Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Παραμένουν άλλα 20 χρόνια «κλειστοί» οι φάκελοι με υπουργική απόφαση, παραμονές εκλογών, της κυβέρνησης Καραμανλή

Πέρα  απ’ το μεγάλο ιστορικό έγκλημα  σε βάρος της ιστορίας του  τόπου και του εργατικού-λαϊκού  κινήματος που διαπράχθηκε με  την καταστροφή των φακέλων το 1989, μ’ εντολή της αντιδραστικής αστικής τάξης και με δράστες την τότε αντιδραστική κυβέρνηση συνεργασίας του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ-«Κ»ΚΕ-ΣΥΝ, είχε τότε συμφωνηθεί μεταξύ Μητσοτάκη-Φλωράκη-Κύρκου ένα μέρος φακέλων «ιστορικού ενδιαφέροντος» να εξαιρεθούν απ’ την καταστροφή και να παραμείνουν όμως «κλειστοί» για μια 20ετία, λόγω «έντονου δημοσίου συμφέροντος, ημερομηνία που έληγε στις 8 Σεπτέμβρη 2009.
Με την  καταστροφή των φακέλων το ΄89 –  παρά την απόλυτα δικαιολογημένη αντίθεση και σωστή θέση πολλών ιστορικών να μη καταστραφούν ιστορικά ντοκουμέντα – η άρχουσα αντιδραστική τάξη επεδίωξε και πέτυχε την καταστροφή των εξαιρετικής σημασίας αυτών ντοκουμέντων, και έτσι εξαφάνισε την ωμή φασιστική καταπίεση και βαρβαρότητα, τα εγκλήματά της ενός ολόκληρου και πλέον αιώνα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος της χώρας γενικά, στη βάση των οποίων θα συγγράφονταν η ιστορία του τόπου.
Η καταστροφή των φακέλων απ’ την κυβέρνηση  Μητσοτάκη-Φλωράκη-Κύρκου αποτελεί μία  απ’ τις μεγαλύτερες προδοσίες που διαπράχθηκαν στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα απ’ τους ντόπιους χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΣΥΝ.
Φέτος στις 8 Σεπτέμβρη 2009 έληγε η απαγορευμένη 20ετία των φακέλων πολιτικών φρονημάτων που δεν είχαν  καταστραφεί και επομένως έπρεπε να ανοιχτούν ώστε να είναι προσβάσιμοι στους ιστορικούς και τους ενδιαφερόμενους.
Όμως  αυτό δεν συνέβη γιατί αρχές Σεπτέμβρη  η κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού  κόμματος της ΝΔ αποφάσισε να παραταθεί  η απαγόρευση άλλη μια 20ετία. Έτσι 3 υπουργοί με επικεφαλής τον Παυλόπουλο υπέγραψαν υπουργική απόφαση με βάση την οποία απαγορεύεται η γνωστοποίηση του περιεχομένου των φακέλων για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».
Πρόκειται στην πραγματικότητα για μία φασιστική  απόφαση, επειδή απαγορεύει για μία  ακόμα 20ετία: πρώτο, την πρόσβαση των ιστορικών ερευνητών στο περιεχόμενο των φακέλων, και δεύτερο, την πρόσβαση των φακελωμένων στο περιεχόμενο των φακέλων τους.
Ο «Ριζοσπάστης», ως συνήθως, αποσιώπησε εντελώς το σημαντικό  αυτό γεγονός, προφανώς για να μην  εκθέσει τη σύμμαχο του κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: