Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ξεπουλούν την Δημόσια περιουσία!

Η κυβέρνηση βαδίζοντας στον δρόμο που της δείχνει η τρόικα (ΕΕ- ΔΝΤ – ΕΚΤ) έχει βάλει σαν στόχο πλέον το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Η τρόικα ζητεί 50δις ευρώ ως το 2015 και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ξεπουλήσει όλη την περιουσία που έχει απομείνει στο Ελληνικό Κράτος για να τα βρει. Δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, εκτάσεις κλπ.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η έκταση της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού στην Αθήνα. Μία έκταση – φιλέτο μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε σταθμό του μετρό (Δάφνης) – σχεδιάζεται να γίνει «ένα νέο super «Γκάζι» – δηλαδή πολυχώρος για διασκέδαση και αναψυχή µε πολλά έσοδα…». («Τα Νέα» 15/03/2011). Μία έκταση (180 στρεμμάτων) που ξεπερνά σε μέγεθος αυτή του Εθνικού Κήπου και που περιέχει μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και της χώρας γενικότερα!

Ο λαός της Δάφνης και του Υμηττού από την δεκαετία του ’70 παλεύουν να φύγει το πολεμικό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ από εκεί και ο χώρος να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να γίνει πάρκο υψηλού πρασίνου που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος αλλά και γενικότερα η πόλη της Αθήνας. Όμως το αίτημα αυτό προσέκρουε μέχρι τώρα στην άρνηση της ΠΥΡΚΑΛ να παραχωρήσει την έκταση για λόγους εθνικού συμφέροντος. Κι ενώ τα πλάνα της εταιρείας οδήγησαν την επιχείρηση πρόσφατα σε μετεγκατάσταση εκτός του κέντρου των Αθηνών και άρα στη βάσιμη ελπίδα της παραχώρησης της έκτασης, το «εθνικό συμφέρον» άλλαξε προς όφελος της τρόικα. Η έκταση προορίζεται για άμεση εκμετάλλευση και μάλιστα με διαδικασίες Fast-Track σαν αυτές που προσπαθούν να εφαρμόσουν στο Ελληνικό, στην έκταση του παλαιού αεροδρομίου, ξεχνώντας και σε αυτή την περίπτωση τις προεκλογικές υποσχέσεις για πάρκο υψηλού πρασίνου κλπ…

Η τύχη της ΠΥΡΚΑΛ δεν είναι ένα ζήτημα ενδοδημοτικό. Είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί κάθε κάτοικο της Νοτιοανατολικής Αθήνας και όχι μόνο. Είναι ένα ακόμα μέτωπο αντίστασης που πρέπει να στηθεί, απέναντι στην τρόϊκα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Ένα ακόμα μέτωπο που μπορεί να βοηθήσει και να εμψυχώσει τους αγωνιζόμενους λαούς της Κερατέας, του Ελληνικού και όλων των γύρω περιοχών που μάχονται ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και της τρόικα για να σώσουν τον τόπο τους. Ένα μέτωπο που μπορεί να ενδυναμωθεί με συμμαχίες φορέων που μπορούν να συμβάλλουν στην διάσωση της έκτασης και στην κατάρτιση ενός συγκεκριμένου πλάνου γι’ αυτήν. Είναι μία ακόμα μάχη που πρέπει να κερδηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: