Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ζήτω η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Ν Ο Ε Μ Β Ρ Η Σ  1973

Ζήτω η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου
Κατάληψη και μετωπική σύγκρουση με το φασισμό
κόντρα στη στάση των αστικών και ρεβιζιονιστικών κομμάτων

Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική πάλη της φοιτητικής νεολαίας και του λαού που κορυφώθηκε με την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου απ τους φοιτητές και εξελίχθηκε σε λαϊκή εξέγερση κατέληξε σε ανατροπή της στρατιωτικο-φασιστικής διχτατορίας του ντόπιου κεφαλαίου και των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκων ιμπεριαλιστών.
Στη μετωπική σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου δεν αντιτάχθηκαν μόνο τα αστικά κόμματα αλλά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα “Κ”ΚΕ-”Κ”ΚΕεσ.
Προκλητική υπήρξε η προδοτική στάση της ηγετικής χρουστσοφικής ομάδας των Κολιγιάννη-Φλωράκη, κλπ. (“Κ”ΚΕ) που δε δίστασε, για να εξυπηρετήσει τα σχέδια της ντόπιας αντίδρασης, να καταγγείλει μέσω της “ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΉΣ” Νο 8 (αντιΕΦΕΕ-”Κ”ΝΕ) τους αντιφασίστες και κομμουνιστές φοιτητές ως «πράχτορες» της ΚΥΠ και της CIA (βλ. διπλανή φωτοτυπία)
Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του χρουστσοφικού “Κ”ΚΕ ομολογεί, 3 χρόνια αργότερα, ότι ήταν ενάντια στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε αγωνίζονταν να τη διαλύσει με την “απαγκίστρωση των φοιτητών απ’ το Πολυτεχνείο”:
Ομολογούν ανοιχτά ότι ο βασικός σκοπός τους ήταν: “κυρίως να πάρουν μέτρα για την απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο... το Γραφείο της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλα που έπρεπε να αποφευχθεί...”(“ΚΟΜΕΠ”, 11/1976, σελ. 98). Και παρακάτω: “αν η ΚΝΕ ήταν σωστά προετοιμασμένη και τα στελέχη της δούλευαν έγκαιρα και επιτόπου μέσα στο Φ.Κ., μ’ αυτή την κατεύθυνση, θα ήταν δυνατό ή να μην επιλεγεί καθόλου η μορφή της κατάληψης, ή κι’ αν προσωρινά πραγματοποιούνταν, να στρέφονταν γρήγορα προς άλλες εξελίξεις”  (στο ίδιο, σελ. 112-113).
Οι χρουστσοφικοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες “Κ”ΚΕ(‘56) βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με την πρόσφατη μεγαλειώδη αυθόρμητη νεολαιίστικη μαθητική εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 που την κατασυκοφάντησαν σαν έργο «κουκουλοφόρων και «ξένων κέντρων» (Παπαρήγα: «σχέδιο εγχώριων και ξένων κέντρων», «Real news», 21/12/2008, σελ. 1) και κράτησαν απέναντί της εχθρική στάση σε πλήρη συγχορδία-συμμαχία με την αντιδραστική κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ.
Σήμερα η φοιτητική νεολαία αλλά και ολόκληρη η νεολαία γενικότερα διδασκόμενη απ’ τη μαχητικότητα-μαζικότητα της εξέγερσης του Νοέμβρη ΄73 και συνεχίζοντας τις αντιφασιστικές-αντιιμπεριαλιστικές αγωνιστικές παραδόσεις καλείται να υπερασπίσει το πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημόσια παιδεία, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, να αγωνιστεί κατά της αστυνομοκρατίας, του εκφασισμού του αστικού κράτους αλλά και κατά της φαστικοποίησης της κοινωνικής ζωής γενικότερα, κατά του ρατσισμού και του εθνικισμού-σοβινισμού, κατά του πολέμου και του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού.
Oι Νοέμβρης 73 – Δεκέμβρης 2008 φωτίζουν το δρόμο της μαχητικής πάλης της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: