Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗ ΔΙΚΗ Ο ''ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ'' ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα
 
Από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στο αντίστοιχο δικαστήριο της Αμφισσας παρέπεμψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την εκδίκαση τη υπόθεσης των αστυνομικών που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.
Το Ποινικό Τμήμα ενέκρινε σχετική πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη για την παραπομπή τη υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμφισσας, για λόγους που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη.
Κατά το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τέτοιοι λόγοι συντρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν το θάνατο του μαθητή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Αναφέρεται ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τόνισε σε έγγραφό της ότι υπάρχουν στο Διαδίκτυο ανακοινώσεις που παροτρύνουν σε κινητοποιήσεις ανάλογες του περασμένου Δεκεμβρίου έξω από το δικαστήριο και την πόλη της Χαλκίδας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Και επισημαίνονται οι σοβαροί κίνδυνοι εκτεταμένων επεισοδίων στη Χαλκίδα και διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Ακόμα, αναφέρεται ότι ανάλογος φόβος για επεισόδια εξέφρασε εγγράφως ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας και ότι οι πιθανολογούμενοι κίνδυνοι επιτείνονται λόγω της γειτνίασης της Χαλκίδας με τη Αθήνα και της εύκολης πρόσβασης σε αυτήν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στέλνουν τη δίκη των δολοφόνων του Αλέξη στην Άμφισσα, ίσως τελικά την μεταθέσουν στην Αλεξανδρούπολη.

Έχουν μια ειλικρίνεια: Δεν αφήνουν σε κανένα, καμμία αμφιβολία για την ταξικότητα της δικαιοσύνης, για το πόσο δεν τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις αστικοδικομοκραρτικές καταχτήσεις στο δικαιακό σύστημα. Οι ''.......λόγοι που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη'' ( διατυπώσεις που θυμίζουν άλλες εποχές) βάζουν στην άκρη τη δυνατότητα πρόσβασης-παρακολούθησης και  δημοσιότητας μιας δίκης, που το θέμα της απασχόλησε και απασχολεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, και οι εργοδοτικές-κεφαλαιοκρατικές οργανώσεις της περιοχής (!), αποτελούν τα κριτήρια για την αναίσχυντη αυτή επιλογή, του Άρειου Πάγου.
Έχουν όμως και την κλασσική ''χωροφυλακίστικη'' αφέλεια: Νομίζουν πως το θέμα είναι γεωγραφικό, πως η δυναμική της εγρήγορσης της νεολαίας, σταματιέται με λίγα χιλιόμετρα κρυφτούλι η με κλείσιμο δρόμων και άγρια προληπτική αστυνόμευση του χώρου της δίκης εκείνες τις μέρες
Είναι αφελείς . Η νεολαία και όλοι όσοι αγωνίζονται ενάντια στη καταστολή, τη φασιστικοποίηση, τον περιορισμό των δημοκρατικών καταχτήσεων, όσοι απαιτούν δικαιοσύνη-όση μπορεί να αποδοθεί μέσα στο κεφαλαιοκρατικό σύστημα- και τώρα και τις μέρες της δίκης, θα είναι παντού σ΄ολόκληρη την Ελλάδα. Όχι για ''να τα σπάσουν'' και να εκτονωθούν, όπως διατείνονται μεγαλονοικοκυραίοι και κατασταλτικοί μηχανισμοί. Αλλά για να διατρανώσουν με την πιο μεγάλη αποφασιστικότητα, με την πιο πλατιά μαζικότητα, πως ο Δεκέμβρης του 2008 δεν τελείωσε με τη δολοφονία του Αλέξη, πως ο Δεκέμβρης είναι και θα είναι εδώ σημαία της μάχης όλης της νεολαίας ενάντια σ' ενα σύστημα που της στερεί το σήμερα, που της σκοτίζει το αύριο,πως ο Δεκέμβρης δεν ''σηκώνει'' αθωώσεις δολοφόνων, πως ο Δεκέμβρης σηματοδοτεί πως η νεολαία και οι απαιτήσεις της δεν χωρούν ''εντός των τειχών''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: