Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΔΕΞΙΟ «Κ»ΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ!

Στο «Ριζοσπάστη» της Τετάρτης 23 Σεπτέμβρη (2009) στο  κεντρικό μονόστηλο της πρώτης σελίδας, σ’ αυτό που αποκαλείται το «μονόστηλο του Κουτσούμπα» και δίνει  την καθημερινή γραμμή της εφημερίδας, διαβάζουμε τα εξής αποκαλυπτικά: «Σε διατεταγμένη υπηρεσία από το ΠΑΣΟΚ ο δημοσιογράφος Δούκας της ΝΕΤ. Θυμήθηκε τον Στάλιν και τα οικονομικά του κόμματος για να στριμώξει τον εκπρόσωπο ………….και όλα αυτά για να αποπροσανατολίσουν από τους νεόπλουτους του ΠΑΣΟΚ και τις βρωμιές του Τσουκάτου».
Αποκαλυπτικό! Το «Κ»ΚΕ θεωρεί και ομολογεί ότι  τα οικονομικά του και η αναφορά-«σύνδεσή»  του με τον μεγάλο Στάλιν (!) είναι  για την πασοκτσίδικη προπαγάνδα, το αντίβαρο για να καλύψει τις  πολλαπλές του βρωμιές σαν  μεγαλοαστικό κόμμα ή σαν «σοσιαλδημοκρατικό», όπως το χαρακτηρίζουν οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ για να το εξωραΐσουν (=αντιμαρξιστική εκτίμηση).
Κοντολογίς, ντρέπονται για τα οικονομικά τους και τη «σύνδεσή» τους με τον Στάλιν.
Και όσον αφορά τις «επιχειρηματικές»  δραστηριότητες των χρουστσοφικών, δεν είναι η ώρα να αναφερθούμε ούτε στο αίσχος της χρησιμοποίησης του υστερήματος των παλιών αληθινών κομμουνιστών που επί δεκαετίες ενίσχυαν το επαναστατικό ΚΚΕ, για να διαχειρίζεται σήμερα το βιός τους αλλά και να καπηλεύεται τους αγώνες τους , ένα άλλο εχθρικό κόμμα – το σημερινό χρουστσοφικό σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ(΄56) – που ανέτρεψε και ακύρωσε το επαναστατικό ΚΚΕ με πραξικοπήματα, διώξεις και δολοφονίες της ηγεσίας του. Και βέβαια με αυτά τα χρήματα, σαν γνήσια αστικό κόμμα, έφτιαξε μπίζνες με άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του (= οι εργαζόμενοι δουλεύουν στον ανύπαρκτο «παράδεισο» των 1400 Ευρώ που ισχύει ως αίτημα μόνο για τις άλλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις και όχι για εκείνες του «Κ»ΚΕ που κανένας δεν εμποδίζει την εφαρμογή αυτού του αιτήματος στην πράξη παρά μόνο η ηγεσία του), συμφωνίες με βρώμικους καπιταλιστές, κλπ..
Όμως  οι προδότες χρουστσοφικοί  ομολογούν για  ακόμη μια φορά με την πιο μεγάλη σαφήνεια, ότι θεωρούν  «προβοκατόρικη»  την απόπειρα «σύνδεσής» τους με τον Στάλιν και πως όποιος τους ρωτά για τη θέση τους απέναντί του, το κάνει για να «ρεφάρει» τις αμαρτίες τύπων όπως ο Τσουκάτος.
Έχουν δίκιο οι άνθρωποι! Μετά την τάχατες  «σταλινική αναβάπτισή» τους στο  πρόσφατο 18ο Συνέδριο, μετά τις βρωμερές βολτούλες τους στον τάφο του Νίκου Ζαχαριάδη, στο παραπέντε των εκλογών και για να μη φύγει καμιά ακόμη ψήφος προς το «σύμμαχο ΛΑΟΣ», αποκηρύττουν  με τον πιο απόλυτο τρόπο, κάθε σχέση τους με την επαναστατική θεωρία της εργατικής τάξης και κάθε  ιστορική παρακαταθήκη του επαναστατικού κινήματος.
Ανάλογη ήταν και η στάση της Παπαρήγα καθόλη την προεκλογική περίοδο  αλλά και του «Ριζοσπάστη» κατά τη διάρκεια του 18ου Συνεδρίου και μετά. Απαντώντας στον ομογάλακτό του χρουστσοφικό αδελφό, τον Αντ.Χρυσοστομίδη της «Αυγής», ο «Ριζοσπάστης», σχετικά με την απόφαση του «Κ»ΚΕ του τελευταίου Συνεδρίου, γράφει για να αποσείσει-προφυλαχθεί απ’ την κατηγορία του «σταλινισμού»: «αν την είχε διαβάσει θα έβρισκε τις απαντήσεις στα υποκριτικά και προβοκατόρικα ερωτήματα που θέτει, όπως για το ποιοί έκαναν την αντεπανάσταση,  όπως για το αν το ΚΚΕ θεωρεί ότι μόνο ο Στάλιν σήκωσε ψηλά τη θεωρία του κομμουνισμού» («Ρ» 31/3/2009, σελ. 5).
Εξαιρετικά  αποκαλυπτικές υπήρξαν και οι απαντήσεις του «Ριζοσπάστη», κατά τη διάρκεια του 18ου Συνεδρίου και μετά, στον αστικό τύπο και στα σχετικά σχόλια-ισχυρισμούς της «Αυγής»: «επαναλαμβάνει τα γνωστά και φαιδρά περί «παλινόρθωσης του Στάλιν»» («Ρ» 22/2/2009, σελ. 16). Ανάλογα απάντησε ο «Ριζοσπάστης» και στο «Βήμα» που «προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο – άσπρο, να στοιχειοθετήσει και μιλήσει «για «επισημοποίηση της επιστροφής στο σταλινισμό» και άλλα τέτοια» («Ρ» 22/2/2009, σελ. 16), ενώ το χαρακτηρισμό της «Ελευθεροτυπίας», ότι «το ΚΚΕ επισημοποίησε τη στροφή του προς το σταλινισμό» χαρακτήρισε «φωνασκία» της εφημερίδας («Ρ» 22/2/2009, σελ. 16).
Αλλά  και η Παπαρήγα σε συνέντευξή της  στο «MEGA» (κεντρικό δελτίο ειδήσεων 11/3/2009) σε ερώτηση «τι πάθατε και τον βρήκατε συμπαθητικό στο συνέδριό σας;» τον Ιωσήφ Στάλιν, απάντησε: «αν είχατε διαβάσει όλο το κείμενο των Θέσεων δε θα μου το λέγατε αυτό».
Τουλάχιστον τώρα – ανεξάρτητα προθέσεων –  είναι έντιμοι αντισταλινικοί.
Γνήσιοι εκφραστές  των δεξιότερων απόψεων της νεο-σοσιαλδημοκρατίας, μεαα την υποτιθέμενη «επανάσταση» τους που θα έρθει – ας  μη το ξεχνάμε – χωρίς σκουπίδια από «σπασμένα τζάμια», δηλ. χωρίς επαναστατική βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: