Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι μαζί να αρνηθούμε να πληρώσουμε για την κρίση - Για τη διεθνή αλληλεγγύη

Γενική απεργία στην Ισπανία, διαδηλώσεις στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Γαλλία και διεθνής διαδήλωση των συνδικάτων στις Βρυξέλες. Η 29η Σεπτέμβρη είναι μία σημαντική ημέρα κινητοποίησης της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού που αρνείται να πληρώσει για την κρίση, που λέει «όχι» στα σχέδια για λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν οι νεοφιλελεύθερες και σοσιαλ-φιλελεύθερες κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ. Άρχισαν με την Ελλάδα και οι εργάτες και ο λαός αυτής της χώρας ήταν οι πρώτοι που είπαν «όχι», με την υποστήριξη των εργατών και των λαών των άλλων χωρών που εκφράσανε την αλληλεγγύη τους.

Παντού, ο στόχος να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες θα πραγματοποιήσει μια ακόμη τεράστια αναδιανομή πλούτου σε βάρος της εργατικής τάξης και σε όφελος του Κεφαλαίου, θα διασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζών, των μεγάλων μονοπωλίων. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δημόσιου χρήματος χαρίζονται στις τράπεζες και στις μεγάλες επιχειρήσεις για να σώσουν τα κέρδη των μετόχων. Έντεκα εκατομμύρια εκατομμυριούχων παγκοσμίως γίνονται πλουσιότεροι, ενώ περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποφέρουν από την απόλυτη εξαθλίωση.

Τα αφεντικά απολύουν μαζικά και βάζουν τους εργαζόμενους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Εκβιάζουν στους χώρους δουλειάς ώστε να μειώσουν τους μισθούς και να επιβάλουν την ελαστικότητα, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Οι κυβερνήσεις ιδιωτικοποιούν και κατεδαφίζουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που κατακτήθηκε με τους αγώνες των εργαζομένων και πιο συγκεκριμένα το σύστημα της ασφάλισης, προκειμένου να προσφέρουν νέες αγορές στις τράπεζες και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, στα ιδιωτικά μονοπώλια. Με τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για καλύτερους μισθούς, για εργασία, οι εργαζόμενοι στη δημόσια εκπαίδευση και υγεία αγωνίζονται και για όλα τα λαϊκά στρώματα που χρειάζονται αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Προκειμένου να εξαπολύσουν αυτή την ολομέτωπη επίθεση, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις επιχειρούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους προάγοντας τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, όπως βλέπουμε στη Γαλλία με την ειδεχθή εκστρατεία ενάντια στους Ρομά και τους μετανάστες. Θέλουν να ποινικοποιήσουν το κοινωνικό κίνημα ενισχύοντας τον έλεγχο και την καταπίεση ενάντια στις «επικίνδυνες τάξεις»: τη νεολαία, τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών και όλους όσους αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής οπισθοδρόμησης.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν όλοι μαζί για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους και για την κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων για όλους, όπως για τους μετανάστες εργάτες «χωρίς χαρτιά» που είναι μέρος της εργατικής τάξης.

Ο σκληρός ανταγωνισμός για τον έλεγχο των αγορών και των πρώτων υλών εκφράζεται με συγκρούσεις και πολέμους. Ο ειδεχθής πόλεμος που διεξάγεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και το στρατιωτικό όργανό τους, το ΝΑΤΟ, ενάντια στο λαό του Αφγανιστάν, έχει επίσης ως υπόβαθρο τον έλεγχο των αγωγών φυσικού αερίου και των πρώτων υλών αυτής της χώρας.

Για αυτό το λόγο, λέμε: «δε θα πληρώσουμε για την κρίση σας, δε θα πληρώσουμε για τους πολέμους σας».

Να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη στους αγώνες και τις αντιστάσεις μεταξύ των λαών όλων των χωρών

Σε όλες τις χώρες, οι αντιστάσεις των εργατών και των λαών αναπτύσσονται για να αντιπαλέψουν τις επιθέσεις του Κεφαλαίου και να απορρίψουν την πολιτική που μας βάζει σε αντιπαράθεση μεταξύ μας. Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για να αναπτύξουμε την υποστήριξη των ταξικών μας αδερφών σε όλες τις χώρες ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος είναι βαθειά. Οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές καταστροφές που δημιουργεί, οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι λόγω της κρίσης, κάνουν επιτακτικό και αναγκαίο να επιβάλουμε μία πολιτική ρήξης με αυτό το σύστημα. Μία πολιτική ενότητας και πάλης, συνενώνοντας όλα τα θύματα αυτού του συστήματος.

Ως κόμματα και οργανώσεις που αναφερόμαστε στην εργατική τάξη, διακηρύσσουμε την πεποίθηση μας ότι η μόνη πραγματική, διαρκής και αποτελεσματική διέξοδος από την κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος είναι η ανατροπή του και η εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού.

Ζήτω η πάλη της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαών για να μην πληρώσουν για την κρίση του καπιταλισμού: Όχι στην λιτότητα!

Η ολιγαρχία πρέπει να πληρώσει για την κρίση που δημιούργησε!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

Κίνηση για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-1955 – www.anasintaxi.awardspace.com , Οργάνωση για τη συγκρότηση ενός Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργατών Γερμανίας - www.arbeit-zukunft.de , Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Δανίας - www.apk2000.dk , Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας (Μαρξιστικό Λενινιστικό) – www.pceml.info , Κομμουνιστική Νεολαία Ισπανίας (Μαρξιστική-Λενινιστική) - www.jovenguardia.es/web , Πλατφόρμα των Πολιτών για τη Δημοκρατία – www.republicanos.info , Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Γαλλίας – www.pcof.net , Κομμουνιστική Πλατφόρμα Ιταλίας – www.piattaformacomunista.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: