Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2010: NA ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Το Δεκέμβρη του 2008 η νεολαία εξεγείρεται! Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή Α. Γρηγορόπουλου από υπηρέτες των κατασταλτικών μηχανισμών, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εκφασισμού του κράτους, στέκεται η αφορμή που πυροδοτεί τη συσσωρευμένη λαϊκή-νεολαιίστικη οργή και οδηγεί στην αυθόρμητη εξέγερση που συγκλονίζει απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα, πανικοβάλλοντας την κυβέρνηση Καραμανλή, την αντιδραστική αστική τάξη και τα κόμματα που άμεσα-έμμεσα την υπηρετούν.

Η μεγάλη σημασία της νεολαιίστικης μαθητικής εξέγερσης του Δεκέμβρη έγκειται τόσο στη μαζικότητα, στη μαχητικότητα και στο ότι ήταν εκτός των πλαισίων της αστικής νομιμότητας, όσο και σε ότι αφορά το περιεχόμενο της στόχευσής της: α) πάλη κατά της αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης γενικότερα, β) πάλη κατά της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων, τα οποία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ταξικής πάλης και επομένως η εξέγερση του Δεκέμβρη αποτέλεσε το μονοπάτι που δείχνει το δρόμο του αγώνα στις μελλοντικές ταξικές μάχες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

Στους δρόμους της Αθήνας η νεολαία βρήκε τη δική της αυθόρμητη ενότητα, ο πυρήνας και η κοινή εκκίνηση ήταν τα σχολεία και οι σχολές και αυτό ήταν ένα μάθημα για το «πως» οι μάχες δίνονται και δεν ευτελίζονται με διασπάσεις από «τα πάνω», για το πως η ενότητα σε συνθήκες κινήματος είναι η μόνη αποτελεσματική, η μόνη που τρομάζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Αυτή η γνήσια πάλη του προθάλαμου της νέας εργατικής βάρδιας, χτυπήθηκε και σκυλεύτηκε, (όπως γίνεται πάντα με τις γνήσιες εξεγέρσεις), από τους αντισταλινικούς χρουστσοφικούς σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ. Έσπευσαν να γίνουν κατήγοροι της αγωνιζόμενης νεολαίας που συλλήβδην την ονόμασαν «κουκουλοφόρους πράκτορες», συμπορεύτηκαν με την κυβέρνηση του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και το ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ για την αποκατάσταση της «έννομης τάξης», έκαναν στον «Ριζοσπάστη» την μυθιστορηματική αγιογραφία του δολοφόνου Κορκονέα, δικαιώνοντάς τον ηθικά («ο γιός της πλύστρας»).

Ο Δεκέμβρης του 2010 δεν είναι καιρός για μνημόσυνα και επετειακές παρελάσεις, αλλά για μαχητική αντίσταση του λαού και της νεολαίας ενάντια στη ζωή που τους επιβάλλει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο

Σήμερα, σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, η εξάρτηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ οξύνεται μέσω της επιβολής του Μνημονίου και οι οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού γκρεμίζονται. Η κατοχική διακυβέρνηση των ιμπεριαλιστών με τα συνεχή αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που υλοποιεί ο πειθήνιος υπηρέτης τους, η κυβέρνηση του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ, επιβάλλει την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, την αύξηση της μαζικής ανεργίας, τη μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση των πλατιών εργαζόμενων μαζών.

Παράλληλα, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο προωθεί την καταστολή, την περιστολή των δημοκρατικών καταχτήσεων και συνολικά τη φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής, ως απαραίτητα «εργαλεία» των κεφαλαιοκρατών για να πνίξουν τις αντιστάσεις του εργατο-λαϊκού κινήματος και να περάσουν ανεμπόδιστα τα μέτρα εξαθλίωσης.

Μπροστά στο διαρκές βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, στη βίαιη κατάργηση όλων των εργατικών-λαϊκών κατακτήσεων, σε μια περίοδο έντασης της αστυνομοκρατίας και φασιστικής τρομοκρατίας και γενικού βαθέματος του προτσές της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής, η εργατική τάξη, οι πλατιές λαϊκές μάζες, η νεολαία πρέπει να συνενωθούν σε ένα μαζικό κίνημα, παρόμοιο με την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, που θα αγωνίζεται:

Για την άμεση έξοδο της χώρας από ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ και τη συνολική άρνηση του εξωτερικού τοκογλυφικού χρέους, για μονομερή άρνηση πληρωμών

Για την αγωνιστική επανάκτηση των κατεδαφισμένων καταχτήσεων χρόνων που οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση την εργατική τάξη και τις πλατιές λαϊκές μάζες

Ενάντια στη φασιστικοποίηση, την κρατική τρομοκρατία, το ρατσισμό, τον εθνικισμό-σοβινισμό, την καταπάτηση του Ασύλου, την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων

Κίνηση για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)

Τ.Θ. 3689, 102 10 Αθήνα. Τηλ. 2108621543, email: anasintaxi@yahoo.com

http://anasintaxi.awardspace.comhttp://anasintaxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: