Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ (1918-1955)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (3/12/2010) η εκδήλωση της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ (1918-1955),με θέμα «Η επικαιρότητα της Μαρξιστικής – Λενινιστικής αντίληψης του σοσιαλισμού-κομουνισμού και η παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση 1953-1990». Στην εκδήλωση που συμμετείχαν αντάρτες του ΔΣΕ αλλά και νεολαία μίλησε ο σ.Τάσος Μπάλλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μετά την εισήγηση του θέματος ακολούθησε συζήτηση των παρευρισκομένων με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Μετά την εισήγηση και πριν τις ερωτήσεις, έκανε παρέμβαση ο σ. Ισαάκ Μουρατίδης, αντάρτης του ΔΣΕ και πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκέντη, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρουστσοφικό και μαοϊκό ρεβιζιονισμό αλλά και στην επέμβαση των χρουστσοφικών προδοτών στο Κόμμα μας, τη διάλυση του ΚΚΕ και την πάλη των Ελλήνων Κομμουνιστών κατά του χρουστσοφικού ρεβιζιονισμού με επικεφαλής το μεγάλο επαναστάτη κομμουνιστή ηγέτη σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη.

Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης διακινήθηκε η Ανασύνταξη και βιβλία της οργάνωσης στους συμμετέχοντες. Τις προηγούμενες ημέρες η εκδήλωση προπαγανδίστηκε με αφίσα η οποία κολλήθηκε στους δρόμους της πόλης και στα πανεπιστήμια αλλά και στο διαδίκτυο.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ισαάκ Μουρατίδης δεν είναι μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ;Χαρακτήριζε "ρεβιζιονισμό" το μαοϊσμό;Έχετε μαγνητοσκοπήσει την εκδήλωση;

Κώστας είπε...

Μήπως τον μπερδεύεις με τον Ισαάκ Ιορδανίδη;

Ο σ. Ισαάκ Μουρατίδης είναι μέλος της Κίνησης για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55.

Γιώργος (από Ανασύνταξη) είπε...

Ο σ. Ισαάκ Μουρατίδης δεν είναι εδώ και χρόνια μέλος του Μ-ΛΚΚΕ. Διαχώρησε τη θέση του για Ζαχαριάδη-Στάλιν. Μπορείς να δεις και σχετικά στην "Ανσύνταξη" και τη νεκρολογία της αγωνίστριας γυναικας του.

Είναι μέλος της Κίνησης για Ανασύνταξης του ΚΚΕ 1918-55.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ. Όμως είναι άλλο πράγμα το θέμα του Ζαχαριάδη και άλλο να φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει το Μάο ως ρεβιζιονιστή δηλαδή ίσα κι όμοια με το Χρουτσόφ.