Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εξευτελιστική και άφταστης δουλοπρέπειας η στάση του Α. Σαμαρά σε Βερολίνο-Παρίσι

Ο Πρωθυπουργός των δανειστών-τοκογλύφων σε Βερολίνο-Παρίσι

Εξευτελιστική και άφθαστης δουλοπρέπειας η στάση-δήλωση του θαυμαστή των «Ταγμάτων Ασφαλείας» υπερεθνικιστή Α. Σαμαρά: «ουδείς αναμάρτητος»

Επέστρεψε με καταιγίδα νέων εξοντωτικών μέτρων πολλών δισ. ευρώ και έτοιμος να ξεπουλήσει τα πάντα ακόμα και ΝΗΣΙΑ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ

Εργάτες-αγρότες-νεολαία: υπερασπίστε τα συμφέροντά σας – ξεσηκωθείτε κατά των νέων εξοντωτικών μέτρων και του καταστροφικού ξεπουλήματος της χώρας

Ο υπερεθνικιστής Α. Σαμαράς γνωστός για την ανικανότητά του και ακόμα χειρότερα για την άφθαστη δουλοπρέπειά του απέναντι στα «αφεντικά» της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) – συνεχίζοντας την πολιτική του παράδοση ως υμνητής των «ένδοξων»(!) «Ταγμάτων Ασφαλείας» – φρόντισε από μόνος του να αυτοεξεφτελιστεί, προβαίνοντας σε μια εκ νέου εθελοντική και άφθαστου «μεγαλείου» δουλοπρεπή δήλωση στο Βερολίνο: «ουδείς αναμάρτητος»(!), μια κατάπτυστη «δήλωση μετανοίας» απέναντι στη Μέρκελ για τα όσα και όποια «στραβοπατήματά» του στο παρελθόν ως αρχηγός της αντιπολίτευσης. Το μόνο που δεν είναι γνωστό αν κατά τη διάρκεια της κατ' ίδιαν συνομιλίας τους, πέραν του λεπτομερειακού καταλόγου ξεπουλήματος των ΠΑΝΤΩΝ «αντί πινακίου φακής» που της παρέδωσε, αν της επανέλαβε και την άλλη καλογερίστικη, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, δήλωση πως «Με τη βοήθεια του Θεού θα βγούμε από την κρίση"(!).

Παρόλο που επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι θα ξεπουλήσει τα πάντα ακόμα και νησιά και πήγε στο Βερολίνο με το μικρό «δωράκι» της Siemens ("διευθέτησε -έκλεισε και κουκούλωσε το μεγάλο αυτό σκάνδαλο), ενώ είχε προηγηθεί και το μεγάλο δώρο προς τους δανειστές τοκογλύφους μέσω της συνέντευξης του στην "BILD": «υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας» και θα «τηρήσουμε τις υποσχέσεις», η αντιδραστική χυδαία πεζοδρομιακή φυλλάδα του επιφύλαξε τη μεγαλύτερη ίσως «έκπληξη» της ζωής του – και μάλιστα ως πρωθυπουργού της χώρας – δηλ. του ζήτησε γραπτή υπογεγραμμένη «εγγύηση» και ετοίμασε και το ανάλογο κείμενο που δημοσίευσε στις στήλες της, καταξεφτιλίζοντάς τον.

Ο λαλίστατος αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός, πηγαίνοντας στο Βερολίνο, ως «κανακάρης» πλέον των ξένων δανειστών-τοκογλύφων, «ξέχασε» και την «επαναδιαπραγμάτευση» και την «επιμήκυνση», αν και τις είχε ήδη ξεχάσει κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων όταν διαβεβαίωνε τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ ότι «δεν θέλουμε να αλλάξουμε στόχους» και ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια σειρά από μεγάλες διαρθρωτικές και μεταρρυθμιστικές τομές, όχι γιατί μας τις ζητά η τρόικα, αλλά γιατί πρέπει να τις κάνουμε. Γι’ αυτό θα προωθήσουμε και τις αποκρατικοποιήσεις που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές μας υποχρεώσεις».

Η Μέρκελ, με την γνωστή ωμότητα που χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, παρά τη δήλωση «θέλω να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης», σχετικά με τις δεσμεύσεις-μέτρα απάντησε στο Σαμαρά: «κάντε τα και τα λέμε» και ότι «πρέπει να μας πείσετε», μην αφήνοντάς του κανένα απολύτως περιθώριο για όποιες φλυαρίες. Δεν ήταν καλύτερη στάση του «ευγενέστερου» εκπρόσωπου του γαλλικού ιμπεριαλισμού Ολάντ ο οποίος παρά τη δήλωση: «έχω επίγνωση των θυσιών που έχετε κάνει», απαίτησε να προχωρήσουν τα μέτρα και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Και στις δυο επισκέψεις Βερολίνου-Παρισιού όλα κινήθηκαν προφανώς στα πλαίσια της γνωστής προτροπής του Ζαν-Κλωντ Γιούγκερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα: «είναι η τελευταία σας ευκαιρία, μην τη χάσετε... »δηλ. της ασφυκτικής εξάρτησης της χώρας και συνέχιση της καταστροφικής πορείας με την παραπέρα εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών και των εργαζομένων, με τη νέα μεγάλη καταιγίδα εξοντωτικών μέτρων και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του πλούτου ης χώρας, βγάζοντάς τα «όλα στο σφυρί» , ακόμα πουλώντας και μια σειρά νησιά από τον «υπερπατριωτη»-εθνικιστή Σαμαρά: «Τα περισσότερα από αυτά τα νησάκια είναι ακατοίκητα στη μέση ενός αρχιπελάγους. Αρκετά από αυτά τα νησάκια μπορούν να έχουν μια εμπορική χρήση, υπό τον όρο ότι αυτό δεν θέτει προβλήματα εθνικής ασφάλειας. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να τα ξεπουλήσουμε, αλλά να μεταμορφώσουμε ένα αχρησιμοποίητο έδαφος σε κεφάλαιο που μπορεί να παράγει έσοδα με μια κατάλληλη τιμή».

Η νέα καταιγίδα μέτρων δεν είναι μόνο τα 11,6 δισ. ευρώ που αναφέρονται και είχαν ήδη προαποφασιστεί αλλά από διάφορους υπολογισμούς δημοσιευμένους στον αστικό Τύπο δεν αποκλείεται συνολικά να πλησιάσουν και να ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Τώρα, ο απατεωνίσκος πολιτικός Α. Σαμαράς, που προεκλογικά ψεύδονταν ασύστολα και αδίστακτα εξαπατούσε το λαό με υποσχέσεις ότι δεν θα θίξει τους «ασθενέστερους» κλπ., για να περάσει, χωρίς αντίσταση, τα νέα εξοντωτικά και πρωτοφανή μέτρα με απύθμενο θράσος δηλώνει προκλητικά ότι αυτά θα είναι τάχα τα τελευταία μέτρα: «αυτό το πακέτο μέτρων θα είναι το τελευταίο» («Καθημερινή», 31/8/2012), ενώ επανέλαβε εκ νέου τις ανόητες φλυαρίες περί «πάταξης της φοροδιαφυγής» και «ανάπτυξης».

Τη μόνη προεκλογική υπόσχεση που «κράτησε»-υλοποιεί, τώρα χέρι-χέρι με την εγκληματική χιτλερική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», είναι η «ανακατάληψη των πόλεων» με το φασιστικό ΠΟΓΚΡΟΜ κατά των μεταναστών, με την χωρίς προηγούμενο τρομοκρατική επιχείρηση του κακόφημου σχεδίου «Ξένιος Ζευς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: