Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Ξεπούλημα ΟΛΠ - Και επίσημα στους Κινέζους ιμπεριαλιστές το 67% του ΟΛΠ αντί 368,5 εκατ. Ευρώ

Ξεπούλημα σημαντικών κρατικών επιχειρήσεων και παράλληλα κρατικοποίηση - ξέπλυμα χρεωμένων ιδιωτικών - μη παραγωγικών - επιχειρήσεων (βλ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)


Στις 8 Απρίλη ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικύρωσε την πώληση στην κινέζικη COSCO του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) έναντι 368,5 εκατ. ευρώ. Ποσό που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εμφανίσει 5-πλάσιο προσμετρώντας έσοδα μέχρι το 2052 (!!!) που λήγει η σύμβαση που υπογράφτηκε, προσδοκώντας να «γλυκάνει» την δυσαρέσκεια των υποστηρικτών της για τη μεγάλη στροφή που έκανε και σε αυτό το θέμα, σε σχέση με πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 (βλ. αφίσα ΣΥΡΙΖΑ).

Μία πώληση που πρώτον, εντείνει την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές στον τομέα του εμπορίου, δεύτερον, επεκτείνει τις ειδικές οικονομικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά και που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα, τρίτον, χαρίζει τα κέρδη του ΟΛΠ που μέχρι σήμερα εισέπραττε το χρεοκοπημένο Ελληνικό κράτος – για το 9μηνο του 2015 (δηλ. Ιαν-Σεπ 2015) διαμορφώθηκαν στα 12.154.696 ευρώ – τα οποία ήταν διαρκώς αυξανόμενα.
Παράλληλα, με το ξεπούλημα κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων που προσφέρουν στην παραγωγή ή/και το εμπόριο στη χώρα, η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει να κρατικοποιήσει μία (μη παραγωγική) επιχείρηση-Οργανισμό όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυτό έχει ως συνέπειες πρώτον, την κρατικοποίηση (δηλ. μεταφορά στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων) των τεράστιων χρεών του Οργανισμού προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τρίτους και δεύτερον, την απαλλαγή του Σ. Ψυχάρη από την κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των δανείων που αφορούν τον Οργανισμό. Η επιλογή της κρατικοποίησης του Μεγάρου δεν ξεφεύγει από τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ, στις οποίες υποτάσσεται η Αστική τάξη της χώρας και κατ' επέκταση όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Κινείται, σαφώς, στα πλαίσια των νορμών που επιβάλλει η ΕΕ και που θέλουν μία Ελλάδα πλήρως εξαρτημένη και αποβιομηχανοποιημένη, προς όφελος, πάντα, των μεγάλων Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών, κ.α. επιχειρήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τόσο έγκαιρα, προσέτρεξε για να σώσει το Μέγαρο Μουσικής, ούτε ψέλλισε κάτι παρόμοιο για σημαντικές ιδιωτικές παραγωγικές επιχειρήσεις που έκλεισαν το προηγούμενο διάστημα (βλ. Softex, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης - ΕΒΖ, κλπ.), που πρώτον, ερημοποίησαν κι άλλο παραγωγικά τη χώρα και δεύτερον, πέταξαν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η ναζιστική Χ.Α. αποπροσανατολίζει και διασπά την εργατική τάξη


Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υπέγραφε το ξεπούλημα του ΟΛΠ (8 Απρίλη 2016) η ναζιστική Χ.Α. οργάνωνε συγκέντρωση ενάντια στους μετανάστες-εργάτες που έχουν βρει καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Ο στόχος τους διττός: πρώτον, να αποπροσανατολίσουν το λαό από το ξεπούλημα του λιμανιού τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας και των ΜΜΕ πάνω τους και δεύτερον, να στρέψουν τον λαό και τους ντόπιους εργάτες εναντίον των αδερφών τους μεταναστών - εργατών.
Στη συγκέντρωση αυτή είδαμε και πάλι πλήρη συνεργασία της Αστυνομίας με τους Ναζιστές ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές που οργάνωσαν αντισυγκέντρωση. Μία συνεργασία που αποδεικνύει πρώτον, για άλλη μια φορά το ρόλο της ως κατασταλτικού μηχανισμού του αστικού κράτους που δεν μπορεί να αλλάξει και δεύτερον, την έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκκαθάρισή της από τα Ναζι-φασιστικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: