Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΜΕ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2009

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας καλεί να συμμετέχετε στην

3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας 7 Δεκέμβρη 2009

(11 πμ - 2 μμ και 2 - 5 μμ)

και στο Συλλαλητήριο (Προπύλαια 12.30μμ),

με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία

του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

· Αγωνιζόμαστε για δημόσια 12χρονη υποχρεωτική και πραγματικά και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς.

· Είμαστε αντίθετοι στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που υπονομεύει το μέλλον της παιδείας που οραματιζόμαστε.

· Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% τουλάχιστον του ΑΕΠ ή στο 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού.

· Καθιέρωση ανώτατου ορίου 25 μαθητών στην τάξη, 20 στις κατευθύνσεις και 10 ανά καθηγητή  στα εργαστήρια.

· Να καταργηθεί η βάση του «10». Να καταργηθεί ο κλειστός αριθμός εισακτέων για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια σε όλα τα παιδιά.

· Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση. Όχι στην εργασιακή περιπλάνηση των νέων εργαζομένων. Κατάργηση ΑΜΕΣΑ του θεσμού του ωρομισθίου.

· Να ανατραπεί η συνεχιζόμενη πολιτική μονόπλευρης λιτότητας για τους εργαζόμενους. 1400 € στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό. Γνήσιες και ουσιαστικές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

· Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Όχι στην κοινωνική κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

· Να ενισχυθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος. Ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων ΤΩΡΑ

· Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κρίση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: