Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

9 Μάη – μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών με αρχιτέκτονα και οδηγητή τον ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

Ε.Β. ΒΟΥΤΣΕΤΙΤΣ και άλλων, αρχιτ. ΓΙΑ. ΜΠ. ΜΠΕΛΟΠΟΛΣΚΙ και άλλοι.
Μνημείο συγκρότημα στους ήρωες της μάχης του Στάλινγκραντ 1960-1967,
Ο τύμβος Μαμάγιεφ Βόλγκογκραντ
Ernst Thaelmann: «ο Στάλιν θα σπάσει τον αυχένα του Χίτλερ»
Η ηγεσία του «Κ»ΚΕ: και «με την» αντιφασιστική νίκη και με τη φιλοχιτλερική πράξη των Χρουστσοφ-Μπρέζνιεφ μετονομασίας του μεγάλου Συμβόλου ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ σε Βόλγκογκραντ

Όποτε οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ αναφέρονται στην επέτειο της «9ης Μάη» παρουσιάζονται ως δήθεν «υπερασπιστές» της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών.
Το ίδιο έπραξαν και φέτος. Σε μια ανακοίνωσή του το «Τμήμα Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ» («Ρ» 4/5/2011, σελ. 13) καλεί τους εκπαιδευτικούς να «σταθούν απέναντι στη πλαστογραφία της ιστορίας και να διδάξουν την ιστορική αλήθεια», που κατά τους χρουστσοφικούς είναι μόνο: «9 Μάη – Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών» (!), πλαστογραφώντας έτσι την ιστορία με τον πλέον χονδροειδή, ξετσίπωτο και προκλητικό τρόπο, γιατί δεν νοείται «9η Μάη» χωρίς την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ και πρώτα απ’ όλα τον καθοδηγητή των ΚΚΣΕ-Κόκκινου Στρατού μα και του αγώνα των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ.
Οι λακέδες του ντόπιου κεφαλαίου οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ σ’ αυτό το επαίσχυντο αντικομμουνιστικό χρουστσοφικό και αντιδραστικό «κείμενο», αφού λένε «πολλά και διάφορα», όπως «απέναντι στο φασισμό στάθηκε η ΕΣΣΔ», πως «ο σοβιετικός λαός επέδειξε μαζικά αυτοθυσία», «Εποποιίες του Κόκκινου Στρατού των σοβιετικών πολιτών», κλπ., κλπ., όχι μόνο δεν αναφέρουν ούτε μια φορά το όνομα του σοφού στρατηλάτη διοικητή του Κόκκινου Στρατού ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ – αρχιτέκτονα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών που την είχε προβλέψει ο μεγάλος ήρωας ηγέτης του γερμανικού προλεταριάτου Ernst Thaelmann: «Ο Στάλιν θα σπάσει τον αυχένα του Χίτλερ»* – μα ούτε καν το ένδοξο ΚΚΣΕ αναφέρουν που καθοδήγησε τους αγώνες των λαών της Σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης και έδωσε τα καλύτερα παιδιά του, που και τα δυο καθοδηγήθηκαν από το μεγάλο προλετάριο επαναστάτη και αδιαφιλονίκητο ηγέτη του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ.
Την ίδια επαίσχυντη χρουστσοφική στάση διαπιστώνει ο αναγνώστης και λίγο αργότερα στην «ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ «Για τα 66 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών» («Ρ» 8/5/2011, σελ. 3), αλλά και στο ένθετο του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» («Ρ» 8/5/2011, σελ. 11-13). Το ίδιο διαπιστώνει κανείς και στις εκδόσεις τους όπως π.χ. στο βιβλίο του Ι.Ερενμπουργκ: το χρονικό της αντρειοσύνης, εκ. «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα 2002, σελ. 351: «Μνημείο συγκρότημα στους ήρωες της μάχης του Στάλινγκραντ 1960-1967, ο τύμβος Μαμάγιεφ Βόλγκογραντ».
Οι αντισταλινικοί-αντικομμουνιστές ηγέτες του «Κ»ΚΕ μιλούν με θράσος για νίκη και εποποιία του «Κόκκινου Στρατού στο Σταλινγκραντ», κλπ., ενώ την ίδια στιγμή αποσιωπούν, ακόμα και σήμερα, ότι η προδοτική χρουστσο-μπρεζνιεφική συμμορία ήταν εκείνη που προχώρησε σε μια ανοιχτά φιλοχιτλερική πράξη ( οι ηγέτες του «Κ»ΚΕ στήριξαν-χειροκρότησαν και χειροκροτούν αυτή τη φιλοχιτλερική ενέργεια): τη μετονομασία του ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ σε Βόλγκογκραντ, όταν ακόμα και οι ιμπεριαλιστές δεν διανοήθηκαν να πράξουν κάτι ανάλογο δηλ. δεν προχώρησαν σε φιλοχιτλερικές ενέργειες, αλλάζοντας τα ονόματα σε μνημεία, όπου υπήρχαν, αφιερωμένα στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών: οι γάλλοι ιμπεριαλιστές διατηρούν ακόμα και σήμερα τη στάση ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ στο μετρό αλλά και την πλατεία «Place de la Bataille de Stalingrad Septembre 1942-Janvier 1943» στο κέντρο του Παρισιού.
Η σημερινή ηγεσία του «Κ»ΚΕ , αλλά και εκείνες των άλλων χρουστσοφικών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, κράτησαν στο παρελθόν και κρατούν ακόμα και σήμερα μια φιλιχιτλερική στάση στο ζήτημα της μετονομασίας του ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ σε Βόλγκογκραντ, επειδή: πρώτο, στήριξαν ευθύς εξαρχής και υπεράσπισαν τη φιλοχιτλερική πράξη της φασιστικής συμμορίας των Χρουστσοφ-Μπρέζνιεφ μετονομασίας του ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ σε Βόλγκογκραντ, δεύτερο, τη στήριξαν και την υπεράσπισαν 50 ολόκληρα και πλέον χρόνια, τρίτο, τη στηρίζουν-υπερασπίζουν ακόμα και σήμερα, αφού ποτέ ως τώρα δεν την κατάγγειλαν-καταδίκασαν.
Οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του «Κ»ΚΕ, με τη στάση τους αυτή αποκαλύπτονται όχι μόνο ως οι πιο αδίστακτοι πλαστογράφοι της ιστορίας και εχθροί της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, αλλά και ως φιλοχιτλερικοί, επειδή στο συγκεκριμένο ζήτημα ξεπερνούν και τους αντιδραστικούς αστούς, γιατί: 1. επιτίθενται στην τότε στρατηγική του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος (ΚΔ) στην οποία εμπεριέχεται και η αυτοδιάλυση της ΚΔ (με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της, μαζί και του ΚΚΕ) από αντιδραστική-τροτσκιστική σκοπιά, η μόνη σωστή στρατηγική που μπορούσε να οδηγήσει και οδήγησε στην ήττα του χιτλερο-φασισμού αλλά και του φασιστικού άξονα Βερολίνο-Ρώμη-Τόκιο, 2. πλαστογραφούν με χυδαίο και προκλητικό τρόπο την ιστορική αλήθεια, αποσιωπώντας τη μεγάλη και αποφασιστική συμβολή του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ ως αρχηγού του Κόκκινου Στρατού και του ΚΚΣΕ στην ήττα του φασισμού. 3. Υπερασπίζουν τη φιλοχιτλερική πράξη των προδοτών φιλοχιτλερικών Χρουστσοφ-Μπρέζνιεφ μετονομασίας του ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ σε Βόλγκογκραντ.
*Irma Thaelmann: Erinnerungen an meinen Vater, σελ. 107-108. Όταν η κόρη του Τέλμαν, Ίρμα, επισκέφθηκε τον πατέρα της στο χιτλερικό μπουντρούμι, λίγο μετά τη φασιστική επίθεση στη Σοβιετική Ένωση, ο φασίστας υπάλληλος των φυλακών, σίγουρος για τη νίκη της χιτλερικής Γερμανίας είπε στον Τέλμαν: «εξαπολύσαμε έναν κεραυνοβόλο πόλεμο ενάντια στους ρώσους, σε λίγες μέρες θα είμαστε στη Μόσχα», όμως ο Τέλμαν του αντέτεινε: «ο Στάλιν θα σπάσει τον αυχένα του Χίτλερ» και συνεχίζοντας δήλωσε: «τα φασιστικά στρατεύματα θα τελειώσουν στη Σοβιετική Ένωση… ολόκληρος ο σοβιετικός λαός θα αγωνιστεί ωσότου να απελευθερώσει τη σοβιετική χώρα … ο δικός σας κεραυνοβόλος πόλεμος θα τελειώσει στη Σοβιετική Ένωση με την πλήρη συντριβή σας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: