Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Πάνω από 5 βδομάδες απεργία στη Neupack στο Αμβούργο και Ρότενμπουργκ (Wümme)

20121211-neupack1

Οι εργαζόμενοι της Neupack της Γερμανίας συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν από τις 1 Νοέμβρη στο Αμβούργο και στο Ρότενμπουργκ.

Αίτημά τους είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα 53 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να κάνω το εξής σχόλιο, το οποίο είναι άσχετο με τη δημοσίευση, καθώς δεν παρέχετε άλλο τρόπο επικοινωνίας.
Το ΚΚΕ δίνοντας τις "Θέσεις" για το 19ο συνέδριό του προβάλλοντας την στρατηγική της «Λαϊκής Συμμαχίας» οριστικοποιεί το διαζύγιό του με την στρατηγική των Λαϊκών Μετώπων που γενικά αυτή ήταν η στρατηγική που έγραψε σελίδες δόξας στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα και αμετάκλητα καθίσταται τροτσκιστικό κόμμα με σταλινικό μανδύα.
Δεν θα μ' ένοιαζε καθόλου αν η στρατηγική αυτή δεν επηρέαζε την ίδια τη ζωή μου. «Λαϊκή Συμμαχία» σημαίνει απλώς αύξηση της επιρροής του ΚΚΕ, δηλαδή κατάπνιξη των διαφωνιών, ετεροβαρής σύμπραξη αφού από τη μια μεριά θα είναι οργανωμένο κόμμα κι απ' τη άλλη μεμονωμένα πρόσωπα. Φυσικά, η άρνηση σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις, ειδικά αυτή την εποχή που ξαναγεννιέται το φασιστικό τέρας, ουσιαστικά αποκλείει τη δημιουργία αντιφασιστικού μετώπου, ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται ο εργαζόμενος λαός και κατ' αυτό τον τρόπο εξυπηρετεί την πολιτική της αστικής τάξης για αντικατάσταση της αστικής δημοκρατίας με ολοκληρωτικό καθεστώς, κι αυτά σε συνέχεια της μετωπικής σύμπραξης με την αστική τάξη ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Φανταστείτε σύντροφοι ότι αυτή τη στιγμή η αστική μας τάξη τρέμει μήπως βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που στο κάτω - κάτω δεν αμφισβητεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία, απλά θέλει τους μικροαστούς και την εργατική αριστοκρατία και παρεμπιπτόντως και τους υπόλοιπους μισθωτούς σε καλύτερη βιοτική θέση πάντα μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού. και δεν τρέμει το ΚΚΕ που υποτίθεται ότι αμφισβητεί την καπιταλιστικής ιδιοκτησία. Κι επιπλέον οι σ.σ. του ΚΚΕ φαντασιώνονται ότι η αστική τάξη τους καταδιώκει (θέση «59. ... Η αστική τάξη θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναχαιτίσει την άνοδο της ταξικής πάλης και του ΚΚΕ». Να ρωτήσουμε και τον Παπαχελά;

Anasintaxi είπε...

Συναγωνιστή,

για οποιοδήποτε σχόλιο στείλε μας καλύτερα στο:
anasintaxi@gmail.com