Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με τη Σαχάρα και την εγκληματική καταπίεση της μαροκινής κυβέρνησης

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στυγνή καταστολή που έχει ασκήσει η κυβέρνηση του Μοχάμεντ Αλάουι ενάντια στο σαχαριανό καταυλισμό Izik Gdaim, κατά του οποίου οι Μαροκινές κατασταλτικές δυνάμεις (αστυνομικές, στρατιωτικές και παραστρατιωτικές) εκτέλεσαν επιθέσεις, σαρώνοντας τον και προκαλώντας δεκάδες θανάτους και τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων γυναικόπεδων. Η Μαροκινή κυβέρνηση έχει επιβάλλει ολικό αποκλεισμό και παρεμποδίζει δημοσιογράφους από το να μεταβούν στη Laâyoune, πρωτεύουσα της Δυτικής Σαχάρας (Λαϊκής Αραβικής Δημοκρατίας της Σαχάρας). Ωστόσο έχουν συλλεχθεί μαρτυρίες από το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα το οποίο καταδίκασε τους ξυλοδαρμούς και βασανισμούς που υπέστησαν Σαχαριανοί κρατούμενοι καθώς και τη στάση της αστυνομίας η οποία παραφυλούσε στα νοσοκομεία για να χτυπήσει τους τραυματισμένους που κατέφθαναν.

Η κυβέρνηση της Ραμπάτ δεν εφαρμόζει καμία από τις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Σαχάρα που καλούν σε ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, τις αγνοεί και με κυνισμό και αλαζονεία έχει καταλάβει τη Σαχάρα και εγκαταστήσει έποικους της, οι οποίοι είναι συνήθως οπλισμένοι αλλά καμουφλαρισμένοι ως άμαχοι. Υπόλογοι μαζί με τη Μαροκινή κυβέρνηση είναι με τη συνενοχή και στήριξή τους προς αυτήν ο Γαλλικός και Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, μαζί με τη στάση σιωπηλής συνενοχής και υποκρισίας της Ισπανικής κυβέρνησης η οποία αποποιείται των ευθυνών της για την περίοδο που είχε τη Σαχάρα ως αποικία της και άνανδρα άφησε το Μαρόκο να την καταλάβει.
Η εξέγερση και πάλη του Σαχαριανού λαού είναι δίκαιη και έχει την απόλυτη στήριξη μας. Απαιτούμε την αποχώρηση των Μαροκινών στρατευμάτων από τη Σαχάρα και τη συνεπή εφαρμογή του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση.
Ζήτω ο αγώνας του λαού της Σαχάρας υπό την καθοδήγηση του Μετώπου Πολισάριο!
Ζήτω η ελεύθερη και ανεξάρτητη Σαχάρα!

XVI Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: