Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε το 24ο συνέδριο του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκοι)

Πραγματοποιήθηκε 25-26 Σεπτέμβρη στη Μόσχα το 24ο Έκτακτο Συνέδριο του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκοι) [AUCP(b)]. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρείου “Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες παρανομίας, σε συνθήκες έντονης καταπίεσης από το ημι-φασιστικό καθεστώς της Ρωσίας ενάντια στις πραγματικά κομμουνιστικές δυνάμεις, σε συνθήκες ακραίας αντικομμουνιστικής υστερίας”.

Το Συνέδριο διαπίστωσε ότι η επιρροή του Κόμματος στο εργατικό κίνημα έχει ανέβει.

Αποφασίστηκε η δημιουργία γραφείου Εξωτερικού με στόχο την καλύτερη επικοινωνία με το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του πλανήτη.

Πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος επανεξελέγη ο Alexander Lapin και υπεύθυνη του γραφείου εξωτερικού η Zinaida Smirnova. Επίσης εκλέχτηκε 5μελής γραμματεία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση “το 24ο συνέδριο του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκοι) εκφράζει την αλληλεγγύη του με όλους τους μαχητές ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση. Εκφράζει την πεποίθηση ότι ούτε ο θάνατος, ούτε τα βασανιστήρια, ούτε οι διώξεις της αστικής “δικαιοσύνης” μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα του λαού για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: