Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μοναρχοφασιστική φιέστα στην Κόνιτσα ΝΔ-ΛΑΟΣ-«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Στις 9 Γενάρη συγκεντρώθηκε στην Κόνιτσα ο μοναρχοφασιστικός (ΝΔ) και ναζι-φασιστικός συρφετός (ΛΑΟΣ-«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ») Ηπείρου-Μακεδονίας να «τιμήσει» τους «ηρωικούς πεσόντες» στη μάχη της Κόνιτσας στρατιώτες του μοναρχοφασιστικού στρατού που πολέμησαν για τα συμφέροντα της μοναρχίας και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου αλλά και εκείνων των αμερικανών ιμπεριαλιστών.
Όπως πληροφορούν οι ίδιοι «ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ιωαννίνων, υποστράτηγος ε.α. Σταύρος Νικόπουλος παρουσίασε τον ομιλητή της ημέρας. Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Βαρτζώκας».
Πέρα απ’ τα φασιστικά συνθήματα του συγκεντρωμένου μοναρχοφασιστικού και ναζι-φασιστικού συρφετού, στους αντιδραστικούς δεκάρικους λόγους των φασιστών ομιλητών κυριάρχησαν φασιστικές κραυγές με αποκορύφωμα το εθνικιστικό φασιστικό παραλήρημα του μητροπολίτη Πωγωνιανής και Κόνιτσας Ανδρέα για το λεγόμενο «βορειοηπειρωτικό» και τα «εθνικά θέματα».
Μετά «ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Στεφάνια κατέθεσαν: Ο Γεώργιος Γκέλης, πολεμιστής Γράμμου, ο Γ. Μπαφατάκης για την ΠΕΣΕΑ, ο Διονύσιος Βουλγαρόπουλος για την ΠΑΟ Μακεδονίας, ο Σπυ. Κάτσιος για το 26ο Σύνταγμα του Ναπολέοντος Ζέρβα, οι φίλοι Στρατού Τσαμαντά Θεσπρωτίας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Ιωαννίνων, η Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Ιωαννίνων, η Ένωση Αξιωματικών αποστράτων Νομού Άρτας, η Ένωση Αποστράτων Ανδρών Χωροφυλακής Άρτας, η εφημερίδα «Ελευθέρα Εθνική Ορεινή Ελλάς», ο Γεωρ. Τόσκας για την Βασιλική Ένωση παράρτημα Ιωαννίνων, Κονίτσης, Άρτας, Θεσπρωτίας και Μετσόβου, ο Σύνδεσμος Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου Κέρκυρας, Εθνική Αντίσταση ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ηγουμενίτσας και από τα πολιτικά κόμματα ο ΛΑ.Ο.Σ., η «Χρυσή Αυγή» και η Τ.Ο. ΝΔ Κονίτσης».
Και αυτή η κοινή μοναρχοφασιστική φιέστα της Κόνιτσας επιβεβαιώνει εκ νέου το μοναρχοφασιστικό χαρακτήρα του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά επιπλέον και ότι τα όρια μεταξύ της ΝΔ και των ναζι-φασιστών ΛΑΟΣ-«ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» είναι εντελώς δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα – στην πραγματικότητα αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» – παρά τις περί του αντιθέτου εξωραϊστικές διαβεβαιώσεις της σοσιαλδημοκράτισσας Α.Παπαρήγα πως τάχα η ΝΔ είναι όχι μόνο ένα «δημοκρατικό» κόμμα αλλά ότι ακόμα «απέβαλλε και τον ακραίο αντικομμουνισμό» («Ρ» 12/6/2005, σελ. 5) – αντιδραστικοί ισχυρισμοί με τους οποίους «γανώνει» τα μυαλά των δύσμοιρων μελών και οπαδών του «Κ»ΚΕ, τους οποίους η πολιτική δράση της ΝΔ διαψεύδει ακόμα μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: