Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Στο δημοψήφισμα που έγινε στην Τουρκία στις 12 Σεπτέμβρη δε κέρδισε ο λαός αλλά ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του

No:                05 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Στις 12 Σεπτέμβρη 2010 το ΑΚΡ με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστών και κάνοντας χρήση όλων των μέσων εξουσίας, αλλά και ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά, με ψέματα και εξαπατήσεις «κέρδισε» την εκστρατεία που ονόμασε «δημοψήφισμα αλλαγής του Συντάγματος της 12ης Σεπτεμβρίου». Η Τουρκία, στις 13 Σεπτέμβρη, όσον αφορά το ζήτημα της δημοκρατίας δεν προχώρησε ούτε ένα εκατοστό μπροστά από την 12η Σεπτέμβρη.

Με τα ψέματα, τις εξαπατήσεις, δημιούργησαν μια ιδανική εικόνα λες και την 13η Σεπτέμβρη θα επρόκειτο για μια άλλη Τουρκία. Σε αυτή την ιδανική εικόνα δεν υπήρχαν οι πεινασμένοι, οι άνεργοι. Έλειπαν οι συμβασιούχοι ημιαπασχολούμενοι και οι αυξήσεις ελεημοσύνης που πρότειναν στους υπαλλήλους. Δεν απεικονιζόταν η συνεχιζόμενη απομόνωση στις φυλακές. Δεν γινόταν καμία αναφορά για μια χώρα που δολοφονεί τους ασθενείς φυλακισμένους, που έχει γεμίσει τις φυλακές με φυλακισμένους, που αντί να πάει το λαό στα νοσοκομείο τον οδηγεί στις φυλακές, που μεταφέρει τα βασανιστήρια στους δρόμους και στις πλατείες, που δεν υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης, δεν γινόταν καμία αναφορά για μια χώρα που κυβερνάται φασιστικά.

Ενώ ισχυριζόντουσαν ότι η 13η Σεπτέμβρη θα είναι μια σωτήρια μέρα, τις ώρες που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν την ιδανική εικόνα, η αστυνομία του ΑΚΡ εισέβαλε στην περιοχή Οκμεϊντανί, έριξε βόμβες αερίου σε γυναίκες και παιδιά, έπνιξε τα σπίτια με δακρυγόνα

Στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτέμβρη το 26% του λαού σαμποτάρισε τις εκλογές και δεν προσήλθε στις κάλπες. Από τους ψηφίσαντες υπερψηφίσθηκε η αλλαγή του Συντάγματος με 58% υπέρ και 42% κατά. Όσοι ισχυρίζονταν ότι στις 13 Σεπτέμβρη τα πάντα θα αλλάξουν, και πίστευαν σ’ αυτά τα ψέματα, ταρακουνήθηκαν από μια βομβιστική επίθεση που έγινε σε ένα μίνιμπους στο Κουρδιστάν. Ζήσανε μια νέα δολοφονική επίθεση των κόντρας στην οποία 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Το ΑΚΡ, που στις 12 Σεπτέμβρη για να εκφοβίσει το λαό, σε πάρα πολλές περιοχές, κατέλαβε τους δρόμους και τον χώρο γύρω από τα εκλογικά τμήματα, ξαφνικά κηρύχθηκε «δημοκρατικό». Αυτοί που ελπίζουν σε δημοκρατία από μια εξουσία εχθρική προς το λαό, για άλλη μία φορά θα διαπιστώσουν ότι εξαπατώνται. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ,

ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Στις 13 Σεπτέμβρη, όταν και οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αυτοί που «χαμογελούσαν και χαιρόντουσαν» ήταν πάλι οι συνεργάτες τους, τα μονοπώλια. Το παιχνίδι του εκδημοκρατισμού «έπιασε». Το ΑΚΡ έδωσε τα διαπιστευτήριά του στους ιμπεριαλιστές και τους συνεργάτες του «ότι θα συνεχίσει την σταθερότητα».

Τα μονοπώλια θα συνέχιζαν «να χαίρονται και να χαμογελούν».

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος επανένωσαν για άλλη μια φορά σε ένα κοινό στόχο τα συνεργαζόμενα μονοπώλια, «ισλαμικό κεφάλαιο», «πράσινο κεφάλαιο», «κεφάλαιο της Ανατολίας», «κεφάλαιο της Κωνσταντινούπολης». Επίσης η Τουρκική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών σκεφτόταν τα ίδια πράγματα με την Ένωση Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι ιμπεριαλιστές επιθυμούν «σταθερότητα» στην Τουρκία. Δεν προτιμούν συνθήκες κυβερνητικών κρίσεων, επιθυμούν μια «δυνατή εξουσία» που θα απορροφά τις εσωτερικές τριβές της ολιγαρχίας, προτιμούν μια εξουσία που θα «έχει συνέχεια» για να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των ιμπεριαλιστών.

Εκείνοι θεωρούν «σταθερότητα» μια συνεργαζόμενη εξουσία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στη Μέση Ανατολή, που θα αποδυναμώνει τα λαϊκά κινήματα. Αυτοί είναι οι λόγοι της προτίμησής τους στο ΑΚΡ.

Προσέξτε τις δηλώσεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε., των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, του Ισραήλ, σε όλες θα παρατηρήσετε το εξής κοινό σημείο: στη βάση της ευτυχίας τους κρύβεται η ληστεία και λεηλασία των ιμπεριαλιστών κατά την 8ετή εξουσία του ΑΚΡ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΕΝ

Το ΑΚΡ, στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα της 12ης Σεπτέμβρη, προπαγάνδιζε ότι θα καταδικάσει τα πραξικοπήματα. Λες και το δημοψήφισμα έγινε για να δικαστούν οι χουντικοί. Στην πραγματικότητα, το δημοψήφισμα έγινε για να αλλάξουν κάποια άρθρα του Συντάγματος στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των ιμπεριαλιστικών αλλαγών, χωρίς να θιγεί καθόλου η ουσία του Συντάγματος της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στον Ερντογάν με πολιτική ένδυση και στον ένστολο αρχηγό της χούντας Εβρέν, δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Προσέξτε τον Ερντογάν, θα παρατηρήσετε ότι απέναντί σας βρίσκεται ένας τυπικός Εβρέν. Προσέξτε το σουλούπι του, προσέξτε πώς κοιτάζει το λαό, προσέξτε τις πολιτικές παρεμβάσεις του, είναι ένας τυπικός Κενάν Εβρέν.

Αυτός καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους την στολή των αστυφυλάκων και την εικόνα τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ερντογάν είναι ο συνεχιστής της νοοτροπίας «να μην τους κρεμάσουμε και να τους ταΐζουμε;». Παρατηρήστε τις φυλακές αυτής της νοοτροπίας. Αυτό θα το διαπιστώσετε ξεκάθαρα. Είναι η ίδια νοοτροπία του Ερντογάν και του Εβρέν που θεωρούν «αγνωμοσύνη» ακόμη και την πιο μικρή κριτική στάση του λαού σε κάποιο ζήτημα, το οποιοδήποτε αίτημά του.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Ο πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων ομολόγησε: «κάψαμε τζαμί στην Κύπρο», ο ίδιος επίσης δήλωσε σχετικά με τους διωγμούς και τις δολοφονίες των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα γεγονότα της 6-7 Σεπτέμβρη, ότι «ήταν έργο του τμήματος ειδικού πολέμου και ήταν μια επιχείρηση άκρως αποτελεσματική». Εναντίον του δεν ασκήθηκε καμία δίωξη γι’ αυτές τις ομολογίες του. Ένας πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων που με το κάψιμο του τζαμιού και τη ρίψη βόμβας στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη οργάνωσε τα λιντσαρίσματα υποκινώντας το λαό, δεν το έκανε από μόνος του. Αυτή ήταν μια κρατική πολιτική που και σήμερα συνεχίζεται. Συνεχίζεται με την υποκίνηση των επιθέσεων των συμμοριών λιντσαρίσματος κατά των TAYADλήδων που πραγματοποιούσαν πορεία προς την Άγκυρα, καθώς επίσης με την τοποθέτηση βόμβας σε μίνιμπους στο Κουρδιστάν.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας ενός νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης, η Τουρκάν Αλμπαϊράκ, επειδή δεν δέχθηκε να υπογράψει την καινούργια δουλική συλλογική σύμβαση εργασίας που της πρότειναν απολύθηκε από την εργασία της και εδώ και πάνω από δύο μήνες για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της ζει σε αντίσκηνο που έστησε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και διαμαρτύρεται για την αδικία σε βάρος της. Σε αυτή τη διαμαρτυρία το κράτος απαντά με μεγαλύτερη καταπίεση και επιθέσεις. Η αστυνομία και οι αστυφύλακες συνεχών εκτοξεύουν απειλές και μερικές φορές της ασκούν σωματική βία και ξηλώνουν το αντίσκηνο. Μολαταύτα η Τουρκάν Αλμπαϊράκ συνεχίζει να αντιστέκεται.

Το κράτος που ιδιωτικοποίησε το TEKEL και απέλυσε τους εργαζόμενους, συνεχίζει την καταπίεσή του μέσω των προέδρων των συνεργαζόμενων με αυτό συνδικάτων. Οι εργάτες που απολύθηκαν από το TEKEL, για αρκετές μέρες πραγματοποίησαν απεργία πείνας στην Άγκυρα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Η εξουσία του ΑΚΡ που δεν μπόρεσε να δώσει τέλος με επιθέσεις σε αυτή την απεργία, εξαγόρασε τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων στους τομείς Τροφίμων, Ποτών και Καπνού (TEK GIDA İŞ) και έδωσε τέλος σε αυτή την αντίσταση εξαπατώντας τους εργαζόμενους. Αυτός ο πρόεδρος, που πρόσφατα επισκέφθηκε και την Ελλάδα, όταν οι επαναστάτες μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται το συνδικάτο τον ρωτούσαν γιατί απολύθηκαν οι εργαζόμενοι, τους κατέδωσε στην αστυνομία η οποία τους επιτέθηκε.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

Στις 3 Σεπτέμβρη επισκέφθηκε την Τουρκία ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο ιμπεριαλιστής δολοφόνος ψευδόμενος ότι είναι περαστικός, λέγοντας «βεβαίως και χρησιμοποιούμε τις υποδομές της Τουρκίας κατά την αποχώρησή μας από το Ιράκ», επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι η εξουσία του ΑΚΡ είναι πιστός υπηρέτης των ΗΠΑ.

Δεν χρειάζονται οι δηλώσεις του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ για να διαπιστώσουμε ότι η εξουσία του ΑΚΡ είναι υπηρέτης τους, γιατί ακόμη και οι αριθμοί δείχνουν το βαθμό συνεργασίας του ΑΚΡ. Πριν αναλάβει την εξουσία το ΑΚΡ στην Τουρκία δραστηριοποιούνταν 8.192 ιμπεριαλιστικές εταιρείες. Στα 8 χρόνια εξουσίας του ΑΚΡ ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 25.055.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ

Η εξουσία του ΑΚΡ, ψευδόμενη ασύστολα για να αποκρύψει όλες αυτές τις δολοφονίες, τα λιντζαρίσματα, τις προβοκάτσιες και τη συνεργασία της με τον ιμπεριαλισμό, δεν αφήνει ποτέ από το στόμα της τη λέξη του εκδημοκρατισμού. Το ΑΚΡ κλείνοντας πρόσφατα τις φυλακές του Ουλούτζανλαρ, Μπαϊράμπασα και Ντιάρμπακιρ στις οποίες υπήρξαν πολλές δολοφονίες, νομίζει ότι θα ξεχαστούν οι δολοφονίες που διαπράχθηκαν.

Το ΑΚΡ στοχεύοντας στη διάλυση του δίκαιου αγώνα του κουρδικού λαού, συνεχώς προσφεύγει σε κωλυσιεργίες και δολοφονίες, και ενώ από τη μια μεριά λέει ότι δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες, από την άλλη συναντιέται με τους αρμόδιους του DTP και του PKK συνεχίζοντας τις επιθέσεις καταστολής.

Τα δικαιώματα του κουρδικού λαού και των μειονοτήτων θα δοθούν μόνο από μία επαναστατική λαϊκή εξουσία.

Οι ιμπεριαλιστές θα εκδιωχθούν από τη χώρα μας μόνο από μία επαναστατική λαϊκή εξουσία.

Μια ανθρώπινη ζωή θα διασφαλιστεί μόνο από μία επαναστατική λαϊκή εξουσία.

Τα δικαιώματα για δωρεάν υγεία, παιδεία… δίνονται μόνο από μία επαναστατική λαϊκή εξουσία.

Μόνο μία επαναστατική λαϊκή εξουσία μπορεί να ζητήσει λογαριασμό από τους πραξικοπηματίες και τους υπεύθυνους των δολοφονιών.

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: