Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνής Σύσκεψη των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

 

Το Νοέμβρη  πραγματοποιήθηκε σε χώρα της Ευρώπης  η ετήσια Διεθνής Σύσκεψη των  Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και  Οργανώσεων (CIPOML) στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις παρακάτω χώρες: Δανία-Ισπανία-Γαλλία-Ιταλία-Ισημερινό-Κολομβία-Τυνησία-Βενεζουέλα-Μεξικό-Ελλάδα-Τουρκία-Ιραν-Μπουρκίνα Φάσο-Δομινικανή Δημοκρατία-Νορβηγία.

Η έναρξη των εργασιών έγινε, ως συνήθως, με την  έκθεση του απολογισμού δράσης της  απερχόμενης Συντονιστικής Επιτροπής που συζητήθηκε διεξοδικά και εγκρίθηκε-ψηφίστηκε από τις αντιπροσωπείες όλων των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων.

Μετά  τον απολογισμό δράσης παρουσιάστηκε  κείμενο της Συντονιστικής Επιτροπής  με θέμα τη διεθνή οικονομική κρίση  και τη διεθνή κατάσταση, την εξέλιξη της και τις προοπτικές,  που αποτέλεσε και το κεντρικό θέμα της διεθνούς συνάντησης. Επακολούθησε πλούσια συζήτηση γύρω απ’  το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης με παρατηρήσεις και προτάσεις απ’ τις διάφορες αντιπροσωπείες που βελτίωσαν και πλούτισαν το αρχικό κείμενο, φωτίζοντας διάφορες πλευρές της κρίσης από μαρξιστική σκοπιά.

Ένα άλλο βασικό θέμα, μετά το κλείσιμο της συζήτησης  για την κρίση, με το οποίο ασχολήθηκε η διεθνής Σύσκεψη ήταν το ζήτημα της προπαγάνδας των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων. Για το δύσκολο και σπουδαίο αυτό ζήτημα της «προπαγάνδας» των Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων στην εργατική τάξη και γενικότερα στις πλατιές λαϊκές μάζες, οι αντιπρόσωποι αναφέρθηκαν λεπτομερειακά ο καθένας για τη χώρα του, αναφορές που συμπλήρωσαν και πλούτισαν την πείρα όλων των Κομμάτων και Οργανώσεων, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε να μην αφήνεται ανεκμετάλλευτο κανένα μέσο προπαγάνδας.

Την τελευταία  μέρα προετοιμάστηκαν και εγκρίθηκαν διάφορα ψηφίσματα και εκλέχθηκε νέα Συντονιστική Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: