Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Χαιρετισμός της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 στην διεθνή αντιφασιστική συνάντηση για το Donbass 11/10/2015

Χαιρετισμός της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 στην διεθνή αντιφασιστική συνάντηση για το Donbass 11/10/2015

Η σταλινική-ζαχαριαδική «Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55» χαιρετίζει τη σημερινή εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των λαών της Ουκρανίας ενάντια στο φασισμό–ναζι-φασισμό και τον ιμπεριαλισμό – αλληλεγγύη  αυτονόητη για τους επαναστάτες κομμουνιστές αλλά και για κάθε αντιιμπεριαλιστή και αντιφασίστα. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ανάμεσα σε συναγωνιστές που δίνουν έναν σκληρό αντιφασιστικό αγώνα στην περιοχή του Donbass και σε όλη την Ουκρανία.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά τη μεγάλη Αντιφασιστική ΝΙΚΗ των λαών με καθοδηγητή τον ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, η διαρκής όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η αύξηση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε πρώτη γραμμή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και οι διάφορες πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα μέρη Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ιράκ, Συρία κλπ. αλλά και η άνοδος των υπεραντιδραστικών δυνάμεων φασισμού και ναζι-φασισμού επαναφέρει στο κέντρο της πολιτικής δράσης την πάλη του προλεταριάτου και των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο φασισμό.

Η πάλη αυτή όμως μπορεί να διεξάγεται σωστά ΜΟΝΟ όταν καθοδηγείται και στηρίζεται:  α. στη λενινιστική θεωρία του ιμπεριαλισμού και την εφαρμογή της στη σημερινή περίοδο, και β. στην αντιφασιστική γραμμή του 7ου Συνεδρίου (1935) της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ, όπως αυτή εκφράζεται στην εισήγηση του Georgi Dimitrow, (με τις σημερινές ιδιομορφίες) στην οποία περιέχεται, πέραν των άλλων, και ο μαρξιστικός ορισμός του φασισμού: «ο φασισμός είναι η ανοιχτή τρομοκρατική διχτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου».

Στη χώρα μας, η ανοιχτή χρεοκοπία της καπιταλιστικής οικονομίας η βαθιά οικονομική κρίση υπερπαραγωγής, η μαζική ανεργία, το δυσθεώρητο χρέος, κλπ. και οι επανωτές καταστροφικές υποδουλωτικού χαρακτήρα συμφωνίες που έχουν επιβληθεί απ’ τους ιμπεριαλιστές και έχουν βαθύνει σε ακραίο σημείο την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της χώρας απ’ τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, με μοχλούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ-Κομισιόν-ΔΝΤ αλλά και η άνοδος των υπεραντιδραστικών φασιστικών-ναζι-φασιστικών δυνάμεων έχουν επαναφέρει και θέσει, εδώ και καιρό, στην ημερήσια διάταξη της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης και του λαού το πρόβλημα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των αντιφασιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τη συγκρότηση ενός πλατιού Αντιφασιστικού – Αντιιμπεριαλιστικού Λαϊκού Μετώπου, εντελώς απαραίτητου για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της ταξικής πάλης  τόσο για την απόκρουση των επιθέσεων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων όσο και κατά του φασισμού με ταυτόχρονη διεξαγωγή και δυνάμωμα της πάλης κατά της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και για ΑΜΕΣΗ, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ΕΞΟΔΟ της ΧΩΡΑΣ από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ – γραμμή σύγκρουσης και σε πλήρη αντίθεση μ’ εκείνη της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ντόπιας ξενόδουλης αντιδραστικής αστικής τάξης – και σε σύνδεση-κατεύθυνση την προοπτική της μελλοντικής οριστικής απαλλαγής της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μια γραμμή που επιπλέον επιτρέπει, συμβάλλει και επιταχύνει την ανάπτυξη μαζικού επαναστατικού αντιιμπεριαλιστικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος, με πρώτα σημάδια το ηχηρό μαζικό αντιιμπεριαλιστικό «ΟΧΙ» (62%) του δημοψηφίσματος (5 Ιούλη) και τη μεγάλη αποχή απ’ τις τελευταίες εκλογές (20 Σεπτέμβρη).

Οι «θεωρίες» και πολιτικές στάσεις που περιορίζουν την πάλη μόνο κατά των καταστροφικών συμφωνιών και των συνεπειών τους και κατά της ντόπιας αστικής τάξης, με γνωστό δεδομένο ότι οι επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους έρχονται κατευθείαν από τις Βρυξέλλες, προφανώς με τη συμφωνία και του ντόπιου κεφαλαίου και στήριξη της ξενόδουλης αστικής τάξης, αφήνουν στο απυρόβλητο το ξένο κεφάλαιο και αποσυνδέουν αυτή την πάλη από το κεντρικό και καίριο πρόβλημα της ιμπεριαλιστικής ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ. Αλλά και η ρητορική περί «αντικαπιταλιστικής πάλης», χωρίς σύνδεση με την αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι κούφιες φλυαρίες, ενώ τα περί «αποδέσμευσής» των διαφόρων δεξιών οπορτουνιστών έχουν δημαγωγικό παραπλανητικό χαρακτήρα. Τέλος, άκρως επιζήμιες είναι και εκείνες οι πολιτικές στάσεις που αρνούνται ακόμα και τη σημερινή υπαρκτή εξάρτηση της χώρας και ταυτόχρονα παραπέμπουν όλα τα σχετικά προβλήματα στο μέλλον κάποιου ανύπαρκτου ρεφορμιστικού «σοσιαλισμού»: βρίσκονται αντικειμενικά (αλλά και υποκειμενικά) στην υπηρεσία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, υπηρετούν τη στρατηγική του και στηρίζουν-διαιωνίζουν την εξάρτηση της χώρας απ’ τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Ποτέ ξανά φασισμός!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Σημ: Το προεδρείο της Εκδήλωσης αποφάσισε, λόγω έλλειψης χρόνου, να απευθύνουν από βήματος χαιρετισμούς μόνο οι διεθνείς αντιπροσωπίες και στη συνέχεια να ακολουθήσουν ερωταπαντήσεις. Ο Χαιρετισμός της Κίνησης κατατέθηκε στο προεδρείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: