Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η μεγάλη καταιγίδα των προαποφασισμένων νέων εξοντωτικών μέτρων και ο προκλητικός εμπαιγμός του λαού από τον πρωθυπουργό των δανειστών-τοκογλύφων

Η θρησκοληψία και κείνα τα «περίφημα» καλογερίστικα «ουδείς αναμάρτητος» μπροστά στη Μέρκελ και «με τη βοήθεια του Θεού θα βγούμε από την κρίση» καθόλου δεν εμποδίζουν τον πρωθυπουργό να ψεύδεται ασύστολα και να συμπεριφέρεται, προεκλογικά και μετεκλογικά, ως αδίστακτος πολιτικός απατεωνίσκος , συμπεριφορά η οποία κορυφώνεται σε μια ταχτική προκλητικότατου εμπαιγμού του λαού σχετικά με την επερχόμενη μεγάλη καταιγίδα των νέων εξοντωτικών μέτρων.

Πέρασαν βδομάδες και φτάσαμε στα τέλη του Σεπτέμβρη με την Τρόικα να καταφθάνει εκ νέου στην Αθήνα χωρίς ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τα νέα συγκεκριμένα εξοντωτικά μέτρα που θα του επιβληθούν βίαια και θα προκαλέσουν αμέτρητα και μεγάλα δεινά σε όλα τα επίπεδα.

Ο απατεωνίσκος πρωθυπουργός με το αντιδραστικό του επιτελείο έχει επινοήσει μια προκλητική ταχτική, απέναντι στον διαρκώς εξαθλιούμενο λαό, απόκρυψης, μη ανακοίνωσης, των συγκεκριμένων μέτρων. Με αυτή την άθλια και προκλητική ταχτική καθυστέρησης γνωστοποίησης των συγκεκριμένων μέτρων επιδιώκει δυο κύριους στόχους.

Ο ένας είναι, ότι με την καθυστέρηση της ανακοίνωσής τους ως την τελευταία στιγμή δηλ. ως την παραμονή της ψήφισής τους κερδίζει χρόνο, αποτρέποντας έτσι ένα πρόωρο ξέσπασμα της μεγάλης δυσαρέσκειας και της αγανάκτησης του ελληνικού λαού με τη μορφή κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Είναι φανερό ότι αυτά θα ανακοινωθούν λίγο πριν την ψήφισή τους στη Βουλή.

Ένας άλλος στόχος, είναι, ότι μ' αυτή την καθυστέρηση καλλιεργείται η απατηλή εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) βρίσκεται τάχα σε «σύγκρουση» με τα αφεντικά της Τρόικα, υπαλληλίσκους των δανειστών-κερδοσκόπων, και «διαπραγματεύεται» μαζί της «σκληρά», παριστάνοντας έτσι τον «υπερασπιστή» των συμφερόντων του λαού αλλά και των εθνικών συμφερόντων. Αντίθετα, είναι γνωστό ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση υπεράσπισης των συμφερόντων των δανειστών-κερδοσκόπων και εκείνων του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου και ο Α. Σαμαράς είναι από τις πιο ακραίες περιπτώσεις ξενόδουλου και εθελόδουλου πρωθυπουργού που πέρασαν από την ιστορία του τόπου, πρόθυμος να ξεπουλήσει τα πάντα στο ξένο κεφάλαιο ακόμα και τα νησιά της χώρας.

Ο Α. Σαμαράς ψεύδεται ασύστολα καλλιεργώντας την εντύπωση ότι γίνεται «διαπραγμάτευση» για τα μέτρα, ενώ είναι σε όλους γνωστό, και αυτό το γνωρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι τα συγκεκριμένα μέτρα είχαν ήδη συμφωνηθεί με τους υπαλληλίσκους της Τρόικα πριν τις εκλογές και τώρα η κυβέρνησή του καλείται απλά να τα υλοποιήσει. Το άθλιο παιγνίδι των λεγόμενων «διαπραγματεύσεων» αφορά μόνο το πως αυτά θα περάσουν με λιγότερους πολιτικούς και κοινωνικούς κραδασμούς. Χοντροκομμένο ψέμα αποτελεί επίσης και ο ισχυρισμός του εθελόδουλου πρωθυπουργού πως «αυτό το πακέτο των μέτρων θα είναι το τελευταίο» (Καθημερινή 31/8/2012) αφού ήδη έγινε γνωστό πως αν τα προς εφαρμογή μέτρα «δεν πετύχουν» θα παρθούν και νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν παρασκηνιακά μεταξύ κυβέρνησης-Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: