Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ζήτω η μαχητική νεολαία!

Η νεολαία της Ισπανίας συνεχίζει την δράση της στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Στην Ισπανία, όπου το 40% των νέων είναι άνεργοι, η νεολαία έχει βγει στους δρόμους για τα θεμελιώδη και βασικά της αιτήματα: δουλειά, επαρκές εισόδημα, στέγαση, το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση και άλλα.

Η νεολαία, συσπειρωμένη γύρω από το σύνθημα «Πραγματική Δημοκρατία τώρα!» (“democracia real, ya!”), εκφράζει την αγανάκτηση για την καταστροφή που προκαλεί το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης και είναι κραυγή εξέγερσης εναντίον του.

Το καπιταλιστικό σύστημα περνάει μία από τις βαθύτερες κρίσεις των τελευταίων εκατό χρόνων. Όπως πάντα, ο λογαριασμός ετοιμάζεται για τους εργάτες οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για το ξέσπασμα της κρίσης ενώ την ίδια στιγμή τα μονοπώλια και οι τράπεζες γεμίζουν τις τσέπες και τα θησαυροφυλάκιά τους. Το βάρος της κρίσης μεταφέρεται στις πλάτες όχι μόνο των καταπιεσμένων λαών του κόσμου αλλά και των εργατών στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες. Στο στόχαστρο αυτών των επιθέσεων βρίσκεται ιδιαίτερα η νεολαία και γι’ αυτό το λόγο έχει πάρει θέση μπροστάρη σ’ αυτήν την πάλη.

Με το δυναμισμό της, η νεολαία βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του αγώνα για να προβάλλει τα αιτήματά της και να συνεισφέρει την δύναμη, την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της στις προηγούμενες γενιές.

Η νεολαία της Ισπανίας και όλης της Ευρώπης, έτοιμη ν’ ακολουθήσει το παράδειγμά της, επιθυμεί τις καλύτερες εργασιακές και βιοτικές συνθήκες. Δεν θέλει να καταδικαστεί να ζήσει σε συνθήκες χειρότερες από εκείνες που έζησαν οι γονείς τους.

Εμείς, τα Μαρξιστικά-Λενινιστικά κόμματα της Ευρώπης, μέλη της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων, εκτιμούμε βαθιά και χαιρετίζουμε θερμά τον αγώνα της ισπανικής νεολαίας. Πιστεύουμε ότι τα αιτήματα αυτού του κινήματος, στο οποίο η κομμουνιστική νεολαία έχει ενεργό ρόλο, είναι απολύτως λογικά, αναγκαία και πραγματοποιήσιμα.

Καλούμε την νεολαία όλης της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, που βρίσκονται στο επίκεντρο λυσσασμένων επιθέσεων του κεφαλαίου, να εμπνευστούν από το παράδειγμα της νεολαίας της Ισπανίας, από την εξέγερσή της ενάντια στην εκμετάλλευση, την αντίδραση και την κοινωνική αδικία, και να σπρώξουν αυτό το κίνημα ακόμα πιο μπροστά.

Αφού η νεολαία έχει καταδικαστεί να ζει «χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη και χωρίς μέλλον», με την κινητοποίησή της θα δείξει ότι είναι μπορεί να ζει και «χωρίς φόβο»!

Ζήτω η μαχητική νεολαία!

Η νεολαία είναι το μέλλον, το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός!

Κοπεγχάγη Μάιος 2011

Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Συνάντηση της Διεθνούς Σύσκεψης Μαρξιστικών-Λενινιστικών Κομμάτων και Οργανώσεων (ICMLPO)

Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας - APK
Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργατών Γαλλίας - PCOF
Κίνηση για την Ανασύνταξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας 1918-55
Κομμουνιστική Πλατφόρμα Ιταλίας
Μαρξιστική-Λενινιστική Οργάνωση “Επανάσταση” Νορβηγίας
Κομμουνιστικό (Μαρξιστικό Λενινιστικό) Κόμμα Ισπανίας - PCE(m-l)
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας - TDKP
Οργάνωση για τη Συγκρότηση ενός Κομμουνιστικού Κόμματος των Εργατών Γερμανίας (Arbeit Zukunft)

Δεν υπάρχουν σχόλια: