Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΘΡΗΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΟ

Νεκρός μέσα στο μηχανοστάσιο του υπό λιβεριανή σημαία ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Φέαρ Ένερτζι», στο οποίο ξέσπασε  πυρκαγιά, βρέθηκε ο 60χρονος Ελληνας Α' μηχανικός Γ. Αναστασόπουλος.
Το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Χόρφακαν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πυρκαγιά, που σβήστηκε από το αλλοδαπό πλήρωμα του ελληνόκτητου πλοίου, εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια πετρέλευσης.
Η σορός του άτυχου ναυτικού θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας «Fair Del».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
  
Σημειώνουμε μέσα  στην θλίψη και την οργή ολόκληρης της εργατικής τάξης, για  ένα ακόμη θύμα του εφοπ-ληστικού κεφάλαιου. Οι ναυτεργάτες δεν υπάγονται στα ‘’βαρέα & ανθυγιεινά’’, από πού κι ως που άλλωστε? Πρόκειται για ιδιαίτερα ασφαλές επάγγελμα για τα μέτρα των καπιταλιστών. Τα χρόνια  δουλειάς τους, σπάνια ταυτίζονται με συντάξιμα, αφού για να δουλέψουν με τις πιέσεις των εφοπ-ληστών, τα πιο πολλά χρόνια είναι ανασφάλιστοι. Έτσι τους βλέπουμε στη θάλασσα μέχρι μεγάλης ηλικίας, συχνά με χρόνιες αρρώστιες, σε μια δουλειά που αντέχεται- μόνο και υπό όρους- από νέους ανθρώπους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός , αυτό είναι το ‘’ναυτικό ελληνικό θαύμα’’, ποτισμένο με αίμα χιλιάδων πνιγμένων-διαμελισμένων ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: