Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ο «ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ», ΣΕ ΣΗΨΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Έμπορος ναρκωτικών……μέλος ένοπλης συμμορίας……. είναι ο κάθε ένας πάνω από τα 10 του χρόνια νέγρος πιτσιρίκος, που  ζει σαν ποντίκι στις ανθρώπινες αποθήκες, στις φαβέλες του Ριο  στη Βραζιλία.

Σε απομονωμένα από τις πόλεις σκουπιδοχώρια στα υψώματα, ζώντας χωρίς μόρφωση, χωρίς δουλειά αυτός και οι γονείς του, με τροφή που δίνουν τα «χρήματα» της συμμορίας, γεμάτος μολυσματικές αρρώστιες χωρίς καμιά ιατρική περίθαλψη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του «Εξάντα» του Αυγερόπουλου δυο χρόνια πριν στην κρατική τηλεόραση, με τους δεκάχρονους να λένε μπροστά στο φακό: «το ξέρω πως θα σκοτωθώ, σε ένα-δυο χρόνια, αλλά δεν με νοιάζει έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει ζωή για μας».

Τα «σκουπίδια»  του Ριο, που μπαίνουν υποχρεωτικά στις συμμορίες για να ανήκουν κάπου, που γίνονται έρμαια των εμπόρων ναρκωτικών που είναι οι ουσιαστικοί γονείς τους, δολοφονούνται από την επίσημη και «ανεπίσημη» αστυνομία με τα παρακρατικά της παρακλάδια (τα φασιστικά «τάγματα θανάτου» που είναι αστυνομικοί με πολιτικά που συγκροτούν ειδικό σώμα, έχουν επίσημα δολοφονήσει πάνω από 3000 παιδιά το πολύ εφηβικής ηλικίας, μέσα και έξω απ΄ τις φαβέλες τα τελευταία δέκα χρόνια, και ο αριθμός δεν είναι ακριβής για το ναζιστικό έγκλημα).

Τώρα  η τεράστια πεινασμένη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων με το ένα τρίτο να είναι  «γεννημένοι για να πεθάνουν», ετοιμάζεται  για τις φιέστες των επόμενων μουντιάλ και Ολυμπιακών. Τα πολυεθνικά μονοπώλια χρησιμοποιούν τις  «υποδομές» των μεγάλων αγώνων, όταν πρόκειται για εξαρτημένες χώρες- «μεγάλες αγορές», που η τωρινή τους κατάσταση δεν διευκολύνει το παραπέρα ληστρικό τους ξεζούμισμα ( βλέπε Νότια Αφρική το 2010).

Πριν  τις φιέστες και τις υποδομές της παραπέρα χρέωσης και του  βαθέματος της εξάρτησης, επιταχύνονται οι διαδικασίες «απολύμανσης» από τους ναζίδες των κατασταλτικών μηχανισμών. Άλλωστε οι φαβέλες τροφοδοτούν συνέχεια, μια υπερσυσσώρευση φυλακισμένων ανηλίκων, που είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο. (Και βέβαια είναι συνεχές το φαινόμενο των μαζικών δολοφονιών και μέσα στις φυλακές, για να τις «αδειάζουν» περιοδικά,  όπως έχουν καταγράψει μουσικά οι σπουδαίοι, προοδευτικοί ροκ βραζιλιάνοι των Sepultura ) .

Ίσως  είναι χρήσιμο να δούμε κάποια στίγματα της πραγματικότητας από  τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων: «Αστυνομικοί σκότωσαν επτά υπόπτους ως λαθρέμπορους ναρκωτικών στο Ρίου ντε Ζανέιρο χθες Τετάρτη, αυξάνοντας στους 33 νεκρούς τον απολογισμό των θανάτων που οι περισσότεροι αφορούν νεαρά άτομα ……….

στο ξέσπασμα, το Σαββατοκύριακο, του χειρότερου κύματος βίας που έχει καταγραφεί πρόσφατα στις φαβέλες με κινητοποίηση χιλιάδων αστυνομικών, που εντάθηκε μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016……………»

Παραλειπόμενα της ανθρώπινης «προϊστορίας». Η  έκφραση του αγριανθρωπισμού  ενός συστήματος που δεν είναι ανήθικος γιατί έτσι γεννήθηκε, αλλά που γίνεται κάθε μέρα πιο ανήθικος όντας στο ιστορικό του τέλος που στην προσπάθειά του να το αποφύγει, οδηγείται στην πλήρη εναντίωση, με κάθε τι ανθρώπινο.

Γι’ αυτό ο μετασχηματισμός της οργής  σε συνείδηση και επαναστατική πράξη, είναι η μόνη αποκατάσταση του έμπραχτου σεβασμού στον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: