Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΑΒΕΛΕΣ

''Περίπου 800 αλεξιπτωτιστές του στρατού της Βραζιλίας απέκλεισαν χθες τις οδούς που οδηγούν στην τεράστια φαβέλα Κουμπλέξου ντου Αλεμάου στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου κατέφυγαν περίπου 200 φερόμενοι ως κακοποιοί μετά από έφοδο του στρατού και της αστυνομίας σε κοντινή παραγκούπολη.
Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις στις φαβέλες της Βραζιλιάνικης μεγαλούπολης έφθασε χθες τους 38 νεκρούς. Οι συλλήψεις ανέρχονται σε 197.
Εγχώρια τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που απεικόνιζαν τη φυγή, την Πέμπτη, εκατοντάδων ενόπλων μελών συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά από την κοντινή παραγκούπολη Βίλα Κρουζέιρου, μετά την έφοδο της αστυνομίας της Βραζιλίας με υποστήριξη τεθωρακισμένων του στρατού και ελικοπτέρων.
Το δαιδαλώδες σύμπλεγμα των παραγκουπόλεων όπου οι κακοποιοί πιστεύεται ότι κρύβονται περιλαμβάνει συνολικά 10 φαβέλες με 65.000 κατοίκους· αναλυτές θεωρούσαν ότι είναι ζήτημα ωρών να εισβάλουν ο στρατός και η αστυνομία.
Στις επιχειρήσεις για την επιβολή αστυνομικού ελέγχου στις παραγκουπόλεις - που είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της πόλης -, λαμβάνουν μέρος πάνω από 20.000 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού. Η Βραζιλία ετοιμάζεται να διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 2014 και τους ολυμπιακούς αγώνες το 2016, κυρίως στο Ρίο. Οι αρχές θέλουν να συντρίψουν τις συμμορίες που εφορμούν από τις φαβέλες πριν.
Η αστυνομία του Ρίο κάλεσε τους εμπόρους ναρκωτικών να παραδοθούν, προειδοποιώντας τους ότι η κυβέρνηση δε θα υποχωρήσει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η αστυνομία "έδωσε χρόνο" σε εκατοντάδες εμπόρους ναρκωτικών να καταθέσουν τα όπλα τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δε θα χαλαρώσουν.
Αργά την Πέμπτη ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έδωσε την άδεια στο στρατό να αναπτυχθεί στην πόλη και χθες σημείωσε ότι δε θα συλλαμβάνουν πολίτες, κάτι που είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Από τη Γουιάνα, όπου συμμετείχε στην Ένωση των Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR), ο Λούλα δήλωσε ότι οι αρχές της πόλης έχουν την "πλήρη στήριξή" του στις προσπάθειές τους για την πάταξη της εγκληματικότητας.
Ο στρατός παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στις επιχειρήσεις από την Τετάρτη, με έξι τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό. Ο Λούλα ανακοίνωσε την ανάπτυξη 300 ομοσπονδιακών αστυνομικών, δύο ελικοπτέρων, 10 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, και τη χρήση εξοπλισμού νυχτερινής κατόπτευσης και εξοπλισμού επικοινωνιών''.
( Πηγή: Newsit.gr)


Η ''αριστερή'' κυβέρνηση Λούλα επιστρατεύει τεθωρακισμένα και αλεξιπτωτιστές ενάντια στους κολασμένους στις φαβέλες. Πρόσχημα οι συμμορίες στις οποίες έχουν παραδώσει εδώ και δεκαετίες οι κεφαλαιοκράτες, τους κολασμένους των μεγάλων πόλεων. Τα νέγρικα πιτσιρίκια -τα περισσότερα χωρίς οικογένειες- έχουν τις συμμορίες για οικογένεια και γίνονται από τα δέκα τους χρόνια, ένοπλα βαποράκια και ληστές. Τους κάνουν οι κεφαλαιοκράτες που θέλουν να ξεπαστρέψουν αυτούς που έχουν κάθε λόγο να εξεγερθούν ενάντιά τους.
Επί χρόνια τους έχουν για να γεμίζουν τις φυλακές, για να πεθαίνουν πριν τα 30 στις οδομαχίες, για να δολοφονούνται
οι άστεγοι έφηβοι από τα ''τάγματα θανάτου''- παραστρατιωτικές ακροδεξιές οργανώσεις. Η ''αριστερή'' κυβέρνηση Λούλα συνεχίζει αυτό το έγκλημα δεκαετιών, με πρόσχημα τις ''απολυμάνσεις'' εν όψει Μουντιάλ και Ολυμπιάδας, οι νεκροί πληθαίνουν, σήμερα 46.............
Η καπιταλιστική προιστορία σε μιαν ακόμη εγκληματική της εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: