Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Φασιστική, ρατσιστική-σκοταδιστική η Απόφαση για «αντισυνταγματικότητα» του «νόμου Ραγκούση» για τους μετανάστες από το Συμβούλιο Επικρατείας

Τα προκλητικά γκεμπελίστικα ψεύδη των ακραίων εθνικιστών-ρατσιστών ηγετών του «Κ»ΚΕ

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για δήθεν «αντισυνταγματικότητα» του «νόμου Ραγκούση» για τους μετανάστες - που βέβαια δεν έλυνε τα προβλήματα τους - είναι χωρίς αμφιβολία μια ναζι-φασιστική, ρατσιστική-σκοταδιστική απόφαση («δίκαιο του αίματος»).

Πρέπει να υπογραμμιστεί απ’ την αρχή ότι η αντιδραστική απόφαση πάρθηκε: πρώτο, κάτω από τη πίεση και τις εντολές του υπερεθνικιστή-ρατσιστή Σαμαρά, δεύτερο, στα πλαίσια της ρατσιστικής πολιτικής και του φασιστικού πογκρόμ των φασιστοειδών Σαμαρά-Δένδια «ανακατάληψης των πόλεων» και των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε συνεργασία και με τις δολοφονικές ναζιφασιστικές συμμορίες της «Χρυσής Αυγής» μέσα κι έξω απ' την αστυνομία, τρίτο, εκφράζει την κυριαρχία στη Δικαιοσύνη εθνικιστικών-φασιστικών-ρατσιστικών απόψεων, τέταρτο, σημαίνει επικίνδυνο και ακραίο εκφασισμό του αντιδραστικού αστικού κράτους και παραπέρα βάθεμα της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Μετά από αυτή την επαίσχυντη Απόφαση, στα μέσα Νοέμβρη (15/11/2012) δόθηκε επιπλέον εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου (ΝΔ), πρώην Αρεοπαγίτη και τέως πρόεδρο της Ένωσης Δικαστικών και Εισαγγελέων, σ’ όλες τις υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα ώστε να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 3838/2010 που αφορά την ιθαγένεια μεταναστών εργαζομένων όπως αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών» (1-2/12/2012, σελ. 9).

Λίγες μέρες αργότερα βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη βουλή, στην οποία πέραν των άλλων, «πληροφορώντας» αναφέρεται: «Θεωρούμε – παρότι το κόμμα μας δεν ψήφησε το σχετικό νόμο – ότι πρόκειται για ενέργεια απαράδεκτη και όσον αφορά την ουσία και όσον αφορά τη μεθόδευση» και πως «τέτοιες άθλιες κυβερνητικές πρακτικές, αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της Χρυσής Αυγής και των πιο αντιδραστικών και σκοταδιστικών δυνάμεων» και επιπλέον «κόπτονται», δημαγωγικά βέβαια, για τα δικαιώματα των μεταναστών και για το διχασμό «ξένων-Ελλήνων εργαζομένων»: «Στρέφονται, όπως και συνολικά η κρατική καταστολή και ρατσιστική βία, όχι μόνο κατά των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, αλλά και των Ελλήνων εργαζομένων τους οποίους επιχειρούν να διχάσουν και να φέρουν σε αντιπαράθεση» («Ρ» 6/12/2012, σελ. 20).

Μερικές σύντομες παρατηρήσεις για τη στάση και τα γκεμπελίστικα ψεύδη τους:

Πρώτο, στο κείμενο δεν αναφέρεται για ποιο λόγο το σοσιαλδημοκρατικό «Κ»ΚΕ δεν ψήφισε τότε τον επανειλημμένα, κάτω απ' την πίεση των ΝΔ-ΛΑΟΣ, ακρωτηριασμένο «νόμο Ραγκούση». Προφανώς το αποσιωπούν σκόπιμα γιατί τότε είχαν κρατήσει μια σαφέστατα εθνικιστική-ρατσιστική στάση που σήμερα την αποκρύπτουν συνειδητά από την εργατική τάξη και το λαό και ψεύδονται προκλητικά και θρασύτατα όταν στα μέσα Νοέμβρη γράφουν πως δεν το έπραξαν επειδή δεν «έλυνε το μεταναστευτικό»: «το ΚΚΕ δεν ψήφισε τον συγκεκριμένο νόμο», δηλ. το «νόμο Ραγκούση», «γιατί στόχος του νόμου δεν ήταν η επίλυση του μεταναστευτικού αλλά η ενσωμάτωση στο σύστημα μικρού μόνο τμήματος μεταναστών και η διαιώνιση των προβλημάτων για την μεγάλη πλειοψηφία τους που συνεχίζουν να ζουν χωρίς δικαιώματα» («Ρ» 15/11/2012, σελ. 11).

Δεύτερο, το «νόμο Ραγκούση» είχαν ψηφίσει, ως γνωστό, μόνο οι βουλευτές του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ και εκείνοι του σοσιαλδημοκρατικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν τον ψήφισαν οι βουλευτές της μοναρχοφασιστικής ΝΔ, του ναζιφασιστικού ΛΑΟΣ και του σοσιαλδημοκρατικού «Κ»ΚΕ. Πρόκειται για σαφή συμπαράταξη του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ με τους εθνικιστές-ρατσιστές των ΝΔ-ΛΑΟΣ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλ. για μια εθνικιστική-ρατσιστική συμπαράταξη.

Τρίτο, ο πραγματικός λόγος που τότε οι σοσιαλδημοκράτες βουλευτές του «Κ»ΚΕ δεν ψήφισαν τον «νόμο Ραγκούση» δεν ήταν ότι αυτός «δεν έλυνε το μεταναστευτικό» αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ, επειδή το εντελώς ακρωτηριασμένο-κουτσουρεμένο νομοσχέδιο Ραγκούση θα δημιουργούσε τάχα, άκουσον-άκουσον, «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ. 15) που θα απειλούσαν τη χώρα «μέχρι και την αλλαγή συνόρων». («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7).

Τέταρτο, η διατύπωση ότι τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές «αποτελούν "βούτυρο στο ψωμί" της Χρυσής Αυγής» δικαιολογεί και αποκρύπτει ότι η στάση του φασιστοειδούς Α. Σαμαρά, στο συγκεκριμένο ζήτημα είνια ακριβώς η ίδια με εκείνη των ναζιφασιστών της «Χρυσής Αυγής».

Γράφαμε τότε, αντικρούοντας τα ψεύδη και τη δημαγωγία τους, μεταξύ άλλων:

Το «Κ»ΚΕ  «δεν  ψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό» όχι επειδή αυτό είναι «ατελές και ελλιπές», ανολοκλήρωτο και εντελώς «κουτσουρεμένο» αλλά αντίθετα επειδή και αυτό το πολύ ατελές και εντελώς «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο δημιουργεί «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15), όπως είχε δηλώσει – και μάλιστα δυο φορές – κατά την ομιλία της στη Βουλή η επικεφαλής της εθνικιστικο-ρατσιστικής ηγετικής ομάδας, σοσιαλδημοκράτισσα Α.Παπαρήγα, ή αλλιώς για τρίτη φορά διατυπωμένο στη δεύτερη ολοσέλιδη «Ανακοίνωση» λόγω κινδύνου «δημιουργίας και ανακίνησης μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων». («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7) » («Ανασύνταξη», αρ.φυλ. 317, 1-15/3/2010, σελ. 1).

«Το ότι  η ηγεσία του χρουστσοφικού «Κ»ΚΕ  είχε και έχει τεράστιο πρόβλημα να αποκρύψει απ’ την εργατική τάξη και το λαό αλλά και τους αντιφασίστες και κομμουνιστές την αντιδραστική εθνικιστική-ρατσιστική της στάση – πράγμα που τελικά δεν κατάφερε να πετύχει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές της – φαίνεται απ’ το ότι το εθνικοστικο-ρατσιστικό ΠΓ υποχρεώθηκε να βγάλει δυο μεγάλες «Ανακοινώσεις», μια δυο ολόκληρων σελίδων με τίτλο: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την κτήση ιθαγένειας από μετανάστες και τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές» («Ρ» 24/1/2010, σελ. 2-3) και μια δεύτερη ολόκληρης σελίδας με τίτλο: «Για την ιθαγένεια και τη συμμετοχή μεταναστών στις δημοτικές εκλογές με βάση το τελικό νομοσχέδιο» («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7), ενώ ο ρεφορμιστής εργατοπατέρας του ΠΑΜΕ και βουλευτής Γ.Μαυρίκος υποχρεώθηκε να καταφύγει στο καραγκιοζιλίκι μιας προσωρινής «αναδίπλωσης», δηλώνοντας ότι «το ΚΚΕ θα δηλώσει αν θα ψηφίσει ή όχι το νομοθέτημα όταν αυτό θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής» («Ρ» 3/3/2010, σελ.7) (πρόκειται για χρουστσοφικό καραγκιοζιλίκι γιατί ήταν ήδη γνωστό από το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» (9/2/2010) ότι το «Κ»ΚΕ ΔΕΝ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο)» (στο ίδιο, σελ. 1).

«Αλλά  πως μπορεί να γίνει πιστευτό ότι  η ηγεσία του «Κ»ΚΕ θα ψήφιζε ένα  πιο ολοκληρωμένο από το ψηφισθέν νομοσχέδιο για το «μεταναστευτικό» που λογικά θα «δημιουργούσε» πολλαπλάσια και πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας όταν δεν ψήφισε ούτε το συγκεκριμένο δηλ. ένα πολύ πιο ατελές και εξαιρετικά «κουτσουρεμένο» νομοσχέδιο με το εθνικιστικό πρόσχημα ότι έτσι θα χρησιμοποιηθούν οι μετανάστες προλετάριοι «για τη δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων, μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ7); Μ΄ αυτή την αντιδραστικότατη διατύπωση ξεπέρασε απ’ τα δεξιά ακόμα και τους ναζι-φασίστες του ΛΑΟΣ που το αποκαλεί «κεντροδεξιό» («κεντροδεξιά ο ΛΑΟΣ»,.«Ρ» 16/11/2007, σελ.32)» (στο ίδιο, σελ. 3)

«Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ στην πράξη συμπαρατάχθηκε πλήρως, ακόμα μια φορά, με τις πιο ακραίες εθνικιστικές-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου (μοναρχοφασιστική ΝΔ και ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ, «Χρυσή Αυγή» κλπ.) κατά των μεταναστών προλετάριων, κι’ αυτό με πρόσχημα τον ανύπαρκτο κίνδυνο των εθνικών συμφερόντων δηλ. τη δημιουργία «μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15) και την «αλλαγή συνόρων» (7/3/2010, σελ.7). » (στο ίδιο, σελ. 3)

«Η σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του «Κ»ΚΕ δεν εκφυλίστηκε μόνο σε εθνικιστική-ρατσιστική πολιτική ομάδα, συμπαρατασσόμενη με τις πιο ακραίες εθνικιστικο-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου, αλλά βρέθηκε και στην πρωτοπορία τους ως το τέλος, αφού με την υπεραντιδραστική εθνικιστική-ρατσιστική θέση της, ότι με την ψήφιση ακόμα και αυτού του πολύ προβληματικού και «κουτσουρεμένου» νομοσχεδίου για το «μεταναστατευτικό» θα τεθεί τάχα θέμα μελλοντικά δημιουργίας «μειονότητας και για τους μετανάστες» και μάλιστα «μέχρι και την αλλαγή συνόρων» της χώρας (επαναλαμβανόμενα τρεις φορές) ξεπέρασε απ’ τα δεξιά όλες τις εθνικιστικο-ρατσιστικές δυνάμεις του τόπου, αφού αυτές, δε διατυπώνουν παρόμοια θέση. » (στο ίδιο, σελ. 3) και ότι

«με τη στάση της άφησε να της βγουν απ’ τα αριστερά όχι μόνο τα δίδυμα χρουστσοφικά της αδέλφια, οι σοσιαλδημοκράτες των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ (κατ’ αυτήν «σοσιαλδημοκρατικό» εξωραΐζοντας το» (στο ίδιο, σελ. 3)

Τέλος, και «οι ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ με τη ρατσιστική στάση άρνησης ψήφισης  του νομοσχεδίου για το «μεταναστευτικό» σημείωσαν μια νέα «επιτυχία»: τους βγήκαν απ τα αριστερά όχι μόνο οι ρεφορμιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και οι ρεφορμιστές εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (του μεγαλοαστικού ΠΑΣΟΚ), που όλοι τους ήταν υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους μετανάστες εργάτες» (στο ίδιο, σελ. 3).

Δεν υπάρχουν σχόλια: