Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Νέες δεύτερες εκλογές – ΑΠΑΤΗ για στήριξη-ανασύνταξη του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος που το μεγάλο ΚΟΣΤΟΣ θα πληρώσει και πάλι ο λαός με τους ΦΟΡΟΥΣ του


Οι σοσιαλδημοκράτες Παπαρήγα – Τσίπρας – Κουβέλης «έβαλαν πλάτη» για το ξεπέρασμα της βαθιάς κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος με σημαιοφόρο το «Κ»ΚΕ που ΠΡΩΤΟ ζήτησε νέες δεύτερες εκλογές

Ανακοίνωση «Κ»ΚΕ (9/5/2012): «Εκλογές ΤΩΡΑ!» («Ρ», 10/5/2012 σελ. 6)

Οι εκλογές της 6ης Μάη δεν «ανέβασαν» στον πρωθυπουργικό θώκο ούτε τον ανίκανο αρχηγίσκο της μοναρχοφασιστικής ΝΔ, υπερφίαλο, υπερεθνικιστή, τυχοδιώκτη Α. Σαμαρά μα ούτε οι διερευνητικές εντολές κατέληξαν στην συγκρότηση κυβέρνησης, παρατείνοντας έτσι το κυβερνητικό αδιέξοδο και την βαθιά κρίση του ολοκληρωτικά σάπιου, εντελώς αναξιόπιστου και πλήρως χρεοκοπημένου αστικού πολιτικού συστήματος.

Με τις νέες, δεύτερες, εκλογές επιχειρείται το «ξεπέρασμα» αυτής της βαθιάς κρίσης. Οι νέες εκλογές – που προφανώς ΔΕ θα λύσουν κανένα πρόβλημα των εργαζομένων και της χώρας ενώ το κόστος θα πληρώσουν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι με τους ΦΟΡΟΥΣ τους – έχουν ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την ανασύνταξη των κατακερματισμένων αστικών κομμάτων και το «ξεπέρασμα» της βαθιάς και ολόπλευρης κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος.

Σε βοήθεια για το «ξεπέρασμα» αυτής της κρίσης κλήθηκαν από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, πρωτίστως απ’ τα μονοπώλια της ΕΕ, και τα τρία αστικά κόμματα της χρουστσοφικής σοσιαλδημοκρατίας, τα οποία έσπευσαν να δώσουν την αναγκαία και εντελώς απαραίτητη, όπως ήταν αναμενόμενο, συμβολή τους. Ανταποκρίθηκαν αμέσως, ζητώντας νέες δεύτερες εκλογές. Εκείνο όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η ταχύτητα και η βιασύνη με την οποία η σοσιαλδημοκράτισσα Παπαρήγα έσπευσε να ανταποκριθεί, βγάζοντας μάλιστα και ανακοίνωση, τρεις (3) μόλις μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη και χωρίς να έχουν εξαντληθεί οι διερευνητικές εντολές, με τίτλο: «Εκλογές ΤΩΡΑ!» («Ρ», 10/5/2012 σελ. 6).

Η στάση της τόσο αδικαιολόγητης βιασύνης της ρεφορμιστικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ προκαλεί ένα μεγάλο ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ που απαιτεί απάντηση: Τι εκφράζει – κρύβεται πίσω απ’ αυτή την πολιτική δήλωση «Εκλογές ΤΩΡΑ!» - με δεδομένο ότι στις νέες εκλογές το «Κ»ΚΕ δεν πρόκειται να αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά, αλλά αντίθετα και με βάση τις δημοσκοπήσεις των πρώτων μετά τις εκλογές ημερών αυτά αναμένεται να μειωθούν - επιπολαιότητα και πολιτική αφέλεια για «αύξηση των ποσοστών» ή κάτι άλλο;

Προφανώς δεν πρόκειται ούτε για επιπολαιότητα ούτε για πολιτική αφέλεια «αύξησης των ποσοστών»: Αντίθετα η ηγεσία του «Κ»ΚΕ ανταποκρίθηκε ΠΡΩΤΗ – και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει – στις υποδείξεις-εκκλήσεις του ντόπιου-ξένου κεφαλαίου να βοηθήσει στο ξεπέρασμα της βαθιάς κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος, εκπληρώνοντας έτσι μία σημαντική, ανάμεσα σε πολλές άλλες, ΔΕΣΜΕΥΣΗ απέναντι στο κεφάλαιο σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο των δυσκολιών του και όξυνσης της ταξικής πάλης μπουρζουαζίας – προλεταριάτου.

Είναι, λοιπόν, ολοφάνερο, πως και στην συγκεκριμένη περίπτωση – μαζί με αμέτρητες άλλες – η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των ΑΣΤΙΚΩΝ πολιτικών κομμάτων (μεγαλοαστικών και σοσιαλδημοκρατικών) από το αστικό κράτος απ’ τους ΦΟΡΟΥΣ των εργαζομένων, αλλά και οι ΜΙΣΘΟΙ και οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ των βουλευτών δεν «πήγαν καθόλου χαμένες», «πιάνουν τόπο» προς όφελος βέβαια του μεγάλου κεφαλαίου και της εξουσίας του, ιδιαίτερα όταν αυτή διέρχεται βαθιά κρίση και είναι σε πολύ δύσκολες στιγμές σαν τις σημερινές.

Θα είχε ίσως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρξει μια σχετική τοποθέτηση του αρχιερέα του ρεφορμισμού χρουτσοφικού τροτσκιστή Μ. Μαΐλη, στην οποία να «διαφωτίζονται» - διαβεβαιώνονται οι εργαζόμενοι πως η σημερινή αστική τάξη και το κράτος της διαθέτουν αυτά τα χρήματα στα χρουστσοφικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από τους ΦΟΡΟΥΣ των εργαζομένων για την «προώθηση» (!) της προλεταριακής επανάστασης (όλα, και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που «μπαίνουν» στην βουλή χρηματοδοτούνται από τους ΦΟΡΟΥΣ του λαού). Μια ανάλογη τοποθέτηση θα αποτελούσε ένα πολύ σημαντικό «συμπλήρωμα» στην πρόσφατη απόφαση του Μ. Μαΐλη (=«Κ»ΚΕ) να ξεπλύνει και ΔΗΜΟΣΙΑ την ξενόδουλη αστική τάξη από δυο και πάνω αιώνες ΠΡΟΔΟΣΙΩΝ, επιτιθέμενος σε Ζαχαριάδη – ΚΚΕ επειδή η αστική τάξη «χαρακτηρίστηκε ξενόδουλη από γεννησιμιού της» και επειδή άδικα (!) τάχα κατηγορήθηκε για «προδοσία του έθνους» («Ρ», 7-8/1/2012, σελ. 13).

Η εργατική τάξη και πάνω από όλα οι επαναστάτες κομμουνιστές δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τα χρουστσοφικά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα αποτελούν ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ της αστικής τάξης και πως η ιστορική «πράξη απέδειξε πως οι παράγοντες του εργατικού κινήματος που ανήκουν στο οπορτουνιστικό ρεύμα είναι οι καλύτεροι υπερασπιστές της αστικής τάξης, χωρίς την καθοδήγηση των εργατών απ’ αυτούς η αστική τάξη δεν θα μπορούσε να σταθεί» (ΛΕΝΙΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: