Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ιστορική πρόκληση από τον Β. Μπεκίρη

Αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ" της Πάτρας

Ημ/νία έκδοσης: 17 Μαϊου 2008

Εκτόξευσε… ύβρεις

Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ
Μια απίστευτη δήλωση για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, το 1991, έκανε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ωμέγα» ο πρώην υφυπουργός της Ν.Δ., Βασίλης Μπεκίρης.
Ο κ. Μπεκίρης, που μιλούσε για το βιβλίο του που παρουσιάστηκε χθες, αλλά και για την πολιτική του σταδιοδρομία, αναφέρθηκε κάποια στιγμή και στην υπόθεση της δολοφονίας Τεμπονέρα, στα σκοτεινά χρόνια του 1991.
Ο τότε Υφυπουργός Παιδείας, αφού χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός, απέδωσε το θανατηφόρο τραυματισμό του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα σε τυχαίο συμβάν, τονίζοντας πως, κατά τη δική του άποψη, ο καθηγητής τραυματίστηκε «από αντικείμενο που εκσφενδονίστηκε».
Δεν είπε τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος -και από πού- «εκσφενδόνισε» το αντικείμενο.
Ωστόσο εμφανίστηκε να μη λαμβάνει υπόψη του την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο καθηγητής δολοφονήθηκε από το… λοστοφόρο χέρι του τότε προέδρου της ΟΝΝΕΔ και δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Καλαμπόκα.
Παρότι οι ιθύνοντες του ραδιοφωνικού σταθμού αρνήθηκαν να παραδώσουν το σχετικό ηχογραφημένο απόσπασμα στην ΗΜΕΡΑ, οι ακροατές του έμειναν άναυδοι από όσα άκουσαν από τον κ. Μπεκίρη, ο οποίος είναι και πατέρας του νυν βουλευτή της Ν.Δ., Μιχάλη Μπεκίρη.
Ο κ. Μπεκίρης μίλησε και γι’ άλλα θέματα, όπως για την περίοδο του 1989, που ο ίδιος, όπως είπε, είχε αποφασίσει ν’ αποσυρθεί, αλλά και για το 1981, όταν -όπως είπε ο πρώην Υφυπουργός- τα στελέχη της Ν.Δ. δεν τολμούσαν να πάνε στην Τριταία και του ζήτησε ο Κωστής Στεφανόπουλος να πάει αυτός, κάτι που έπραξε χωρίς προβλήματα.
Πρόκειται, πάντως, για το δεύτερο στέλεχος της Ν.Δ. στην περιοχή που, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εμφανίζεται με διαφορετική οπτική για τα τραγικά γεγονότα του 1991, που στιγμάτισαν για πάντα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Πάτρας και ολόκληρης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: