Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ–ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Άγαλαμα Βενιζέλου, 18:00)

Να μην περάσουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Μονομερής στάση πληρωμών ολόκληρου του χρέους

Έξω η Ελλάδα από ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η τρικομματική (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κυβέρνηση του Α. Σαμαρά ξεπερνώντας κάθε όριο δουλοπρέπειας απέναντι στα «αφεντικά» της ΕΕ προωθεί νέα εξοντωτικά μέτρα πολλών δισ. ευρώ. Η νέα καταιγίδα μέτρων, που περιλαμβάνει περαιτέρω μειώσεις μισθών, συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων , επιβολής νέας και αγριότερης φορολογίας, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, επιβολή διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, δεν είναι μόνο τα 11,6 δισ. ευρώ που αναφέρονται και είχαν ήδη προαποφασιστεί αλλά από διάφορους υπολογισμούς δημοσιευμένους στον αστικό Τύπο δεν αποκλείεται συνολικά να πλησιάσουν και να ξεπεράσουν τα 25 δισ. ευρώ τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε Βερολίνο-Παρίσι ο Α. Σαμαράς διακήρυξε μάλιστα ακόμα και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ δημόσιας περιουσίας ακόμα και ΝΗΣΙΩΝ. Όλα αυτά από την κυβέρνηση που στις μέρες της η επίσημη ανεργία έφτασε στο 24,4% και η ανεργία των νέων στο 55% (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη).

Ο σημαντικότερος παράγοντας της τωρινής αλματώδους αύξησης της μαζικής ΑΝΕΡΓΙΑΣ είναι η πλήρης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας που χρονολογείται απ’ το 2006 και ανοιχτά από το 2009, χρόνο για τον οποίο ο αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Παντείου Πανεπιστημίου Ν.Καραβίτης επισημαίνει: «το οικονομικό πλήγμα Καραμανλή φαίνεται καθαρά, αν απλώς παρατηρήσουμε ότι το 2009 οι δαπάνες χωρίς τόκους είχαν αυξηθεί, 5,5 του ΑΕΠ (χωρίς να υπολογίζουμε τα διάφορα χρέη), ενώ τα έσοδα από 39,1% του ΑΕΠ το 2003 έπεσαν στο 36,9% το 2009. Με άλλα λόγια, οι δαπάνες αυξήθηκαν 40 δισ. και τα έσοδα 20 δισ. Αυτό είναι φανερό σημάδι κάκιστης δημοσιονομικής πολιτικής», ενώ ακόμα και η δεξιά μεγαλοαστική εφημερίδα «Καθημερινή» χαρακτηρίζει «την 6ετία 2004-2009» Καραμανλή «μοιραία 6ετία» («Καθημερινή», 25/3/2012, σελ.2 «Οικονομία»).

Εργάτες-αγρότες-νεολαία: υπερασπίστε τα συμφέροντά σας – ξεσηκωθείτε κατά των νέων εξοντωτικών μέτρων και του καταστροφικού ξεπουλήματος της χώρας

Σήμερα έχουν πλέον καταρρεύσει όλοι οι μύθοι για τα οφέλη της ένταξης της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ που εδώ και χρόνια καλλιεργούσαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης, όπως της «ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ», της «διαρκούς ανάπτυξης», της «σύγκλισης των οικονομιών των χωρών-μελών της ΕΕ» και της «διαρκούς ευημερίας». Η παραμονή της χώρας στην ΕΕ μόνο δεινά έχει φέρει στη χώρα μας. Η ολοένα και ασφυκτικότερη εξάρτηση της χώρας από τα ισχυρά μονοπώλια της ΕΕ επαναφέρει με ιδιαίτερη οξύτητα στο κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας το αντιιμπεριαλιστικό αίτημα πάλης «έξω η Ελλάδα απ’ την ΕΕ», θέτοντας συνάμα στην ημερήσια διάταξη ως άμεσο πολιτικό στόχο του αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από την ΕΕ μαζί με την έξοδο από την ΟΝΕ και το Ευρώ.

Η πάλη για την ΕΞΟΔΟ από την ΕΕ χρειάζεται την ενότητα του ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Καταδικάστε το εν εξελίξει φασιστικό ΠΟΓΚΡΟΜ «ανακατάληψης των πόλεων» της κυβέρνησης του ΡΑΤΣΙΣΤΗ Α. Σαμαρά κατά των μεταναστών συντονισμένου και με τις δολοφονικές επιθέσεις των χιτλερικών «ταγμάτων εφόδου» της ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» και των κάθε λογής εθνικιστών-ρατσιστών. Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.

Η πρόταση της Κίνησης για Ανασύνταξη του ΚΚΕ 1918-55 προς την εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό για μονομερή στάση πληρωμών ολόκληρου του χρέους και ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, της Ελλάδας από την ΕΕ-ΟΝΕ-Ευρώ είναι η μόνη που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση και ευθέως σε ρήξη με τη σημερινή στρατηγική επιλογή του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου παραμονής της Ελλάδας σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ, είναι η μόνη που εκφράζει τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα και επιπλέον συμβάλλει στην ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής συνείδησης των πλατιών λαϊκών μαζών και είναι κατάλληλη πολιτικά για την ανάπτυξη ενός πλατιού και ενωτικού αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ακριβώς αυτό τρέμει το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο αλλά και τα μονοπώλια της ΕΕ, αφού αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή του αναγκαίου και απαιτούμενου συσχετισμού δυνάμεων για την προετοιμασία της οριστικής μελλοντικά απαλλαγής της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, που θα ανοίξει το δρόμο της προοπτικής της αντιιμπεριαλιστικής-προλεταριακής επανάστασης και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Σεπτέμβρης 2012

 Κίνηση για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ (1918-55)

Δεν υπάρχουν σχόλια: