Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

1η επέτειος του Δεκέμβρη της μαθητικής εξέγερσης – Τι λέγαμε τότε

Εφημερίδα Ανασύνταξη, αρ. φύλ. 288, 15-31/12/2008
Άφαντος, πανικόβλητος και  κατατρομοκρατημένος  ο δολοφόνος της  νεολαίας Κ.Καραμανλής και η αντιδραστική κυβέρνησή του
Συγκυβέρνηση  ΝΔ-«Κ»ΚΕ-ΛΑΟΣ, με κυβερνητικούς  εκπροσώπους και  υπουργούς Δημόσιας Τάξης τους Παπαρήγα-Καρατζαφέρη
Παπαρήγα-ηγεσία του «Κ»ΚΕ: μαχητική πρωτοπορία της μοναρχοφασιστικής (ΝΔ, κλπ.) και ναζιφασιστικής (ΛΑΟΣ, κλπ.) αντίδρασης
Η προκλητικά φιλοφασιστική  στάση της ηγεσίας  διασύρει μέλη-οπαδούς  του «Κ»ΚΕ μέχρι  του πιο ακραίου  σημείου: να τους καταξευτελίζει ο φασιστικός τύπος, αναθέτοντάς τους το ρόλο της Αστυνομίας και των φασιστικών «ομάδων κρούσης» για την αποκατάσταση της «τάξης και ασφάλειας»
«μόνο το ΚΚΕ τόλμησε  να συγκρουστεί ανοιχτά  με τους πυρήνες των  πρακτορίσκων που  εκτελούν το βρώμικο  σχέδιο της αποσταθεροποίησης» (φασιστοφυλλάδα «Αυριανή», 15/12/2008, σελ. 1)
Η είδηση της ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονίας – εξαιτίας άραγε μόνο της γενικότερης εντολής της κυβέρνησης προς την Αστυνομία να «ρίχνει στο ψαχνό» ή και πρόσφατης εντολής ή και τα δυο μαζί; – του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που μεταδόθηκε αστραπιαία σ’ ολόκληρη τη χώρα, προκαλώντας την αυθόρμητη μα και πρωτοφανών διαστάσεων μαζική εξέγερση της νεολαίας πανελλαδικά, κατατρομοκράτησε πρώτα την κυβέρνηση δολοφόνο που πανικοβλήθηκε και έγινε άφαντη μαζί με τον πρωθυπουργό της αλλά και τον για μέρες εξαφανισμένο «κουνιστό και λυγιστό» υπερυπουργό γελοίο καθηγητάκο Π.Παυλόπουλο – μα και όλα τα αστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, προπαντός όμως τα ΝΔ-«Κ»ΚΕ-ΛΑΟΣ– τη θέση της οποίας έχει πάρει, καθόλη τη διάρκεια της εξέγερσης, η συγκυβέρνηση ΝΔ-«Κ»ΚΕ-ΛΑΟΣ με κυβερνητικούς εκπροσώπους και υπουργούς Δημόσιας Τάξης τους Παπαρήγα-Καρατζαφέρη.
Από την  πρώτη στιγμή της μεγαλειώδους εξέγερσης  της νεολαίας πανικόβλητοι οι Καραμανλής-Παπαρήγα-Καρατζαφέρης σε μυστικές τους παρασκηνιακές τηλεφωνικές συσκέψεις-διαβουλεύσεις αποφάσισαν και έθεσαν σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο:
Πρώτα-πρώτα να βγουν οι Παπαρήγα-Καρατζαφέρης – αντικαθιστώντας την άφαντη αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ και τον δολοφόνο πρωθυπουργό της νεολαίας Κ. Καραμανή – με «πρώτο βιολί» τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα, να καταγγείλουν τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας ως υποκινούμενη τάχα από «ξένα κέντρα» και «μυστικές υπηρεσίες», πιο συγκεκριμένα των ΗΠΑ κλπ., που σύμφωνα με την φασιστοφυλλάδα «Αυριανή»: «ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, για να ματαιώσουν τις συμφωνίες που υπέγραψε με τον Πούτιν για τους αγωγούς φυσικού αερίου…» («Αυριανή» 12/12/2008, σελ. 1), πηχυαίος τίτλος που καλύπτει ολόκληρη την πρώτη σελίδα και κοσμείται με τις φωτογραφίες Καραμανλή (χωρίς δηλώσεις του άφαντου πρωθυπουργού) και των κυβερνητικών του εκπροσώπων, Παπαρήγα-Καρατζαφέρη, με τις απαιτούμενες δηλώσεις τους (Παπαρήγα: «των κουκουλοφόρων ο πυρήνας έχει σχεδιαστεί εκτός Ελλάδος», Καρατζαφέρης: «προστάτες παράκεντρων του εξωτερικού πίσω από τα επεισόδια»), δηλώσεις αντιδραστικές, ψευδείς και παραπλανητικές, που προβλήθηκαν κατά κόρον από το φασιστικό τύπο («Αδέσμευτος Τύπος», «Αυριανή», κλπ.)και αποσκοπούν να «βγάλουν λάδι» το δολοφόνο της νεολαίας πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και την αντιδραστική κυβέρνησή του.
Έτσι  η Α.Παπαρήγα – υλοποιώντας τις κοινές αποφάσεις των Καραμανλή-Παπαρήγα-Καρατζαφέρη – σε δήλωσή της στις 7/12/2008 όχι μόνο δεν καταδίκασε την κυβέρνηση ως δολοφόνο του 15χρονου μαθητή μα επιπλέον απέδωσε την ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία όχι στην αστυνομία μα στο «κρυφτούλι ανάμεσα σε «γνωστούς άγνωστους» και την αστυνομία … αυτό το κρυφτούλι οδήγησε στο θάνατο ενός αθώου παιδιού» («Ρ» 9/12/2008, σελ. 9), αθωώνοντας έτσι τόσο την κυβέρνηση όσο και την Αστυνομία. Λίγο μετά επανέλαβε: «εγώ δεν μπορώ να πω ότι η δολοφονία του παιδιού στα Εξάρχεια έγινε προσχεδιασμένα, ότι κάποιος δηλ. είπε «πήγαινε να το δολοφονήσεις» … αυτό κάθε αυτό το γεγονός, δεν αποφασίστηκε πιστεύω κάπου» («Ρ» 10/12/2008, σελ.3). Και πάλι «βγάζει λάδι» το στενό σύμμαχό της δολοφόνο της νεολαίας πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Αλλά  και ο «Ριζοσπάστης», κινούμενος στην ίδια γραμμή, αμέσως και χωρίς καθυστέρηση και μάλιστα στο πρώτο, μετά την αυθόρμητη μαζική εξέγερση της νεολαίας, φύλλο της εφημερίδας δηλ. την Τρίτη (9/12/2008) σε πρωτοσέλιδο σχόλιο με τίτλο «Δε φαίνεται αυθόρμητο»: αμφισβήτησε 1)  το «αυθόρμητο» της εξέγερσης, έκανε λόγο 2) για «επιτελεία εντός και εκτός επικράτειας» που υποκινούν τάχα την εξέγερση της νεολαίας, μίλησε 3) για «σύμπραξη των δυνάμεων ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ» μ’ αυτά, 4) χαρακτήρισε την εξέγερση «τυχοδιωκτισμό» («Ρ» 9/12/2008, σελ.1). (Ο πολιτικά ανόητος μύθος των «ξένων κέντρων» χρησιμοποιείται μόνιμα απ’ την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και το σύνολο των μοναρχο-ναζιφασιστικών δυνάμεων (ΝΔ-ΛΑΟΣ, κλπ. κλπ.), αλλά και τη σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα. Για τις πυρκαγιές «ασύμμετρη απειλή» και μετά ο «στρατηγός άνεμος» κλπ., Παπαρήγα «οργανωμένο σχέδιο απ’ το εξωτερικό», σκάνδαλο «υπόθεσης Ζαχόπουλου» σχέδιο των ΗΠΑ, σκάνδαλο Βατοπεδίου, «δάκτυλος» της CIA αλλά και άλλων «ξένων κέντρων». Όμως κανένα απ’ όλα αυτά, για πολιτικά αφελείς, μυθεύματα δεν μπορεί να αποκρύψει τις αποκλειστικές  ευθύνες της κυβέρνησης του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ)  
Δεύτερο, να παρουσιαστεί η αυθόρμητη εξέγερση της νεολαίας ως «έργο κουκουλοφόρων» για να δυσφημιστεί στα μάτια της εργατικής τάξης και ολόκληρου του ελληνικού λαού – «επιχείρηση» που σημείωσε παταγώδη και πλήρη αποτυχία και έγινε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της Καραμανλή-Παπαρήγα-Καρατζαφέρη. 
Τρίτο, να καταγγελθεί απ’ τους Παπαρήγα-Καρατζαφέρη, με πρώτη την Παπαρήγα, ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη που τάχα «χαϊδεύει τα’ αυτιά των κουκουλοφόρων», επειδή αρνείται να παρουσιάσει-συκοφαντήσει την εξέγερση της νεολαίας ως υποκινούμενη από «ξένα κέντρα» και ως «έργο κουκουλοφόρων», κάτι που αυτή έπραξε αμέσως μετά την έξοδό της απ’ τη συνάντηση με το δολοφόνο της νεολαίας πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή: «καλούμε, από αυτή τη θέση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τ’ αυτιά των κουκουλοφόρων», («Ρ» 10/12/2008, σελ. 3), μια δήλωση που την επανέλαβε πολλές φορές, το «δεύτερο βιολί» της κυβέρνησης, ο ναζιφασίστας Καρατζαφέρης και έγινε σημαία και συνεχίζει να είναι σημαία δεκάδων ηγετικών στελεχών της μοναρχοφασιστικής (ΝΔ, κλπ.) και ναζιφασιστικής αντίδρασης (ΛΑΟΣ, κλπ.) και που προβλήθηκε πρωτοσέλιδα απ’ όλες τις φασιστοφυλλάδες, μεταξύ των οποίων και του «Α.Τ.»: «Δήλωση βόμβα της Α.Παπαρήγα, εντολές εκτελούν σκληροί κουκουλοφόροι, ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τους χαϊδεύει τ’ αυτιά» («Αδέσμευτος Τύπος», 10/12/2008, σελ. 1). Και αλλού δηλώνει η Παπαρήγα: «ο σκληρός πυρήνας, ο ηγετικός και όχι όλο το σώμα των κουκουλοφόρων, πάει μακρια… ο σκληρός πυρήνας σήμερα έχει γίνει κάτι σαν τους Ταλιμπάν…» («Ρ» 10/12/2008, σελ. 3)
Σχετικά με τη δήλωση-επίθεση συκοφαντική στο ΣΥΡΙΖΑ η Παπαρήγα δηλώσε: «όταν κάναμε αυτή τη δήλωση, δεν την κάναμε εν θερμώ. Το σκεφθήκαμε και το μετρήσαμε πολύ. Γιατί ξέραμε ότι θα υπάρχει η γνωστή-άγνωστη αντίδραση σ’ αυτό που θα πούμε και το γνωστό τροπάρι ότι γίναμε Πολύδωροι, τα ΚΝΑΤ, ότι είμαστε όλα αυτά που λέγονται… το είπαμε με αίσθημα ευθύνης εν γνώσει του τι θα ακούσουμε και των συνεπειών» («Ρ» 11/12/2008, σελ. 6). Και αλλού: «είδατε ότι εμείς δεν είχαμε κανένα φόβο, εν γνώσει των συνεπειών, να βγούμε και να πούμε δημόσια για τους κουκουλοφόρους… δεν μπορούν να έχουν κόμματα ανοχή απέναντι στους κουκουκοφόρους… Ξέραμε ότι θα ακούσουμε ότι ακούμε, ότι είμαστε με τη ΝΔ και κάτι τέτοια, το ξέραμε. Τα μετρήσαμε, γιατί έχουμε ευθύνη» («Ρ» 12/12/2008, σελ. 3). «Θαρραλέα», λοιπόν, εκπρόσωπος και υπερασπιστής του μεγάλου κεφαλαίου
‘Όμως η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα λέει η μισή αλήθεια, γιατί ναι μεν  το «σκέφθηκαν» και το «μέτρησαν», αλλά αποκρύβει ότι το αποφάσισαν από κοινού οι Καραμανλής-Παπαρήγα-Καρατζαφέρης. Ήξεραν, βεβαίως, ότι θα βρεθούν σε δεινή θέση και θα έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος, αλλά έπρεπε να το πράξουν γιατί αυτό απαιτούσαν αυτή τη δύσκολη στιγμή τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και ο εκφραστής τους, σε κυβερνητικό επίπεδο, το μοναρχοφασιστικό κόμμα της ΝΔ με επικεφαλής το νυσταλέο πρωθυπουργό.
Έχουν απόλυτα δίκιο όταν ισχυρίζονται ότι δεν έκαναν αυτή τη δήλωση «εν  θερμώ», και ότι τα « μέτρησαν πολύ» μα και παρά το μεγάλο πολιτικό κόστος την «έκαναν», «γιατί έχουμε ευθύνη», όπως λένε. Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ σίγουρα τα «μέτρησαν πολύ», γιατί «έχουν ευθύνη» απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Η αντιδραστική αυτή δήλωση, πέρα απ’ το φιλοφασιστικό της χαρακτήρα, έγινε την ίδια στιγμή που η Αστυνομία δολοφονούσε τη μαθητική νεολαία στις διάφορες πόλεις της χώρας και  επιπλέον χωρίς να καταδικαστούν, έστω και τυπικά, εκ μέρους της Παπαρήγα: α) η φασιστική δολοφονική βία της Αστυνομίας κατ εντολή της κυβέρνησης και β) η κυβέρνηση Καραμανλή ως δολοφόνος της νεολαίας.
Και ενώ  βαδίζει μέρα-νύχτα ακάθεκτη και «καμαρωτή-καμαρωτή», η ρεφορμίστρια Παπαρήγα, λακές και υπηρέτρια του μεγάλου κεφαλαίου, κρατώντας ψηλά τη σημαία των «ξένων κέντρων» (Παπαρήγα: «σχέδιο εγχώριων και ξένων κέντρων οι ταραχές», «Real news», 21/12/2008, σελ. 1) και των «κουκουλοφόρων» αρνείται να καταδικάσει το τμήμα κουκουλοφόρων της Ασφάλειας και τη συνεργασία των φασιστικών «ομάδων κρούσης» με την Αστυνομία (ομάδα κουκουλοφόροι Ασφαλίτες ξυλοκοπούν άγρια τον Κύπριο φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, καταστρέφοντας τη ζωή του, επώνυμη καταγγελία του καθηγητή του Πολυτεχνείου Νίκου Μπελαβίλα για κλούβα της Αστυνομίας που «ξεφόρτωσε» ολόκληρη διμοιρία κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια των φοιτητικών κινητοποιήσεων πριν δυο χρόνια, φωτογραφίες και βίντεο κουκουλοφορων της Αστυνομίας, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς και ξύλινα στειλιάρια, αλλά και συνεργασία της Αστυνομίας με «Χρυσαυγίτες», κλπ. κατά τη διάρκεια παλιότερων αλλά και των τωρινών μαθητικών-φοιτητικών κινητοποιήσεων, καταγγελία Θ. Μαργαρίτη για κουκουλοφόρους Αστυνομικούς, διάφορες φωτογραφίες κουκουλοφόρων αστυνομικών που συλλαμβάνουν διαδηλωτές).   
Τέταρτο, να προωθηθεί το σχεδιασμένο-αποφασισμένο απ’ την κυβέρνηση λοκ-άουτ δηλ. να κλειστούν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για να αποτραπούν οι ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, τις οποίες όλα τα κόμματα τρέμουν. Γι’ αυτό και οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, εφαρμόζοντας την κοινή απόφαση ΝΔ-«Κ»ΚΕ-ΛΑΟΣ, έδωσαν εντολή μέσω της «Κ»ΝΕ («Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ», 7/12/2008) στην επηρεαζόμενη από αυτούς μαθητική-φοιτητική νεολαία να «κλείσει τα σχολεία και τις σχολές, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα ΙΕΚ και τις σχολές του ΟΑΕΔ, τα νυχτερινά σχολεία» («Ρ» 9/12/2008, σελ.15), δηλ. να κάνει πράξη ότι σχεδίασε και απαιτούσε η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή.
Αποκαλυπτικότατος είναι και ο «Ριζοσπάστης»  όταν κατηγορεί τον «Αλφα» επειδή σε ρεπορτάζ του είχε γραμμένο: «4 κόμματα ενάντια στις καταλήψεις εκτός απ’ το ΣΥΡΙΖΑ» ισχυριζόμενος: «κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η ΚΝΕ από την Κυριακή ακόμα, με ανακοίνωση της σε κλειστά σχολεία και οι δυνάμεις της πρωτοστάτησαν μέσα στα σχολεία για να τα  κ λ ε ί σ ο υ ν (υπογρ. δική μας) οι μαθητές και να βγουν στο δρόμο» («Ρ»12/12/2008, σελ.8). Επαρχιώτικες κουτοπονηριές χρουστσοφικών γκεμπελίσκων,  επειδή: ο «Αλφα» αναφέρεται στις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ενώ ο «Ριζοσπάστης» σε «κλειστά σχολεία» που δεν είναι άλλο απ’ το λοκ-άουτ που σχεδίαζε να επιβάλει η κυβέρνηση και τώρα το κάνει πράξη, μ’ εντολή της, αντί της ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ, η «Κ»ΝΕ-ΠΚΣ.
Ο «Ριζοσπάστης»  ξεπερνάει και το πιο ακραίο σημείο γελοιότητας και εξαπάτησης των  αναγνωστών του όταν, ψευδόμενος ασυστόλως, «απαντάει» στον «Αλφα»: «ο «Αλφα» παίζει ότι το ΚΚΕ είναι κατά των καταλήψεων! Το ΚΚΕ ζητάει παρέμβαση στο δελτίο, αλλά ακόμα περιμένει στο ακουστικό του…» («Ρ» 16/12/2008, σελ.40). Όμως γιατί, αλήθεια,  «περιμένει στο ακουστικό του» (!) το «Κ»ΚΕ, αφού έχει ήδη επανειλημμένα απαντήσει ότι δεν είναι υπέρ των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ αλλά προτείνει στους μαθητές-φοιτητές να «κλείσουν τις σχολές» («Ρ» 11/12/2008, σελ. 13) και μάλιστα «κλείσιμο των σχολών μέχρι τις 19 Δεκέμβρη» («Ρ» 13/12/2008, σελ. 8) δηλ. είναι υπέρ του λοκ-άουτ της κυβέρνησης και όχι των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ.
Αλλά  η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του  «Κ»ΚΕ, παρόλο που δεν χρειάζονταν  να «περιμένει στο ακουστικό», δεν  τόλμησε να απαντήσει στο Σύλλογο  Διδασκόντων, που το Δ.Σ κατάγγειλε ότι «το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε με πρωτοβουλία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι επικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ» (διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο).
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι οι ηγεσίες των «Κ»ΚΕ-«Κ»ΝΕ-ΠΚΣ δεν  είναι μόνο ενάντια στις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ αλλά επιπλέον όπου μπορούν σαμποτάρουν τις συνελεύσεις προς όφελος της ΔΑΠ για να σπάσουν ή ματαιώσουν τις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. Μα δεν είναι μόνο ενάντια στις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ αλλά οι χρουστσοφικοί γκεμπελίσκοι του «Ριζοσπάστη» δεν έγραψαν ποτέ, όπως και δε δημοσίευσαν φωτογραφίες απ’ τις βάρβαρες φασιστικές επιθέσεις της Αστυνομίας ενάντια στη μαθητική-φοιτητική νεολαία, ότι υπάρχουν και διαρκούν ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ σε σχολεία και τμήματα Πανεπιστημιακών Σχολών που φτάνουν τα χίλια.
Πέμπτο, να μην διαδηλώσει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπως ζήτησε ο Καραμανλής, αλλά να «κάνει βόλτες» γυρίζοντας στα στενά σοκάκια του Ψειρή, της Κουμουνδούρου και του Μεταξουργείου, κάτι που δεν δέχθηκαν να πράξουν ούτε οι ρεφορμιστές συνδικαλιστές ηγέτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥκι’ αυτό επειδή,  πέραν άλλων, η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα εφάρμοσε στην προκειμένη περίπτωση την κοινή απόφαση των Καραμανλή-Παπαρήγα-Καρατζαφέρη, αλλά και διότι από χρόνια τώρα, κάθε λίγο και λιγάκι, δίνει όρκους υποταγής στην αστική νομιμότητα και στους Καραμανλή-Πολύδωρα: «δηλώνουμε ότι αναγνωρίζουμε την τυπική νομιμότητα των νόμων… είμαστε μέσα στα όρια της νομιμότητας» («Ρ» 22/12/2006, σελ.6).  
Έκτο, να διασπάσει η ρεφορμιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ όλες τις μέρες τις μαχητικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, όπως το απαίτησε και επέβαλλε η αντιδραστική κυβέρνηση Καραμανλή.
Απ’ το χώρο της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς ακούγονται φασιστικοί κρωγμοί για «άρση ασύλου» (Μ.Βαρβιτσιώτης, «Αυριανή» 12/12/2008, σελ. 3, κλπ.), εκκλήσεις στην Αστυνομία να επιτεθεί εναντίον «όσων ομαδικά και κατά σύστημα επιδίδονται σε βανδαλισμούς» και «όσων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα ασφάλειας, τάξης και κοινωνικής ειρήνης» (δηλώσεις Σ.Χατζηγάκη 19/12/2008), ενώ απ’ τους κύκλους του διεφθαρμένου και πνιγμένου ως το λαιμό στο βούρκο των σκανδάλων πρωθυπουργού, της «μωρής παρθένας» του Βατοπεδίου, του ανίκανου και νυσταλέου Μπενίτο (=καραγκιοζοειδείς εμφανίσεις σε πόζες a la Ντούτσε) διαρρέουν φασιστικές απειλές για επέμβαση ακόμα και του στρατού, απαγόρευση συγκεντρώσεων και αναστολή ορισμένων άρθρων του Συντάγματος, άρση του ασύλου, κλπ.
Η γνωστή αντιδραστική συνεργασία «Κ»ΚΕ-ΝΔ έχει μετατρέψει, όπως προ πολλού έχει επισημανθεί, την Παπαρήγα στην πιο διάσημη  Παλλακίδα του Κ.Καραμανλή και  της μοναρχοφασιστικής Δεξιάς αλλά και ολόκληρη την ΚΕ του «Κ»ΚΕ σε ταλαντούχες βιτσιόζες μπαλαρίνες του Μεγάρου Μαξίμου, τώρα με τη φιλοφασιστική τους στάση οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ έχουν επιπλέον περάσει σε ένα νέο στάδιο: έχουν μετατραπεί-μετεξελιχθεί σε μαχητική πρωτοπορία της μοναρχοφασιστικής (ΝΔ, κλπ.) και της ναζιφασιστικής (ΛΑΟΣ, κλπ.).
Οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ με τη τωρινή φιλοφασιστική στάση έχουν διασύρει ανεπανόρθωτα τα μέλη-οπαδούς αυτού του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (που έχασε όχι μόνο τον αντιεθνικιστικό και αντιιμπεριαλιστικό του χαρακτήρα αλλά τώρα και τον αντιφασιστικό του χαρακτήρα) και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που τους καλεί ανοιχτά ο φασιστικός τύπος να τους ανατεθεί ο ρόλος των ΜΑΤ και των φασιστικών «ομάδων κρούσης» για να αποκαταστήσουν την «τάξη και ασφάλεια», υποβιβάζοντάς τους  σε ΜΑΤατζήδες και φασιστικές «ομάδες κρούσης» προς υπεράσπιση του αντιδραστικού αστικού καθεστώτος, με πρώτη τη φασιστοφυλλάδα «Αυριανή» που γράφει πρωτοσέλιδα: «Εάν η αστυνομία είναι ανίκανη… ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΄Η ΤΟ ΚΚΕ την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος» («Αυριανή», 19/12/2008, σελ. 1).
Αν η  παλιά προδοτική σοσιαλδημοκρατία άνοιξε το δρόμο στο φασισμό με τον ιδεολογικο-πολιτικό αφοπλισμό  της εργατικής τάξης και των  λαών, η νέα χρουστσοφική σοσιαλδημοκρατία του «Κ»ΚΕ, πέραν του ότι δεν διεξάγει καμία απολύτως πάλη κατά της φασιστικοποίησης και αφοπλίζει ιδεολογικο-πολιτικά την εργατική τάξη και τις πλατιές λαϊκές μάζες, την ξεπερνά με τη σημερινή ανοιχτή φιλοφασιστική στάση της στην πράξη, επειδή: α) κατακτά τη θέση της πρωτοπορίας των μοναρχο-ναζιφασιστικών δυνάμεων, β) στηρίζει άμεσα τη φασιστική δολοφονική βία της Αστυνομίας, της κυβέρνησης Καραμανλή, γ) συμβάλλει, στηρίζει άμεσα και ενισχύει τα όποια σχέδια της αντίδρασης για την όποια μορφή φασιστικής εκτροπής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Δηλώνουμε ότι αναγνωρίζουμε την τυπική νομιμότητα των νόμων, αλλά θα παλέψουμε για να μην μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε, όταν θα έχετε δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες απέναντί σας», προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε με αυτούς τους νόμους» και «είμαστε μέσα στα όρια της νομιμότητας», αφού «όταν ένας λαός αποφασίσει να πει την τελευταία του λέξη, μπορεί να κάνει παράνομους αυτούς τους νόμους».