Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ρεφορμιστής εργατοπατέρας Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ, γραμματέας της ΠΣΟ, δραστήριος και αδίστακτος υπερασπιστής των ρεφορμιστών της "COSATU" - ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ των μεταλλωρύχων της Ν. Αφρικής

cosatu-congress-133Οι χρουτσωφικοί σοσιαλδημοκράτες ΔΗΜΙΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ των απεργών μεταλλωρύχων

Ο ρεφορμιστής εργατοπατέρας Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ, γραμματέας της ΠΣΟ, δραστήριος και αδίστακτος υπερασπιστής των ρεφορμιστών της "COSATU" - ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ των μεταλλωρύχων της Ν. Αφρικής

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ): από ρεφορμιστική - με την ενδεχόμενη προσχώρηση της "COSATU" σ' αυτή- στιγματίζεται-«αναβαθμίζεται» επιπλέον και σε ΔΗΜΙΟ του διεθνούς προλεταριάτου

Από τότε που διαπράχθηκε (16/8/2012) το αποτρόπαιο έγκλημα της μαζικής σφαγής των μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής για τους λακέδες του ντόπιου κεφαλαίου αλλά και των μεγάλων μονοπωλίων της ΕΕ ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ οι πραγματικοί υπαίτιοι που έδωσαν την ΕΝΤΟΛΗ και ΔΙΕΤΑΞΑΝ τη σφαγή παραμένουν ακόμα κάποιες «αόρατες» και «ανώνυμες» δυνάμεις και κάποια «ανώνυμη» κυβέρνηση όπως μας «διαφωτίζει» εκ νέου μια «εξυπνο»-κυρά σοσιαλδημοκράτισσα ονόματι Δέσποινα Ορφανάκη, γράφοντας πως ήταν «οι κρατικές δυνάμεις καταστολής» («Ρ» 2/9/2012 σελ. 24), ακολουθώντας προφανώς οι «ανακοινώσεις» των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ που έκαναν λόγο για «Αστυνομικές δυνάμεις» και «δυνάμεις καταστολής» αντίστοιχα («Ρ», 18/8/2012, σελ 17).

aptopix-south-africa-mine-v1Αν το μεγαλοαστικό «ΒΗΜΑ» φτάνει στο σημείο να γράψει ότι «Ο ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΣ πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα φέρει μεγάλες ευθύνες για τη σφαγή στη Μαρικάνα» («Βήμα» 2/9/2012, σελ. Α32) -και αυτό όχι γιατί ενδιαφέρεται για τους σφραγιασθέντες μεταλλωρύχους και τα συμφέροντα των εργαζομένων γενικά μα επειδή δεν μπορεί να το αποκρύψει - η σοσιαλδημοκράτισσα μεγαλο-κυρά Δ. Ορφανάκη στο νέο πρόσφατο τρισάθλιο και κατάπτυστο σχόλιό της στο «Ριζοσπάστη» (23/9/2012, σελ. 6) καθόλου δεν καταγγέλλει το ΔΟΛΟΦΟΝΟ και ΥΠΑΙΤΙΟ της μαζικής σφαγής πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, ξεπέφτοντας έτσι στον «αξιοζήλευτο» ρόλο μιας αξιοθρήνητης υπηρετριούλας της «αυλής» του Τζέικομπ Ζούμα δολοφόνου των μεταλλωρύχων.

Ποιοι ήταν όμως οι «ανώνυμοι» και «αόρατοι» δολοφόνοι των απεργών μεταλλωρύχων δηλ. ποιοί έδωσαν την ΕΝΤΟΛΗ και ποιοι ΔΙΕΤΑΞΑΝ αυτή τη μαζική σφαγή που δεν κατονομάζονται από τους προδότες ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ;

Αυτός που έδωσε την ΕΝΤΟΛΗ ήταν η ισχυρή αγγλική πολυεθνική "LONMIN" και αυτός που έδωσε τη ΔΙΑΤΑΓΗ της σφαγής ήταν η αιματοβαμμένη κυβέρνηση της Ν. Αφρικής με πρωθυπουργό τον Τζέικομπ Ζούμα. Από ποιους, τώρα, συγκεκριμένα αυτή αποτελείται ας δώσουμε το λόγο στην αστική φυλλάδα «Ριζοσπάστης» για να μην μείνει «παραπονεμένη» επειδή είναι το μόνο σημείο που δε λέει και δεν μπορεί να γράψει ψέματα: «Στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής συμμετέχουν το Αφρικάνικο Εθνικό Κογκρέσο ANC, το Νοτιοαφρικάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα και τα συνδικάτα COSATU» («Ρ», 26/8/2012, σελ. 17). Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ των μεταλλωρύχων της Ν. Αφρικής: πέρα από το ANC, είναι οι ομοϊδεάτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ: το χρουτσωφικό Νοτιοαφρικάνικο «Κομμουνιστικό» Κόμμα και τα ρεφορμιστικά κυβερνητικά συνδικάτα "COSATU".

Όμως ο «Ριζοσπάστης» (18/8/2012) δεν απέκρυψε -αποκρύβει μόνο τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ, έπραξε κάτι πολύ χειρότερο και εξοργιστικότερο για να καλύψει το μεγάλο έγκλημά τους: πρόβαλλε-διαφήμισε από τις στήλες του τις υποκριτικές εξοργιστικές δηλώσεις των δολοφόνων που όχι μόνο διαστρέφουν προκλητικά την αλήθεια μα και προσβάλλουν και διασύρουν βάναυσα με τον πλέον προκλητικό τρόπο τη μνήμη των δολοφονημένων ηρωικών μεταλλωρύχων - θυμάτων τους. (Τζ. Ζούμα: «Βαθιά λύπη για την τραγική απώλεια ζωών», COSATU: «Αποτροπιασμό... για το κύμα βίας», ANC: «Λύπη για τους θανάτους των απεργών», «Ρ» 18/8/2012, σελ. 17 και ΝΑ«Κ»Κ: «εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, επέρριψε ευθύνες για το αιματοκύλισμα στο ορυχείο στην ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης "AMCWU"», «Ρ» 21/8/2012, σελ 17.)

Πρώτα-πρώτα πρέπει να σημειωθεί πως ως τα σήμερα οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, οι ρεφορμιστές ηγέτες του ΠΑΜΕ αλλά ούτε και οι ρεφορμιστές ηγέτες της ΠΣΟ με γενικό γραμματέα το γνωστό ρεφορμιστή εργατοπατέρα Γ. Μαυρίκο ΔΕΝ καταδίκασαν αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ κατονόμασαν τους πραγματικούς υπαίτιους της μαζικής αποτρόπαιης σφαγής των απεργών μεταλλωρύχων στη Νότια Αφρική.

Δεύτερο, οι ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ ΔΕΝ διέκοψαν σχέσεις με ΝΑ«Κ»Κ και COSATU αντίστοιχα, πράγμα που σαφέστατα και στην πράξη σημαίνει ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της μαζικής σφαγής των μεταλλωρύχων, μετατρεπόμενοι έτσι οι ίδιοι και το σύνολο των χρουτσωφικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που αρνήθηκαν την ΚΑΤΑΔΙΚΗ αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος, σε ΔΗΜΙΟΥΣ των εργατών, βαδίζοντας στα χνάρια της παλιάς προδοτικής σοσιαλδημοκρατίας. Οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ επέδειξαν παρεμφερή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της απεργίας 20-21 Οκτώβρη 2011 όταν ανέλαβαν με εντολή της κυβέρνησης Παπανδρέου να περιφρουρήσουν το αντιδραστικό αστικό κοινοβούλιο ώστε να περάσουν όλα τα μέτρα, με ροπαλοφόρους του ΠΑΜΕ που υποκατέστησαν την Αστυνομία (σε συνεργασία μαζί της) και ξυλοφόρτωσαν διαδηλωτές απεργούς που ήθελαν να πλησιάσουν τη Βουλή, μετατρεπόμενοι έτσι σε ομάδες κρούσης του κεφαλαίου.

Τρίτο, οι ρεφορμιστές ηγέτες των «Κ»ΚΕ-ΠΑΜΕ όχι μόνο δεν καταδίκασαν τους δολοφόνους των μεταλλωρύχων και δεν διέκοψαν σχέσεις μαζί τους αλλά επέκτειναν παραπέρα και αναβάθμισαν σταθερά τις σχέσεις τους με τους δολοφόνους ηγέτες του COSATU με την πρόσφατη πρωτοβουλία του εργατοπατέρα Γ. Μαυρίκου, μέλους της ΚΕ του «Κ»ΚΕ. (Πρόσφατη επίσκεψη των Senzeni και Madoda (NUM) που όπως μας πληροφορεί ο «Ριζοσπάστης» «Μέσα σε συντροφικό κλίμα έγινε συζήτηση για την κατάσταση στη Νότια Αφρική, για τον ηρωικό αγώνα των ανθρακωρύχων, για το συνέδριο της COSATU») («Ρ», 13/9/2012, σελ. 14)

Τέταρτο, δεν είναι μόνο το ΠΑΜΕ που επεκτείνει και αναβαθμίζει τις σχέσεις του με τους δολοφόνους ρεφορμιστές της COSATU αλλά και η γνωστή ΠΣΟ, μια πάλαι ποτέ επαναστατική ταξική συνδικαλιστική οργάνωση που εκφυλίστηκε από τα μέσα της δεκαετίας του '50 με την επικράτηση του χρουτσωφικού ρεβιζιονισμού στο διεθνές εργατικό κίνημα, σε ρεφορμιστικό συνονθύλευμα στην υπηρεσία των συμφερόντων της διεθνούς αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού. Έτσι με την ενδεχόμενη προσχώρηση των δολοφόνων της κυβερνητικής COSATU στην ΠΣΟ που διακαώς επιθυμεί ο λακές του ντόπιου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού Γ. Μαυρίκος αυτή από ρεφορμιστική στιγματίζεται-«αναβαθμίζεται» σε ΔΗΜΙΟ του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Στην παρέμβασή του ο Γ.Μαυρίκος στο 11ο Συνέδριο της COSATU (17-20/9/2012) απηύθυνε, με πρωτοφανές θράσος και άφθαστη προκλητικότητα, εκ μέρους των ΔΗΜΙΩΝ-ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΠΣΟ-COSATU «συλλυπητήρια στην εργατική τάξη της Ν. Αφρικής» και ότι «ως Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, ως Οργανισμός του διεθνούς προλεταριάτου (διάβαζε: πράχτορες της διεθνούς μπουρζουαζίας), συμπαραστεκόμαστε σταθερά στο πλευρό όλων των εργαζομένων που παλεύουν». («Ρ», 26/9/2012, σελ. 26)

Φαίνεται πως κατά τον εργατοπατέρα ρεφορμιστή Μαυρίκο, οι απεργοί μεταλλωρύχοι της Νότιας Αφρικής «δεν πάλευαν» και γι' αυτό τους «άξιζε» να δολοφονηθούν από τη ρεφορμιστική κυβερνητική δολοφονική κλίκα που αυτός καθοδηγεί. Τέτοια ελεεινή προδοτική στάση δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί στην ιστορία του διεθνούς εργατικού κινήματος και μάλιστα τη στιγμή που το αίμα των μεταλλωρύχων κυλάει στη Νοτιοαφρικανική γη, αίμα που θα στιγματίσει για πάντα αυτόν τον αδίστακτο αρχιπροδότη ρεφορμιστή και εθνικιστή-ρατσιστή υπηρέτη της διεθνούς μπουρζουαζίας και του ιμπεριαλισμού. (Εθνικιστής-ρατσιστής επειδή δεν ψήφισε το νόμο για τους μετανάστες συμπαρατασσόμενος με τους εθνικιστές-ρατσιστές της μοναρχοφασιστικής ΝΔ και του ναζιφασιστικού ΛΑΟΣ, με το «επιχείρημα» πως το νομοσχέδιο δημιουργεί «θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες» («Ρ» 9/2/2010, σελ.15) μέχρι και «δημιουργία και ανακίνηση μειονοτικών και εθνικιστικών ζητημάτων μέχρι και την αλλαγή συνόρων» («Ρ» 7/3/2010, σελ. 7).)

Δεν υπάρχουν σχόλια: