Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Με το πιστόλι της «5ης δόσης» στον κρόταφο ξεπούλημα των πάντων και άγρια λεηλασία του πλούτου της χώρας

Νέα μεγαλύτερη καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων

Να ενταθεί η πάλη κατά των μέτρων και για έξοδο από την ΕΕ-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ

Ενόψει της έγκρισης-χορήγησης της «5ης δόσης» το τελευταίο 10ήμερο του Μάη πύκνωσαν και εντάθηκαν οι ασφυκτικές πιέσεις, ενώ τον Ιούνη αναμένεται να γίνουν ασφυκτικότερες απ’ την τρόϊκα: ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κομισιον.

Οι εκπρόσωποι των διεθνών ιμπεριαλιστικών Οργανισμών απαιτούν αμέσως, εδώ και τώρα, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και Οργανισμών και να «αξιοποιηθούν»-ξεπουληθούν όσο-όσο στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο μεγάλα κρατικά ακίνητα, κλπ., να ξεπουληθούν όλα αντί «πινακίου φακής», να μπει η χώρα στο δρόμο της πιο άγριας λεηλασίας που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Και όλα αυτά με το πιστόλι της «5ης δόσης» στον κρόταφο: πρώτα ξεπουλήστε και ύστερα θα δούμε για την 5η δόση των 12 δις. ευρώ.

Απ’ τα πρώτα που προγραμματίζει η εθελόδουλη κυβέρνηση προς ιδιωτικοποίηση είναι ΟΤΕ, ΟΛΠ-ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, για να ακολουθήσουν αργότερα ΔΑΑ «Ελ.Βενιζέλος», Περ. Αεροδρόμια, ΕΑΣ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΛ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ, ΚΙΝΗΤΗ-ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, κλπ., κλπ. για να συγκεντρωθούν έσοδα 50 δισ. Ευρώ.

Πέρα απ’ τους διαρκείς συχνότατους ελέγχους των υπαλληλίσκων της τρόϊκα στα «ελληνικά» υπουργεία μπροστά στους οποίους οι «υπουργοί» της κυβέρνησης στέκονται σαν στρατιωτάκια σε στάση προσοχής, οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν δίπλα στους υπουργούς δικούς τους μόνιμους «γκάουλαϊτερ», εξευτελίζοντάς τους εντελώς.

Οι πιέσεις του Ολι Ρεν (κοινοτικός Επίτροπος) «δίνουν και παίρνουν»: «η Ελλάδα πρέπει πρωτίστως να πιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2011, να δρομολογήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να επιτύχει μια διακομματική συμφωνία για τη στήριξη του προγράμματος βοήθειας της ΕΕ και του ΔΝΤ.... ‘Ολα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν το μερίδιό τους», ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις προτείνει: «σκεφτόμαστε σοβαρά την ίδρυση μιας υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων κατά το πρότυπο του ανατολικογερμανικού ιδρύματος “Treuhand». Είναι γνωστή η μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε στην Αν.Γερμανία η “Treuhand”.

Αφόρητες πιέσεις ασκούν και οι υπουργοί των ιμπεριαλιστικών χωρών, όπως η Γαλλία, της οποίας η υπουργός των Οικονομικών Κ. Λαγκαρντ υπογράμμισε ότι «η Πορτογαλία, η Ισπανία και πρώτη απ’ όλες η Ελλάδα θα πρέπει να βάλουν τάξη στα οικονομικά τους» και ότι «όταν δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα με τα προγράμματα υποστήριξης των 110 δισ. περιμένουμε σαν ανταπόδοση τις προσπάθειές της» δηλ. την πληρωμή τοκογλυφικών επιτοκίων.

Αν ο πλούτος της χώρας λεηλατείται με έναν πρωτοφανή και προκλητικότατο τρόπο, νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζεται τον επόμενο μήνα για εφαρμογή με δραστικές περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα, νέοι φόροι, μείωση των δαπανών κοινωνικής ασφάλισης, μείωση των δαπανών για την υγεία και την παιδεία, μεταφορά προϊόντων από το ΦΠΑ από το 13% στο 23%, κλπ. που όλα μαζί θα πλήξουν εκ νέου τις πλατιές λαϊκές μάζες. Αν σ’ αυτά προστεθούν ο πολύ υψηλός πληθωρισμός και η μεγάλη ακρίβεια και προπαντός η μαζική ανεργία που έχει εκτιναχθεί στα ύψη και με έναν στους δυο νέους άνεργο, τότε η απόλυτη εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών μαζών όχι μόνο διευρύνεται και παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις αλλά και βαθαίνει στο έπακρο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπράσταση στα ένστολα παιδια του ελληνικού λαου

Τα ήδη πενιχρά έσοδα των αστυνομικών μειώνονται κι άλλο και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα σοκ.

Η ΠΟΑΣΥ προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία νέα μείωση καλώντας τους αστυνομικούς να συμμετάσχουν μαζικά σε κινητοποιήσεις καθώς οι νέες περικοπές όπως:
- 12,6% για καταβολή μισθών ένστολου κ.λ.π. προσωπικού.
- 49,2% των δαπανών για καταβολή πρόσθετων μισθολογικού χαρακτήρα παροχών.
- 23,3 % για μετακινήσεις ένστολου προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας
- 13,4% των λειτουργικών δαπανών
- 28,6% για προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού
- 16,8% των δαπανών για την παραγωγή νέου τύπου διαβατηρίων
ρίχνουν ακόμη πιο χαμηλά το βιοτικό επίπεδο των οικογενειών χιλιάδων αστυνομικών και ταυτόχρονα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη (αν όχι επικίνδυνη οι περικοπές σε δαπάνες για συντήρηση) την υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση δεν θα δεχθούν καμία απώλεια ούτε ενός ευρώ σ’ όσους συναδέλφους λαμβάνουν καθαρό μισθό μέχρι 1.000 ευρώ για τις πέντε ημέρες εργασίας (χωρίς τα πενθήμερα και νυχτερινά).

Για την πέραν του πενθημέρου εργασία – νυχτερινά (νυχτοκάματο του τρόμου) δεν θα δεχθεί μείωση ούτε ενός ευρώ, ειδικότερα για τους υπηρετούντες σε μάχιμες υπηρεσίες που εκτελούν εναλασσόμενες βάρδιες 6ωρης – 8ωρης – 12ωρης – 24ωρης υπηρεσίας.

Επισημαίνουμε ότι οι όποιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα πρέπει να γίνουν μόνο με γνώμονα τα μισθολογικά – εισοδηματικά κριτήρια – τμηματικά. Επιπρόσθετα, περισσότερη έμφαση πρέπει να δοθεί στον περιορισμό της σπατάλης σε συνάρτηση με το οικονομικό όφελος που μπορεί κάλλιστα να προκύψει από την άμεση αναδιοργάνωση – αναδιάρθρωση – συγχώνευση υπηρεσιών – μεταρρύθμιση της ΕΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος τρολάρει ασύστολα. Μάλλον βλάκας θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα τον ηλίθιο, αλλά δεν μας κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο, γιατί Δαρείου και Π....