε το ΚΚΕ να μιλαει για τν εξοδο απο τους ιμπεριαλιστικους σχηματισμους ΕΕ,ΝΑΤΟ ? τι ασυναρτισιες ειναι αυτα ?

Ανώνυμος είπε...

Έχεις διαβάσει τις δηλώσεις Παπαρήγα ή όχι;

«Όταν η αστική τάξη έχει την εξουσία […] είτε μέσα είτε έξω από την Ε.Ε., οι διαφορές δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλες. Αντίθετα, μπορεί να μεγαλώσουν και οι εκβιασμοί απέναντι στην Ελλάδα.»

«…Βεβαίως εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι μια αποδεσμευμένη Ελλάδα, που όμως κινείται μέσα στην τροχιά της καπιταλιστικής διαχείρισης, δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα...»

Ανώνυμος είπε...

Για τον φίλο οπαδό του ''Κ''ΚΕ, δεν κάνει ένα κόπο να στείλει στον Ριζοσπάστη ένα συντροφικό ερώτημα : ''Βάζουμε σ΄αυτή τη φάση θέμα άμεσης εξόδου από την ΕΕ''...........και θα καταλάβει ( μπορείπιο εύκολα να ρωτήσει ένα στέλεχος της καθοδήγησης του συγκεκριμένου κόμματος), έτσι για να μη λέμε ''ασυναρτησίες''

Ανώνυμος είπε...

φιλοι και συντροφοι η αλεκα μιλαει για την καπιταλιστικη ελλαδα.. και εχει δικιο.. θα μας καταπιει ο ανταγωνισμος των κεφαλεων.. ομως.. το οτι παλευουμε για τον σοσιαλισμο αυτο συνεπαγεται οτι δεν γινετε σοσιαλισμος με ΕΕ,ΝΑΤΟ κ πρεπει να αποδεσμευτουμε απο αυτους...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε και σύντροφε, στην καπιταλιστική Έλλάδα αφού δεν μπορεί να κερδηθεί καμία μάχη, πως θα έρθει ο ''σοσιαλισμός και η λαική εξουσία '' άραγε............μήπως οι αστοί θα μας παραδώσουν κουρασμένοι μόνοι τους την εξουσία, κατά το σοφό σουρεαλιστικό σύνθημα: ''να πρωχεύσει η πλουτοκρατία''?
Είναι δύσκολο να παλεύεις για 1400 κατώτατο μισθό και να θεωρείς πως χωρίς κίνημα δεν ''θα σε καταπιούν'' και την ίδια ώρα όταν το ζήτημα πηγαίνει από την ανέξοδη ρεφορμισμή συνθηματολογία στην πολιτική, να δηλώνεις πλήρως αδύναμος για οποιαδήποτε κατάχτηση μέσα στον καπιταλισμό.
Σκέψου το και συνέχισε να προβληματίζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγραψα το σχόλιο για την ΚΟΕ για να τσακωθούμε.
Το σύνθημα που λες για την Άλλη Ευρώπη δεν σημαίνει Άλλη Ε.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τσακωνόμαστε καθόλου, αποτιμούμε συναγωνιστικά την ουσία των θέσεων κάθε Οργάνωσης.
Λέγοντας ''μια άλλη Ευρώπη'', είτε παλιότερα επί ΕΟΚ είτε τώρα, δεν εννοεί κάποιος μια μη καπιταλιστική Ευρώπη γιατί αυτό δεν συνιστά σύνθημα-στάση σε απάντηση των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών σχηματισμών, ΕΟΚ και μετά ΕΕ. Κρύβει είτε τη σαφή ρεβιζιονιστική αυταπάτη ότι μια αλλάγή σε πολιτικό επίπεδο διακυβέρνησης μπορεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία τους ( όπως μια ''αριστερή'' κυβέρνηση να φέρει ειρηνικά τον ''σοσιαλισμό'' σε μια χώρα) είτε το τροτσκιστικό άρλεκιν για ταυτόχρονη επανάσταση σε ολόκληρη την 'ηπειρο.
Και δεν είναι τυχαίο πως η ΚΟΕ συμπλέει και με τέως ευρωκομμουνιστές και με τροτσκιστές.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα έμαθα την ύπαρξη αυτής της εφημερίδας κι αυτού του πολιτικού χώρου,όταν googlάρησα να δω τι γίνεται στη νομική.Βλέπω το ΚΚΕ να αναφέρεται "Κ"ΚΕ,ενώ παράλληλα τα ΜΛ-ΚΚΕ και ΚΚΕ μλ,κανονικά.Μέχρι και την ΚΟΕ χωρίς εισαγωγικά.
Εγώ δεν άκουσα ποτέ στη ζωή μου από το ΚΚΕ να μιλάει για άλλη ΕΕ,για "πάλη"μες την ΕΕ κτλ.
Επειδή τώρα τελευταία αρκετοί μιλούν για έξοδο από την ευρωζώνη και μόνο,κυρίως το εφοπλιστικό κεφάλαιο πέρα της ΚΟΕ και επειδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρχισε να ψελίζει κατά της ΕΕ(καιρός ήταν),η Παπαρήγα είπε πως και να γίνει ακόμα και η έξοδος από την ΕΕ=οργανισμό των πολυεθνικών=κεφαλαίου δε λέει τίποτα,αν την εξουσία την έχει η αστική τάξη.Εσείς πιστεύεται ας πουμε ούτε χωρίς την τρόικα το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε άλλα μέτρα?Ή η ΝΔ?Ή όποιο άλλο αστικό κόμμα έβγαινε κυβέρνηση με τα λεφτά ομίλων πχ siemens?
Και όταν μιλάτε απαξιωτικά για το ΚΚΕ γνωρίζεται τη δράση που κάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο?Τους αγώνες για επαναπρόσληψη εργαζομένων και τις περιφρουρήσεις των απεργιών στις βιομηχανικές ζώνες και στα λιμάνια σε κάθε απεργία?
Θα απεργήσετε 10 Φεβρουαρίου στην πανελλαδική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ ή θα απεργοσπασετε?Πότε απεργήται όταν καλεί μόνο η ΓΣΕΕ,κι αν όχι μόνο τότε κάτω από πιο συντονισμό αποσπασματικά?Και σε ποιες πορείες πάτε 50 μέτρα μπρος 50 μέτρα πίσω από τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ?
Το αν το ΚΚΕ αδυνατεί να ανταπεξέλθει του ιστορικού του ρόλου που είναι η μετάβαση από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό,κι αν έχει αδυναμίες,εσείς ποιοι είστε και τους κρίνεται?Υπάρχεται πέρα από το ιντερνετ?Πχ τους μαοϊκούς ΜΛ τους ήξερα τους συνασπισμένους της ΚΟΕ επίσης που μιλάνε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους λες και το χρέος είναι θέμα των εργαζομένων με στόχο να πληρώσουμε λιγότερα.
Και επειδή των τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να γίνεται της μόδας ο όρος αντικαπιταλιστής,καλό δε λέω αντικαπιταλιστής να μιλάει μόνο για δικαιώματα και να μη βλέπει τα θέματα ταξικά δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που βρήκες και αυτό το blog για να μάθεις για την άρση του Ασύλου και τον αποκλεισμό της νομικής από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Γιατί αν περίμενες από το "Κ"ΚΕ θα μάθαινες τη μοναδική κίνηση που έκανε χθες και έπαιζε στα μέσα:

"ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να μην ασκηθεί βία σε βάρος των μεταναστών
Επικοινωνία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Χρ. Παπουτσή
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, μετά την απόφαση της Πρυτανείας για άρση του ασύλου, ζήτησε να μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική. Η κυβέρνηση έχει τρόπο και πρέπει να ικανοποιήσει τα άμεσα δίκαια αιτήματά τους. Η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή κατά των θυμάτων μεταναστών, δε θα έχει μόνο την ευθύνη γι' αυτή την αποτρόπαιη πράξη αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει." ("Ρ", 28/1/2010)

Με απλά λόγια το "Κ"ΚΕ χθες δεν έβγαλε τσιμουδιά για το άσυλο και σε φιλική τηλεφωνική επικοινωνία με τον πολιτικό προϊστάμενο των δυνάμεων καταστολής έκανε ευχολόγια να μην ασκήσουν βία στους μετανάστες. Δηλαδή όχι να μην τολμήσουν να μπουν τα ΜΑΤ στη νομική, αλλά να μπουν "ειρηνικά". Η απόλυτη ξεφτίλα δηλαδή!!!

Βέβαια ο "Ρ" σήμερα τσιμουδιά για τους αντιφασίστες που είχαν συγκεντρωθεί στα στενά γύρω από τη νομική για να εκφράσουν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη προς τους μετανάστες εργάτες και να υπερασπίσουν το Άσυλο. Τι να πει άλλωστε; Το "Κ"ΚΕ έλαμψε δια της απουσίας του και σήμερα γράφονται άρθρα επί άρθρων στον "Ρ" για να παραπλανήσει τα μέλη και τους φίλους του ότι κόπτεται για το άσυλο.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που λέει η Παπαρήγα για τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις "συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει" η κρατική καταστολή, προφανώς εννοεί τις οργισμένες λαϊκές αντιδράσεις που θα πυροδοτούσε η επέμβαση των ΜΑΤ, αντιδράσεις που είναι ο φόβος και ο τρόμος για τους σοσιαλδημοκράτες του Περισσού (βλ. Πολυτεχνείο, εξέγερση του Δεκέμβρη, κ.α.)

Ανώνυμος είπε...

Άμα εσείς από τη δήλωση της Παπαρήγας που είπε ότι αν η κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή κατά των θυμάτων μεταναστών, δε θα έχει μόνο την ευθύνη γι' αυτή την αποτρόπαιη πράξη αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει,καταλάβατε όχι να μην τολμήσουν να μπουν τα ΜΑΤ στη νομική, αλλά να μπουν "ειρηνικά" ή είστε υπερβολικά αντιΚΚΕ ή πρέπει να κοιταχτήτε σε κανέναν ψυχολόγο.

Όσο για την εξέγερση του Δεκέμρη,εκτός ότι ήταν εξέγερση που σταμάτησε για γαλοπούλα,πείτε τι αιτήματα είχε πέρα από το σύνθημα "να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων".Που δε λέω σε μεγάλο βαθμό η πτώση της ΝΔ μετά από 8 μήνες και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ έγινε από αυτήν την εξέγερση.
Η καταστολή φιλαράκια δεν είναι αποκομμένη της συνολικότερης πολιτικής,αλλά κομμάτι της.Και η πτώση μια κυβέρνησης από μόνο του δε λέει τίποτα,4 κυβερνήσεις σε ένα μήνα ρίξαν οι Αργεντίνη έγινε τίποτα?
Η πάλη του λαού πρέπει να προσανατολίζεται στην αιτία των προβλημάτων και αυτή είναι η αστική εξουσία.
Οι καπιταλιστες δεν κλαινε οταν σπαν οι βιτρίνες κλαιν όταν χάνουν κέρδη μπορείται να συγκρίνεται τη στάση των ΜΜΕ το Δεκέμβρη του 2008 που έβρισκες και κάτι Λαζόπουλους να τη στηρίζουν με τις απεργίες των ναυτεργατών που έκραζε όλος ο τύπος(πλην ριζοσπαστη),ο καθένας με τον τρόπο του.Άλλος ευθαίως και άλλος πλαγίως για "εξαλοσύνες".
Οι ανακοινώσεις εχουν ως εξης
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα άμεσα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Αν χρησιμοποιήσει την κρατική καταστολή ενάντιά τους, δεν θα έχει μόνο την ευθύνη γι' αυτή την αποτρόπαια πράξη αλλά και για τις συνολικές παρενέργειες που θα δημιουργήσει.

ΠΑΜΕ: Ολα τα ταξικά συνδικάτα, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών. Ελληνες και ξένοι εργάτες έχουν κοινό αντίπαλό τους την πολιτική της εκμετάλλευσης κυβέρνησης , κεφαλαίου, ΕΕ. Αυτήν πρέπει να στοχοποιούμε.

Εσείς 10 Φλεβάρη απεργήτε στον ιδιοτικό τομέα ή μόνο όσοι με την ΑΔΕΔΥ?Στις 23 θα πάτε με τη ΓΣΕΕ ή με το ΠΑΜΕ?
Αυτά καλή καπιλεία της επαναστατικής ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1956.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθαν και τα ''αντράκια ''του Περισσού να ρωτήσουν κουτσαβακίστικα. ''ΕΣΕΊΣ ΠΟΙΟΊ ΕΊΣΤΕ?''
Είμαστε απλά εκείνοι που ανάγκασαν τον Περισσό να σε βάλει, να μας κάνεις μαθήματα.
Για το απεργοσπαστικό ρεφορμιστικό ΠΑΜΕ που είναι ''ολίγον έγκυος'' ολίγο από συνομοσπονδία στη διάσπαση, αλλά όχι στη ''κάλυψη των απεργών'', σας έχει πάρει είδηση ο κόσμος και κάνετε ανοιχτή- πλην με μισόλογα- αυτοκριτική πως είστε σήμερα πιο λίγοι και θλιβεροί, από τότε που ξεκινήσατε το διασπαστικό εγχείρημα, κόντρα στα καθήκοντα των αληθινών κομμουνιστών.
Η Παπαρήγα που προτείνει στην καθ αυτή ''μη χρεοκοπία'' ( τι έχουμε τελικά αποφασίσατε?) να ''πτωχεύσει η πλουτοκρατία'' -προχώρημα του επαναστατικού μαρξισμού, καλά τα λέει πως ό,τι και να κάνουμε καπιταλισμός θα μείνει. Ο ρόλος της είναι η πολιτική ακινησία του εργατολαικού κινήματος και η αναμονή να αυξηθούν τα κουκιά σας και να κάνετε ''ειρηνική-κοινοβουλευτική επανάσταση''.
Ο Δεκέμβρης που βαζεις στο ρυπαρό στόμα σου, δεν σταμάτησε για γαλοπούλα άφησε χιλιάδες παρακαταθήκες όσα τα παιδιά που μάτωσαν στους δρόμους....ο δικός σας Δεκέμβρης πάντως συνεχίζεται μέχρι την αποφυλάκιση του ''γιού της πλύστρας'', Κορκονέα.
Και κάτι άλλο πακκηκάρι: το κκε μ-λ, η κοε ΚΛΠ, έτσι ονομάζονται δεν θέλουν εισαγωγικά. Εσείς είστε η καπηλεία και η προδοσία ενός κόμματος που καθημερινά λερώνετε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που λες περί "ψυχολόγου" τα προσπερνώ γιατί είναι αποκαλυπτικά του ότι δε μπορείς να αντιπαρατεθείς με πολιτικούς όρους.

Δε μπορώ να προσπεράσω ότι κάνεις γαργάρα ότι το "K"KE δεν έβγαλε ούτε καν ανακοίνωση χθες το βράδυ για την άρση του Ασύλου και την επέμβαση της αστυνομίας, αλλά αρκέστηκε στο να πάρει η Παπαρήγα ένα τηλέφωνο και να ζητήσει "να μην ασκηθεί βία κατά των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική" και από εκεί και πέρα κάντε ότι θέλετε. Κάνεις γαργάρα το ότι το "Κ"ΚΕ δεν περιφρούρησε το Άσυλο χθες το βράδυ, αλλά σήμερα έχει το θράσος να αυτοπροβάλλεται ως ο απόλυτος υπερασπιστής του Ασύλου. Αλλά και πως να τα δικαιολογήσεις αυτά;

Και στην ερώτηση αν υπάρχουμε κάπου πέρα από το ιντερνετ, σου απαντώ ότι υπάρχουμε στην περιφρούρηση του Ασύλου χθες το βράδυ. Εκεί που δεν υπήρχε το "Κ"ΚΕ.

Σε ότι αφορά την εξέγερση του Δεκέμβρη και τη σύνδεση των στοχεύσεων της με την πάλη για την κοινωνική, απλά αντιγράφω:
"Η μεγάλη σημασία της νεολαιίστικης μαθητικής εξέγερσης του Δεκέμβρη έγκειται τόσο στη μαζικότητα, στη μαχητικότητα και στο ότι ήταν εκτός των πλαισίων της αστικής νομιμότητας, όσο και σε ότι αφορά το περιεχόμενο της στόχευσής της: α) πάλη κατά της αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης γενικότερα, β) πάλη κατά της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, τα οποία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ταξικής πάλης και επομένως η εξέγερση του Δεκέμβρη αποτέλεσε το μονοπάτι που δείχνει το δρόμο του αγώνα στις μελλοντικές ταξικές μάχες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας." (προκήρυξη Ανασύνταξης για τη 2η επέτειο της εξέγερσης, διαβάστε την ολόκληρη εδώ: http://anasintaxi.blogspot.com/2010/12/2010-na.html)

Σε ότι αφορά την απεργία, εμείς απεργούμε όποτε καλυπτόμαστε το σωματείο μας, είτε οι συσχετισμοί μέσα στο σωματείο είναι υπέρ των εργατοπατέρων της ΠΑΣΚΕ είτε των εργατοπατέρων του ΠΑΜΕ, είτε των οποιονδήποτε εργατοπατέρων γιατί οι κομμουνιστές δρουν σε όλους τους μαζικούς εργατικούς χώρους. Δουλεύουμε στα σωματεία για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να προσανατολίσουμε τον αγώνα τους προς την κατεύθυνση της ανατροπής των σχεδιασμών του κεφαλαίου.

Για τους ναυτεργάτες που το "Κ"ΚΕ ξεπουλάει μονίμως τον αγώνα τους τι να πρωτοπεί κανείς; Σου απαντώ και πάλι με ένα άρθρο μας:
«Οι ναυτεργάτες θα βγάλουν ακόμη μια φορά τα συμπεράσματά τους για τους ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ, οι οποίοι:
πρώτο, έσπασαν την απεργία των ναυτεργατών, μόλις ανακοινώθηκε η πολιτική επιστράτευση και πριν τους επιδοθούν τα χαρτιά της επιστράτευσης, για να μη συγκρουστούν με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το εφοπλιστικό κεφάλαιο,
δεύτερο, παρουσιάζουν το ξεπούλημα-σπάσιμο του αγώνα με την αναστολή της απεργίας σαν «στάση ευθύνης, απόλυτα σωστή», αναγκαία δήθεν «για ανασύνταξη των δυνάμεων των ναυτεργατών»,
τρίτο, ενώ τα δίπλωσαν-υπάκουσαν στην πολιτική επιστράτευση, τώρα καλούν σε απεργία στις 15 Δεκέμβρη για να «σπάσουν» δήθεν το «μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης».» (ολόκληρο διαβάστε το εδώ: http://anasintaxi.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html )

Και τέλος, η σημερινή ηγεσία του "Κ"ΚΕ και οι πολιτικοί της πρόγονοι (Κολιγιάννης, Φλωράκης και λοιποί) είναι αυτοί που διέλυσαν το επαναστατικό ΚΚΕ, με την 6η και 7η ολομέλεια που καθαίρεσαν και διέγραψαν την επαναστατική του ηγεσία, διέγραψαν και έστειλαν στις φυλακές και στις εξορίες την πλειοψηφία των κομμουνιστών πολιτικών προσφύγων από το κόμμα επειδή αντιτάχθηκαν στην επιβολή της αντεπαναστατικής γραμμής του 20ου συνεδρίου και τώρα αυτή η ηγεσία μας σερβίρει την απάτη της 92χρονης συνέχειας του ΚΚΕ. Είναι η σημερινή ηγεσία του "Κ"ΚΕ που προπαγάνδισε και προπαγανδίζει όλο το πισωδρομικό προτσές παλινόρθωσης του καπιταλισμού, που έχει αποκαταστήσει όλο το συρφετό των σπασμένων και οπορτουνιστών που είχαν διαγραφεί από το επαναστατικό ΚΚΕ. Οπότε αυτά τα περί καπηλείας μάλλον προς Περισσό πρέπει να τα πεις.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τελευταίο και δε θα σας ξαναενοχλήσω,άλλωστε είστε άλλη μια αντιΚΚΕ γκρουπα που τουλάχιστον περιέργως δεν είστε αντικομμουνιστική όπως οι υπόλοιπες μιας και δεν επιδίδεστε σε σταλινολογία και αναπαραγωγή γκεμπελικών ειδήσεων.Θα σας απογοητεύσω.
Λοιπόν ούτε στο ΚΚΕ είμαι ούτε στην ΚΝΕ.Ούτε κανένα στέλεχος του Περισσού.Αν διαβαζες αυτά που είπα θα το καταλάβαινες.Ο Περισσός δεν ασχολήθηκε με σας.
Φυσικά δεν είμαι ανεξάρτητος,ούτε από ταξικά συμφέροντα ούτε από πιστεύω.Και ούτε ανέντακτος,ψηφίζω ΚΚΕ και σε κάθε απεργία ξυπνάω από 3 και βρίσκομαι είτε στις περιφρουρήσεις της βιομηχανικής της πόλης μου ή στο λιμάνι.Ο λόγος που έψαχνα στο google εξελίξεις δεν ήταν ότι το ΚΚΕ δε μιλάει για αυτά τα θέματα,αλλά έψαχνα για live ενημέρωση που δεν είχε ο Σόρος στο ιντυμεδια και τελικά βρήκα στον ΠΑΣΟΚΝΔιτη το Μάκη στο ζουγκλα.
Εγώ στο Δεκέμβρη του 2008 και ήμουνα και γνωρίζω και την "Κ"ΟΕ και έβριζα μαζί με τους κοετζήδες που με προσεγγίζανε από το πρωί μέχρι το βράδυ το ΚΚΕ,είναι ενα ευρωκομμουνιστικο κομμα με μαοϊκη ρητορεία,ούτε καν μαοϊκο όπως τα 2 μλ.
Όσο για τα 92 χρόνια ιστορίας γνωρίζω από το ίδιο το ΚΚΕ,από τις αποφάσεις του 18ου συνεδρίου του ότι έκαναν εγκλήματα οι (Κολιγιάννης, Φλωράκης και λοιποί),καθώς λίγο πιο πριν έκαναν εγκλήματα οι Σιοντοιωαννίδησες.Αυτό δε τους κάνει αυτομάτως πράκτορες του καπιταλισμού,ο φονιας δεν ειναι παντα δολοφόνος,υπαρχει και ο φονος εξ αμελείας,δεν έζησα τότε να εχω πληρη ενημέρωση που "αντικειμενικη "δε βρισκεις ποτε. Πρόσφατα το 2011 έκδωσε το ΚΚΕ τα πρακτικά της 6ης ολομέλειας του 1956,για να μη το έκανε τόσα χρόνια....
Να φανταστείτε το ΚΚΕ την περίοδο της αποσταλινοποίησης είχε μέσα στο κόμμα,Ανδρουλάκη,Δαμανάκη,Δραγασάκη,
Αλαβάνο,Λαφαζάνη,και διεκδικούσαν και την ηγεσία.Κατηγορείτε την Παπαρήγα,αλλά αν έβγαινε ο Δραγασάκης σήμερα δε θα υπήρχε κομμουνιστικό κόμμα,αλλά ένας ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ(ο ΣΥΡΙΖΑ τωρα δεν παει στο ΠΑΣΟΚ,γιατί υπάρχει ΚΚΕ και χρειάζονται αναχώματα και δε μπορει να δρα ως ανάχωμα αν ειναι στο ΠΑΣΟΚ ).

Επίσης όμως ξέρω ότι 1 είναι το κόμμα της εργατικής τάξης που εκφράζεται από την πρωτοπορεία της εργατικής τάξης=το κομμάτι της που δε θέλει τον εξανθρωπισμο του καπιταλισμου(πράγμα που δεν γινεται κι όλας τεσπα),αλλά την ανατροπή της αστικής εξουσίας,δηλαδή οι κομμουνιστες.

Και το ΠΑΜΕ δεν απεργόσπασε ποτέ.Δε στο βγάζω άγιο.Ούτε το ΚΚΕ στο βγάζω άγιο,αλλά όταν θεωρείτε συμμάχους σας την "Κ"ΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για έναν εξανθρωπισμένο καπιταλισμό και που καλεί τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ενωθεί μαζί του,καλεί τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το μνημόνιο λες και θα τους πείσει και που μιλαει για έξοδο απο ευρω και οχι ΕΕ και έχετε για εχθρό σας το ΚΚΕ κάτι δεν πάει καλά.
Και κάτι τελευταίο όσο υπήρχε ΕΣΣΔ,δεν υπήρχαν ιδιοτικές επιχειρήσεις δεν υπήρχαν άνεργοι,πεινασμένοι και υπήρχε δωρεάν και δημόσια υγεία και παιδεία.Δεν μπορείς να λες ότι από το 1956 που ήταν η αρχή του τέλους μεν,έγινε η κατάρρευση του σοσιαλισμού.

Δε σας ξαναενοχλώ,αλλά κριτική στο ΚΚΕ για να κάνεις πρέπει να είσαι μέρος του λαϊκού κινήματος και δυστυχώς ακόμα οι δυνάμεις στα μέτωπα ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ,ακόμα είναι οι κοντά στο ΚΚΕ δεν έχουμε πλατύ μέτωπο,όπως έκανε το ΚΚΕ στην κατοχή το ΕΑΜ..Και ναι ρε να μη πτωχεύσει ο λαός!Και επειδή ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός,αυτό θα γίνει με την ανατροπή της εξουσίας.Διαβάστε οικονομικά να καταλάβαιτε ότι είναι αδύνατο να ξεπεραστει η καπιταλιστικη κριση δεδομενου της ανταγωνιστικότητας,εκτός κι αν γίνει 3ος παγκόσμίος Ή Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΛΙΣΜΟ.
Και για πια νομιμότητα μιλάτε?Η νομοθεσία ορίζει άσυλο?Το προασπίζει?Όποτε θέλει η κάθε πρυτανεία δεν κάνει άρση?Κι εσείς μιλάτε για πάλη μέσα στους αστικούς θεσμούς?
Όπως λέει και το ΚΚΕ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ!

Άντε γεια ουρά συντροφοι της ΚΟΕ και του κρυφοπασοκ ΣΥΡΙΖΑ
Ξαναλεω δε σας ξαναενοχλώ.

Ανώνυμος είπε...

μια κουβέντα μόνο: συνέχισε την αναζήτηση στις αγωνίες σου ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΣΟΥ, με ανοιχτά μάτια και κριτήριο το κίνημα και τη στάση του καθένα.
Λες πολλά που είναι ακριβώς αντίθετα στη πραγματικότητα. θα τα ξανακοιτάξεις όλα αυτά εσυ ο ίδιος, χωρίς την επιθετική ανασφάλεια που φέρνει χαρακτηρισμούς και εύκολες ερμηνείες, θα κρίνειςαπό στάση, προτάσεις, επαναστατικό ήθος και που αυτό υπάρχει.
Δεν μιλάς με ''αριστερά πολιτευτάκια'', μιλάς με έλληνες σταλινιστές-ζαχαριαδικούς ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, που δεν έχουν χάσει το νήμα του επαναστατικού μαρξισμού και δεν έχουν ''πουλήσει'' τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο λυπηρό είναι που σας βάζουν να ισχυρίζεστε ότι δεν έχετε καμία σχέση με το ίδιο σας το κόμμα. Αλλά είτε είσαι είτε δεν είσαι μέλος του «Κ»ΚΕ, η κριτική που γίνεται είναι πάνω στις απόψεις σου και δυστυχώς έχεις καταπιεί τη γραμμή του «Κ»ΚΕ αμάσητη.

Μερικές τελευταίες απαντήσεις:
Ναι είμαστε αντι«Κ»ΚΕ, όχι λόγω κάποιας ψύχωσης, αλλά επειδή αυτό το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι αυτή τη στιγμή το βασικό ρεφορμιστικό-οπορτουνιστικό ρεύμα μέσα στο εργατικό κίνημα της χώρας, επειδή μπαίνει εμπόδιο και συκοφαντεί τους αγώνες του σήμερα, επειδή καπηλεύεται το όνομα, την ιστορία και τους αγώνες του επαναστατικού ΚΚΕ, επειδή δυσφημεί τον κομμουνισμό μιλώντας εξ ονόματός του.

Στις θέσεις του 18ου συνεδρίου του «Κ»ΚΕ δεν αναφέρεται πουθενά για τα «λάθη» (λέγε με προδοσία) του Φλωράκη και των λοιπών σοσιαλδημοκρατών, αντίθετα επαναλαμβάνεται πολλές φορές ότι η παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ πραγματοποιήθηκε το ’80 (άλλωστε κατά τον Περισσό ένα κόμμα με ρεφορμιστική σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία (βλ. γραμμή 20ου συνεδρίου και των μετέπειτα συνεδρίων) και πρακτική, όπως αυτό των Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ, είναι ικανό να καθοδηγεί την οικοδόμηση του σοσιαλισμού). Στοιχεία πάνω στο γιατί ο καπιταλισμός παλινορθώθηκε το ‘56 μπορεί βρει στη σειρά άρθρων που έχει γραφτεί στην εφημερίδα Ανασύνταξη (το τελευταίο άρθρο καθώς και link για τα προηγούμενα μπορείτε να τα βρείτε εδώ: http://anasintaxi.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html).

Τελικά, όμως, δεν έχεις απαντήσει σε τίποτα από την κριτική που κάνω εγώ και άλλοι συναγωνιστές στο «Κ»ΚΕ και αρκείσαι σε κάτι απαντήσεις του τύπου «το ΠΑΜΕ δεν απεργόσπασε ποτέ», ενώ την ίδια στιγμή έχεις εγκαταλείψει τα περί «ψυχολόγων» (μιας και δεν πιάνουν) και προσπαθείς να βγάλεις την Ανασύνταξη σύμμαχο με τον ΣΥΝ και την ΚΟΕ νομίζοντας ότι έτσι μπορείς να μας βγάλεις «εκτός» μηχανιστικά (μεταξύ μας φίλε, ούτε αυτό θα πιάσει γιατί αρκεί κάποιος να διαβάσει τη δημοσίευση κάτω από την οποία σχολιάζουμε!!!).

Αν θες πραγματικά να μάθεις τι είναι και τι θέλει η Ανασύνταξη, καλύτερα διάβασε τις θέσεις της όπως αυτές δημοσιεύονται σε αυτό to blog. Ίσως έτσι προκύψουν κάποιοι γόνιμοι διάλογοι στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν κράτησα το λόγο μου.Πρέπει να γνωρίζετε ότι ποτέ τα μέλη του ΚΚΕ δε βγήκαν να πουν "εδω η ανεξάρτητοι πορεία",εμείς είμαστε "ανεξάρτητοι" εδώ "ανεξάρτητητ επιτροπή"και ποτέ δεν έκρυψαν την ταυτότητά τους.Άλλοι μιλούν για "ανεξάρητα 1βάθμια και ανεξάρτητες πορείες" και "ανεξάρητες οργανώσεις"και "ανεξάρτητες ΜΚΟ".Οι κομμουνιστές δεν κρύβουν την ταυτότητά τους και δεν υπογράφουν δηλώσεις μετανοίας.Απλά δεν είμαι κομμουνιστής ρε παιδιά.Αυτή η έννοια δεν είναι τίτλος φαίνεται στους αγώνες.
Ο λόγος που δε θελω διάλογο είναι ότι δεν θελετε κι εσεις μια που χωρις να γνωρίζετε δέσατε κόμπο ότι είμαι στελεχος του Περισού που μπήκα για να προπαγανδίσω και επειδή διαφωνησα με σας και στη συνέχεια βγάλατε το συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ βάζει τα μέλη του να πουλάν ανεξαρτησία και ότι έφαγα αμάσητα τη γραμμη του λες που όποιος συμφωνεί με τη γραμμή του την έφαγε αμάσητα ή έχει κάποιο πρόβλημα.Έχετε συχνά διαλόγους με μέλη του ΚΚΕ και έχετε ξανακούσει άτομο να μιλάει φιλικά για το ΚΚΕ χωρίς να είναι μέλος του?
Εσείς γραμμή δεν έχετε?(δεν σας κατηγορω γι αυτο).Με δημοκρατικο συγκεντρωτισμό δουλεύετε ή "ελέυθερα" σαν το ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ.Έχετε συνιστώσες,τάσεις,φράξιες ή είστε κανονικό κόμμα?
Απλώς αποδέχεσαι σαν κομμουνιστες τους μαοϊκούς των μλ,οκ,αποδέχεσαι σαν "κομμουνιστές" τους πιο τελειωμένους σοσιαλδημοκρατες(ευρωκομμουνιστες για την ακρίβεια) της "Κ"ΟΕ και δεν αποδέχεσαι το ΚΚΕ.
Τους Χρουτκοφ,Μπρέζνιεφ και μετά δεν τους γουστάρω ούτε το Μάο που κριτηκάριζε καλά την ΕΣΣΔ και υπέγραφε μπίζνες με το Νίξον.

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ έχει ένα πρόβλημα στο να κάνει αυτοκριτική.Εσείς δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα?Ή δεν έχετε κάνει λάθη?
Εγώ πιστεύω πως δεν έχετε κάνει λάθη,όπως δεν έχετε κάνει και σωστά γιατί δεν υπάρχετε,αν είστε επαναστατες και δουλεύετε σωστά σύντομα θα υπάρξετε και θα μάθουμε ποιοι ειστε,τα θετικά σας και τα αρνητικά σας,γιατί αυτά φαίνονται στις πράξεις.Ο Ζαχαριάδης πήρε ένα μπάχαλο με τάσεις μπουρδέλου γεμάτο φράξιες που προσπαθούσαν κάποιοι να το κάνουν ΚΚΕ και κάποιοι άλλοι να το κάνουν σαν τα μουτρα τους,έδιωξε τη σαβούρα(ίσως μαζί με τα ξερά να κάηκαν και χλωρα δεν γνωρίζω) διέλυσε τις φράξιες και έκανε κόμμα.Ίσως δούμε κι εσάς στο μέλλον.
Το ότι θέλετε ψυχολόγο το είπα για να καλύψω όλες τις δυνατές περιπτώσεις και να μην έλεγα ευθαίως για λογικά άλματα που γίνονται απο αντιΚΚΕ κομπλεξ.

Εγώ δε χρησιμοποίησα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς,απλά είπα ποιοι ειστε?Όντως κατα λάθος σας έμαθα τουλάχιστον στο μερος μου,αν όχι σ΄όλη την Ελλάδα δεν υπάρχετε.
Μετά λέγατε δεν εχω απαντήσεις σε καταφατικές προτάσεις που βρίζουν το ΚΚΕ που πιθανόν σε κάποια να λέτε αλήθεια,εσείς απαντήσατε αν θα απεργήσετε στις 10 Φλεβάρη?Δε ρώτησα κάποια ανάλυση.
Ο λόγος που απάντησα ήταν για να ξεκαθαρίσω κάτι για τις προσωπικές επιθέσεις,αφού για σας ΚΚΕ=εχθρός.

Όταν λέτε ότι Και κάτι άλλο πακκηκάρι: το κκε μ-λ, η κοε ΚΛΠ, έτσι ονομάζονται δεν θέλουν ,ενώ το ΚΚΕ θέλει εισαγωγικά.
Ο διάλογος τελειώνει για μένα.Παλέψτε με τους "κομμουνιστες" της ΚΟΕ παρέα και με τους μαοϊκους μ-λ.
Αν είστε σωστοί σύντομα θα υπάρξετε.Τώρα δεν υπάρχετε πολύ χρόνο ξόδεψα και μέσα σε εξεταστική.Αν υπάρξετε τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις ποιά είναι η πλάκα παλληκάρι? ( τα πλήκτρα σε έκαναν με εξωτικό χαραχτηρισμό)Πως χωρίς να το ξέρεις η μαοικο-τροτσκιστική ΚΟΕ έχει πολλά κοινά με το ''Κ''ΚΕ. Έχει την ίδια εθνικιστική θέση στα λεγόμενα ''εθνικά θέματα'', ταύτιση με τον ΕΟΚΑΒΙΤΗ Παπαδόπουλο στη Κύπρο για το σχέδιο Ανάν αντί για καταγγελία του δημοψηφίσματος παρωδία και ενότητα εργατών από τις δυο εθνότητες.Τουρκοφαγικές απόψεις και άρνηση πως υπάρχουν εθνικές μειονότητες ( σλαβομακεδόνικη) όπως και η δική σου Κανέλλη, και βέβαια δεν μιλά κι αυτή για έξοδο από την ΕΕ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που κάποτε το ''Κ''ΚΕ σε εποχές που ήθελε εκ του ασφαλούς ''να βγεί από τ αριστερά'', έβαζε λεκτικά.
Εμείς υπάρχουμε αν το κενό σου είναι πολιτικό, δεν είμαστε εκλογικός μηχανισμός, αν θέλεις καποιο κόμμα-αγχολυτικό.
Καλή εξεταστική