Η παρούσα κατάσταση απαιτεί από τους Μαρξιστές-Λενινιστές πιο ικανή δουλειά ώστε να αναβαθμίσουν τη συνείδηση των εργατών και των λαών και να τους οδηγήσει στην κατάκτηση της εξουσίας για να οικοδομηθεί ο σοσιαλισμός.
Στα τέλη Νοέμβρη 2010 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Βενεζουέλα η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO), στην οποία οργανώσεις-μέλη της εκτίμησαν της δραστηριότητας της περιόδου, συζήτησαν σχετικά με τη διεθνή κατάσταση και τα καθήκοντα των Κομμουνιστών και προχώρησαν στην ανάλυση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος και κατέθεσαν ψηφίσματα και αποφάσεις για σημαντικά διεθνή γεγονότα.
Τονίστηκαν και χαιρετίστηκαν κατά τη φετινή συνάντηση της Διεθνούς Σύσκεψης: η επέτειος των 30 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργασίας της Δομινικανής Δημοκρατίας, το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας (μαρξιστικό-λενινιστικό), η πραγματοποίηση των περιφερειακών Συσκέψεων στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη και η έκδοση δύο τευχών του περιοδικού Ενότητα και Πάλη, το οποίο εκδίδεται στα ισπανικά, αγγλικά, γερμανικά και τούρκικα. Όσον αφορά το περιοδικό, έγινε έκκληση για τη στήριξη αυτού του σημαντικού θεωρητικού υλικού της Σύσκεψης, για την επέκταση και ανάπτυξη της διανομής του.
Το Κάμπινγκ της Αντιφασιστικής και Αντιιμπεριαλιστικής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία, αφού παρευρέθηκαν εκεί πάνω από 3.000 χιλιάδες νέοι από 20 χώρες. Για τη διεξαγωγή του Κάμπινγκ έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο οι σύντροφοι του Επαναστατικού ΚΚ Τουρκίας (TDKP) και ήταν σημαντική η συμμετοχή των οργανώσεων νεολαίας των μ-λ κομμάτων και άλλων μαζικών νεολαιίστικων οργανώσεων.
Η συζήτηση ανέδειξε τις προσπάθειες των κομμάτων και οργανώσεων στη χάραξη πολιτικής, την ολοένα και πιο επιτυχή ένταξη στην πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος και την δημιουργία διαφόρων τακτικών που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της κοινωνικής βάσης της επανάστασης με σκοπό το σοσιαλισμό και το κομμουνισμό, καθώς και την πρόοδο όσον αφορά την ιδεολογική, πολιτική και οργανική πρωτοπορία του προλεταριάτου σε κάθε χώρα.
Ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην ανάλυση της διεθνούς κατάστασης και τα καθήκοντα των κομμουνιστών, αναλύθηκε η γενική κρίση του καπιταλισμού, οι ιδιαιτερότητες της τωρινής οικονομικής κρίσης η οποία ξεσπά πλέον σε ολοένα και πιο μικρούς χρονικούς κύκλους, γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και ιδίως στις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και των λαών, και διαπιστώθηκε ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις οξύνονται εξαιτίας του ανταγωνισμού για νέες αγορές και για ένα νέο ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Μια σημαντική πλευρά αυτής της ανάλυσης είναι η άνοδος της πάλης της εργατικής τάξης που ξετυλίγεται στις καπιταλιστικές χώρες της Ευρώπης, όπου οι διαδηλώσεις και οι απεργίες κινητοποιούν εκατομμύρια εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή νέων, που δείχνει αναβίωση της πάλης της εργατικής τάξης. Ενώ αυτό είναι πιο εμφανές στην Ευρώπη, ο αγώνας αυτός επιδρά σε διάφορα επίπεδα στον υπόλοιπο κόσμο και στην Αφρική, όπου οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την παρουσία στο έδαφός τους δυνάμεων όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ που, λόγω της αποδυνάμωσης των πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων, έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν σ’ αυτή τη μεγάλη ήπειρο.
Η σύσκεψη ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υιοθέτηση διάφορων αποφάσεων και ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων και ένα που αφορά την αλληλεγγύη προς το μ-λ κόμμα του Ισημερινού, το MDP και τις Οργανώσεις και τους ηγέτες που αποτελούν αντικείμενο διώξεων της κυβέρνησης του Κορέα, η οποία προτίθεται να εντείνει αυτήν την πολιτική διώξεων μετά τα γεγονότα της 30ης Σεπτέμβρη.
Ανάμεσα στις διάφορες αποφάσεις και ψηφίσματα ξεχωρίζουν αυτές που καταρτίστηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Σαχάρας, του οποίου ο καταυλισμός Gdaim Izik υπέστη εγκληματική επίθεση από δυνάμεις της κυβέρνησης του Μαρόκου, για τον Παλαιστινιακό λαό που πλήττεται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Σιωνιστικού Ισραήλ, την κατάσταση του λαού της Αϊτής, ο οποίος βρίσκεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο, και επίσης το ψήφισμα εναντίον της επεμβατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ.
Η συνεδρίαση της ICMLPO ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού έγινε μια σύνοψη σε μια συζήτηση που είχε σαν στόχο την επιβεβαίωση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που έθεσε η Συντονιστική Επιτροπή και έθεσε νέα καθήκοντα για τους μαρξιστές-λενινιστές σε διεθνές επίπεδο.
Η Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 έστειλε χαιρετισμό στη Διεθνή Σύσκεψη, αφού δε μπόρεσε να συμμετάσχει για οικονομικούς λόγους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου