Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

O αγωνιστής Άρης Σειρηνίδης είναι προφυλακισμένος εδώ και 13 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, όμηρος του αστικού κράτους που τον διώκει βάσει μίας σκευωρίας και έξω από κάθε επίφαση αστικής νομιμότητας επειδή έχει τοποθετηθεί με τη μακρόχρονη συμμετοχή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος στην πλευρά όσων αντιστέκονται στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον εργαζόμενο λαό.

Στις 8 Ιούνη ξεκινά από την αρχή η δίκη του – που εξελίσσεται σε δίκη παρωδία – αφού το δικαστήριο κατά την τελευταία συνεδρίασή του (18/4/2011) αποφάσισε (εξαιρώντας τους ενόρκους από την απόφαση) την αυτο-ακύρωση της μέχρι τότε διαδικασίας και την επανάληψη της δίκης από την αρχή, με νέα σύνθεση της έδρας και των ενόρκων. Στο μεταξύ, στις 4 Μάη, το Συμβούλιο Εφετών που εξέταζε την άρση της προφυλάκισης, ενόψει της συμπλήρωσης του 12μήνου προφυλάκισης, αποφάνθηκε αρνητικά, παρατείνοντας την κράτηση για άλλους έξι μήνες. Η απόφαση για την παράταση της κράτησης του Α.Σ. λήφθηκε μία μέρα μετά την εκδίκαση της άρσης αποφυλάκισης, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Εφετείο, προφανώς για να μην υπάρχει κόσμος έξω από το δικαστήριο για να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη απόφαση.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι δικαστικές μεθοδεύσεις αποτελούν την αγωνιώδη προσπάθεια του αστικού κράτους και των μηχανισμών του να ανασυντάξουν τις δυνάμεις του μετά την καταφανή αποκάλυψη της σκευωρίας στην ακροαματική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας το ερασιτεχνικά στημένο κατηγορητήριο με μοναδικό τεκμήριο μία μάσκα που σύμφωνα με εξέταση DNA «ανήκε» στον Α.Σ., κατέρρευσε. Η αυτοκατάργηση του δικαστηρίου με εντολή από ψηλά συνιστά ένα όργιο δικαστικών παραβιάσεων και ακροβασιών, καθώς ευθυνοφοβίας από την πλευρά των εισαγγελέων για να μην χρεωθούν μία από την αρχή στημένη και ποινικά αποτυχημένη υπόθεση.

Ο αγώνας για τον τερματισμό της δίωξης του Άρη Σειρηνίδη είναι εξ αντικειμένου αντιφασιστικός και ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Η φάμπρικα κατασκευής κατηγορητηρίων ενάντια σε αγωνιστές που έχουν στήσει από κοινού αντιτρομοκρατική και αστική δικαιοσύνη στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και την ποινικοποίηση των αγώνων του. Είναι διώξεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της όξυνση της φασιστικοποίησης της κοινωνικής ζωής και του εκφασισμού του κράτους που ορθώνονται ενάντια σε ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό.

Ωστόσο, η επιμονή του αστικού κράτους στη δίωξη του Άρη Σειρηνίδη φανερώνει την αγωνία του να θωρακιστεί με νέα όπλα ενάντια στον εργαζόμενο λαό που η οργή του φουντώνει μέσα στις συνθήκες της χρεοκοπίας, της τριπλής οικονομικής κατοχής από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, της όξυνσης της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της εξαθλίωσης και αναπόφευκτα θα εκδηλωθεί με σκληρές ταξικές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, στην υπόθεση του Άρη το κράτος επιδιώκει την καθιέρωση (με τη μορφή δεδικασμένου) του DNA ως μοναδικού τεκμηρίου ενοχής για να χρεώνει οτιδήποτε σε κάθε σημερινό και αυριανό αγωνιστή του εργατικού και λαϊκού κινήματος, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και σεβασμό στα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Συνεπώς, η όλη εξέλιξη της αποτυχημένης δίκης στοχεύει πλέον στην ίδια την ηθική εξόντωση του Άρη, καθώς με εκδικητικό, και φασιστικό, τελικά, τρόπο προσπαθεί το αστικό κράτος να τον κρατήσει στη φυλακή. Η ίδια διαδικασία φασιστικοποίησης και όξυνσης της «προληπτικής» κρατικής καταστολής παρατηρείται και σε όλες τις συναφείς πολιτικές δίκες. Η αθώωση του Σίμου Σεϊσίδη ήρθε μόνο ύστερα από τον ακρωτηριασμό του ποδιού του που προκλήθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Μοναδική εγγύηση για τον τερματισμό της δίωξης και της φυλάκισης του αγωνιστή Άρη Σειρηνίδη θα βάλει ένα ανυποχώρητο κίνημα αλληλεγγύης που μπροστά στην επιμονή του αστικού κράτους να τον κρατάει όμηρο, θα πλαταίνει και θα κλιμακώνει τον αγώνα. Η αθώωση του Άρη Σειρηνίδη θα αποτελέσει μία καθοριστική νίκη του κινήματος ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, αφού πέρα από την ανατροπή της σκευωρίας που στήθηκε ενάντια σε έναν συναγωνιστή, θα συνιστά, επίσης, ανατροπή του σχεδιασμού του κράτους να εμπλουτίσει το «επιστημονικό» και «νομικό» οπλοστάσιό του ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Όλοι στη μηχανοκίνητη πορεία στις 7/6, ώρα 17:30, με αφετηρία Προπύλαια (με παράλληλη συγκέντρωση και μικροφωνική στα Προπύλαια), με αίτημα τον τερματισμό της δίωξης του Άρη Σειρηνίδη.

Όλοι στη συγκέντρωση στο πρωτοδικείο Αθηνών (Δέγλερη 4), στις 8/6 (ημέρα της επανέναρξης της δίκης), ώρα 9:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: