Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σχετικά με τον Abraham Serfaty

Η Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του μαροκινού συντρόφου Abraham Serfaty, πριν από λίγες μέρες.
Ο Serfaty ήταν ένας πρώτης τάξης αγωνιστής για τα δίκια των λαών και στην υπόθεση του προλεταριάτου. Υπήρξε ιδρυτής της πρώτης Μαρξιστικής-Λενινιστικής ομάδας στο Μαρόκο (η οποί προέρχεται από την οργάνωση “Δημοκρατικός Δρόμος”). Υπήρξε για πολλά χρόνια φυλακισμένος στα μπουντρούμια του αντιδραστικού φεουδαλικού καθεστώτος του Μαρόκο. Τίποτα όμως δεν έσπασε την προσκόλλησή του στις αρχές του και τις αγωνιστικής αλληλεγγύης με τους λαούς της Παλαιστίνης, της Σαχάρας κ.α.
Ο θάνατός του είναι μια απώλεια για του Κομμουνιστές όλου του κόσμου. Μπροστά στο αγωνιστικό του παράδειγμα κυματίζουμε τη σημαία μας με σεβασμό και εκτίμηση. Εκφράζουμε, επίσης, την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του Μαρόκου και τους αδελφούς λαούς στην πάλη τους ενάντια στην αντίδραση και στην διεκδίκηση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
Νοέμβρης 2010
XVI Ολομέλεια της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: