Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Η ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ υπονομεύει ανοιχτά τους αγώνες των φοιτητών

Το πραγματικό της πρόσωπο φανέρωσε, αυτό της στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, η ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ σε γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού στην Αθήνα στις 20/5 όπου υπονόμευσε τη συνέλευση στις 20/5, αποχωρώντας μετά την ισοψηφία του πλαισίου της με το κοινό πλαίσιο των Αγ. Κινήσεων-Παρεμβολής (ΕΑΑΚ)  (129-129). Έσπασε έτσι τη μαζική συνέλευση και ο σύλλογος για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα δε πήρε απόφαση απέναντι στις ραγδαίες και αντιδραστικές εξελίξεις. Είχε προηγηθεί μια ακόμα υπονόμευση στις 14/5 όπου οι καθοδηγητές της έδωσαν εντολή στα μέλη της να μην εισέλθουν καθόλου στο αμφιθέατρο, προκειμένου να μην συμπληρωθεί το όριο της απαρτίας και να μη πραγματοποιηθεί.

Οι καθοδηγητές της ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ έφτασαν στο σημείο μάλιστα να αποκαλούν «χαφιέδες» αγωνιστές που τους κατήγγειλαν για την στάση τους. Η λασπολογία αποτελεί γνώριμη ταχτική των χρουστσωφικών ρεβιζιονιστών. Μια λασπολογία που δεν σταμάτησε στους «300 προβοκάτορες» του Πολυτεχνείου του ’73 αλλά συνεχίζεται μέχρι και στις μέρες μας.

Παράλληλα με τις διασπαστικές πορείες, την ξεκάθαρης στάση ενάντια στις καταλήψεις, η ΠΚΣ-«Κ»ΝΕ έρχεται να εμποδίσει-υπονομεύσει-σαμποτάρει τις διαδικασίες συλλόγων την ίδια ώρα μάλιστα που καμώνεται πως «παλεύει για την ανασυγκρότησή τους»(!)

Την ίδια στάση έχει κρατήσει σε όλες τις κεντρικές σχολές της Αθήνας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο απέναντι στις Γ. Σ. των συλλόγων, ακολουθώντας πιστά τις εντολές της κυβέρνησης της ΝΔ στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Ο αγώνας για τη νίκη του φοιτητικού κινήματος περνάει από τις μαζικές καταλήψεις με στόχο της απόσυρση του νόμου αλλά ταυτόχρονα και με την απομόνωση και περιθωριοποίηση των δυνάμεων που μέσα στο φοιτητικό κίνημα στέκονται ανοιχτά ενάντια στα συμφέροντά τους. Σήμερα είναι αναγκαίο να ξεσκεπαστεί η αντιδραστική συνεργασία «Κ»ΚΕ- ΝΔ η οποία υπονομεύει τον αγώνα μέσα στα πανεπιστήμια και προσπαθεί να ακυρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από το φοιτητικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: