Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Νέες εξελίξεις στο Δήμο Πολίχνης

Διαβάζουμε στον Αγγελιόφορο 6/11/2009

Νέα δεδομένα στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου Πολίχνης προκαλεί η απόφαση του ΚΚΕ να άρει την στήριξή του προς την παράταξη του δημάρχου, Κώστα Θεοδωρίδη. Η συνακόλουθη αποχώρηση δύο συμβούλων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ από τη δημοτική πλειοψηφία (του προέδρου του δ.σ. Γιώργου Βούρτσα και του Ναπολέοντα Νικοπολιτίδη), σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Ε. Ορφανίδου, οδηγούν σε οριστική απώλεια της «δεδηλωμένης» για τη διοίκηση στο δημοτικό συμβούλιο. Το τελευταίο, επί συνόλου 27 συμβούλων, αριθμεί μόλις 11, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας είναι υπό αντικατάσταση λόγω συνεχούς απουσίας από τις συνεδριάσεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ανεξαρτητοποιήθηκαν από την πλειοψηφία και οι Νίκος Παυλίδης και Ολγα Μυρίδου (σημ. δική μας: ο Νίκος Παυλίδης προσχώρησε ήδη στην παράταξη Φερενίδη).

Το ΚΚΕ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση επειδή η διοίκηση πήρε σειρά αποφάσεων αντίθετες στις θέσεις του ΚΚΕ για την ΤΑ και το πλαίσιο συνεργασίας που είχε συμφωνηθεί. Ως τέτοιες αναφέρει την αποδοχή των ΣΔΙΤ, την υλοποίηση ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δήμο κ.ά.

Σύμφωνα με άλλους παρατηρητές, η κίνηση σχετίζεται με την απόφαση του ΚΚΕ για σκληρή στάση και καταγραφή των δυνάμεών του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (υπενθυμίζεται ότι στην Πολίχνη το ΚΚΕ κατέγραψε στις 4 Οκτωβρίου τα ψηλότερα ποσοστά του στη Θεσσαλονίκη, με 13,09%).

Ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Πολίχνης υποστηρίζει ότι όταν το δημοτικό συμβούλιο πήρε τις αποφάσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση δεν υπήρξε διαφοροποίηση από κανέναν και μάλιστα με πρόεδρο του σώματος προσκείμενο στο ΚΚΕ. Ωστόσο, στελέχη του τελευταίου διαψεύδουν τη θέση του δημάρχου. Ο κ. Θεοδωρίδης ερωτηθείς για το θέμα της «δεδηλωμένης» τόνισε στον «Α» ότι «οι πλειοψηφίες διαμορφώνονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ

Διαβάστε επίσης: Αποχωρήσεις από το δημοτικό ψηφοδέλτιο που στήριξε το “Κ”ΚΕ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

 

Κάποια στοιχεία για τις επιδόσεις του “ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές για την Τ.Α. από την “ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ”, 236 15-30 Οκτώβρη 2006:

«συγκρίνοντας τις ψήφους που συγκέντρωσαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις πρόσφατες νομαρχιακές εκλογές με τις ψήφους που είχε συγκεντρώσει πριν τέσσερα χρόνια, προκύπτει μια απώλεια 31.021 ψήφων, καθώς από 510.716 ψήφους που είχε συγκεντρώσει το 2002 τώρα έφτασε τους 479.695» («Πριν», 22/10/2006, σελ. 7). Όσον αφορά τους δημάρχους στον α΄ γύρο εκλέγει 8 και 2 κοινοτάρχες που τους είχε από την προηγούμενη τετραετία. Το 2002 είχε κερδίσει από τον α΄ γύρο 24 δήμους. Διεκδίκησε στο β΄ γύρο 13 δήμους. Το 2002 διεκδικούσε στο β΄ γύρο 61 και είχε κερδίσει 37. Συνολικά κερδίζει 13 δήμους και 2 κοινότητες που είναι το ένα τέταρτο από τους 61 δήμους που κέρδισε το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια: