Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Εκπρόσωπος του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα «μαύρα κοράκια» της φασιστικής αντίδρασης για τη σκλαβομακεδόνικη μειονότητα

Το ζήτημα της ύπαρξης ή μη σκλαβομακεδόνικης  μειονότητας δεν μπορούσε να απουσιάζει απ΄ τις «συζητήσεις» στα τηλεπαράθυρα των υποψηφίων βουλευτών των διαφόρων κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού αποτελεί κεντρικό ζήτημα της δημαγωγικής πολιτικής των αντιδραστικών εθνικιστών όλων των κομμάτων.
Έτσι  σε μια συζήτηση του «ΑLTER» (23/9/2009) τα «μαύρα κοράκια» της ντόπιας φασιστικής αντίδρασης Μιχαλολιάκος-Βούλτεψη (ΝΔ) – Δ.Καριώτης (ΛΑΟΣ) για αρκετή ώρα ορμούσαν λυσσασμένα να «κατασπαράξουν» τον εκπρόσωπο των Οικολόγων Τσιρώνη, πιέζοντάς τον να απαντήσει γιατί ο Τρεμόπουλος συμμετείχε σε παρουσίαση του Σλαβομακεδόνικου Αναγνωστικού που είχε εκδώσει το αστικό κράτος αρχές-μέσα της δεκαετίας του ΄20 και αν οι Οικολόγοι αναγνωρίζουν την ύπαρξη σκλαβομακεδόνικης μειονότητας.
Ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Τσιρώνης δεν τόλμησε  να αναγνωρίσει ευθέως την ύπαρξη σκλαβομακεδόνικης μειονότητας αλλά μιλούσε γενικά και αόριστα για κάποιες ομάδες πληθυσμών που «δεν ζουν» στην Ελλάδα αλλά κάπου στην Αφρική που και αυτές έχουν το δικαίωμα να έχουν τις παραδόσεις τους και τα ήθη και έθιμά τους. Εκείνο όμως που προκάλεσε αλγεινότατη εντύπωση ήταν η προκλητικότατη στάση του χρουστσοφικού σοσιαλδημοκράτη εθνικιστή Ν.Μπογιόπουλου, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της «συζήτησης» παρακολουθούσε σιωπηλός, σε κατάσταση βουδιστικής μακαριότητας, και ικανοποιημένος τις επιθέσεις των αντιδραστικών εκπροσώπων των ΝΔ-ΛΑΟΣ, επιδοκιμάζοντάς τες πλήρως και συμφωνώντας με την εθνικιστική θέση τους ότι δεν υπάρχει σήμερα σκλαβομακεδόνικη μειονότητα στη χώρα μας.
Βέβαια  ο χρουστσοφικός Μπογιόπουλος δεν  μπορούσε να βρεθεί εκτός γραμμής, εγκαταλείποντας τη γνωστή προδοτική θέση των χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατών ηγετών του «Κ»ΚΕ άρνησης της ύπαρξης σκλαβομακεδόνικης μειονότητας στην Ελλάδα (Χ.Φλωράκης: «για το ΚΚΕ μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει», «Ρ», 16/9/1988, σελ. 3), που πριν λίγους μήνες επανέλαβε ένας άλλος σοσιαλδημοκράτης, ο Θ.Παφίλης, ο οποίος αφού το 2008 είχε πρωτοστατήσει στο Ευρωκοινοβούλιο συντάσσοντας μαζί με τους Δ.Μανωλάκου-Γ.Τούσσα εκείνη την επαίσχυντη ανοιχτή εθνικιστική επιστολή «προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους προέδρους των Πολιτικών Ομάδων και όλους τους Ευρωβουλευτές» η οποία καλούσε να μην «δημιουργηθεί θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα» («Ρ», 12/4/2008, σελ. 3), δηλώνει το 2009: «μακεδονική εθνική μειονότητα δεν υπάρχει» («Ρ», 14/3/2009, σελ. 9) (ο Θ.Παφίλης, πέραν του εθνικισμού του, έχει εξελιχθεί και σ’ έναν απ’ τους αρχιψευταράδες θεατρίνους της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ, όταν ισχυρίζεται ότι «τη Γιουγκοσλαβία δεν τη βομβάρδισαν οι φασίστες και οι δεξιοί μόνο, τη βομβάρδισαν μαζί με τους σοσιαλιστές και αυτό δεν πρέπει να συγχωρήσει ποτέ ο Γιουγκοσλάβικος λαός», «Ρ» 27/3/2009, σελ. 10), «ξεχνώντας» ότι δεν τη βομβάρδισαν μόνο αυτοί αλλά και οι σύντροφοι του Παφίλη, ιταλοί και γάλλοι χρουστσοφικοί ρεβιζιονιστές που στήριζαν εκείνη την περίοδο τις κυβερνήσεις Γαλλίας-Ιταλίας που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας).
Μόλις έληξε η παρατεταμένη, οξύτατη, έξαλλη και παραληρηματικού χαρακτήρα  επίθεση των εκπροσώπων του μοναρχοφασιστικού  κόμματος της ΝΔ, Μιχαλολιάκου-Βούλτεψη και του εκπροσώπου του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ, Καψιώτη, ο εθνικιστής σοσιαλδημοκράτης Ν.Μπογιόπουλος έγινε πάλι λαλίστατος, εξαπολύοντας μια χωρίς προηγούμενο επίθεση (=παραλήρημα εθνικιστικό) στην Τουρκία, κατηγορώντας όλους τους άλλους για «ενδοτισμό», διεκδικώντας έτσι επάξια το ρόλο του πρωτοπόρου «τουρκοφάγου» στρατιώτη στο επίλεκτο εκστρατευτικό σώμα των Ιμίων της Λ. Κανέλλη και αναδεικνύοντας τον εαυτό του σε υπαρχηγό της έξαλλης νεοορθόδοξης εθνικίστριας.
Ο εθνικισμός στο χώρο της ηγεσίας του «Κ»ΚΕ  είναι εδώ και χρόνια στο «φόρτε» του. Αυτό ακριβώς το νόημα είχε και η παρουσία της Λ.Κανέλλη στη συνοδεία της Παπαρήγα στο debate των πολιτικών αρχηγών. Την Παπαρήγα δεν τη συνόδευε μόνο ο Μ. Μαϊλης (εντελώς κανονικό και αναμενόμενο) αλλά και η φανατική νεοορθόδοξη εθνικίστρια Λ. Κανέλλη για να φανεί, προφανώς, δημοσίως και εκ νέου στην «κοινή γνώμη», ότι η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο και καθόλου δεν έχει παρεκκλίνει απ΄ τη γραμμή του αντιδραστικού εθνικισμού-νεοορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: