Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Μαχητική Διαδήλωση Ενός Εκατομμυρίου Στην Τεχεράνη Ενάντια Στο Απάνθρωπο Καθεστώς Της Ισλαμικής Δημοκρατίας

Ζήτω η γενική απεργία!

 

Σχεδόν ένα εκατομμύριο λαού προσήλθαν στην διαδήλωση στην Τεχεράνη σήμερα και εξέφρασαν την οργή και την απέχθειά τους για το άτιμο και υποκριτικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι παρευρισκόμενοι στη διαδήλωση απαξίωσαν τις νόθες εκλογές και τον «εκλεγέντα» πρόεδρο και τον Υπέρτατο Ηγέτη Χαμενεΐ. Ο Ιρανικός λαός έχει καταλάβει ότι το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν σέβεται την άποψή του και ότι ο πρόεδρος, όσο και αν δημόσια προφασίζονται το αντίθετο, διορίζεται από το «Συμβούλιο των Φρουρών», το «Συμβούλιο των Σκοπιμοτήτων», τον «Υπέρτατο Ηγέτη» και μια πανίσχυρη μαφία.

Οι ισλαμιστές μεταρρυθμιστές που σήμερα εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές», ήταν τα αρπακτικά που έπαιζαν καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση χιλιάδων Ιρανών επαναστατών και στην καταστολή της επανάστασης του 1979. Ήταν και συνεχίζουν να είναι αφοσιωμένοι στο σύστημα του ισλαμικού νόμου με επικεφαλής έναν ανώτατο άρχοντα. Ο καβγάς ανάμεσα στις κλίκες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δεν είναι ούτε για δημοκρατία, ούτε για την ελευθερία έκφρασης, ούτε για την ελευθερία των συγκεντρώσεων και του συνδικαλισμού, ούτε για τα δικαιώματα των εργατών των γυναικών και των νέων. Ο καβγάς τους είναι για το ποιος από αυτούς θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη ώστε να αποκομίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίττα. Ο δίκαιος αγώνας του ιρανικού λαού θα αποδώσει καρπούς αν το κίνημα δει ξεκάθαρα τις ταξικές διεκδικήσεις και τις ταξικές γραμμές. Ο λαός μπορεί να κατακτήσει ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τους οργανωμένους, σχεδιασμένους, πλατιούς και στοχευμένους αγώνες του.

Η δύναμη του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας μειώνεται και οι αρχές είναι αδύναμες να επιδράσουν στο μαζικό κίνημα. Σε αυτή την κατάσταση, ο λαός πρέπει να είναι υποψιασμένος και να μην γίνει κρέας στα κανόνια καμίας εκ των δύο παρατάξεων του καθεστώτος. Είμαστε σε εγρήγορση και δεν εξαπατόμαστε από την παράταξη των Μεταρρυθμιστών η οποία έχει καταγγείλει και προσβάλει το εκλογικό αποτέλεσμα και έχει αλληλογραφία με το γραφείο του Υπέρτατου Ηγέτη. Ακόμα και αν Χαμενεΐ απορρίψει το αποτέλεσμα και καλέσει σε νέες εκλογές, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τίποτε άλλο από την αντικατάσταση του Αχμαντινετζάντ με κάποιο άλλο πιόνι.

Ο υποψήφιος για την προεδρεία Μουσσαβί αποτελεί κομμάτι του Ισλαμικού κράτους. Υπήρξε πρωθυπουργός της Ισλαμικής Δημοκρατίας κατά τα διάρκεια των μαζικών εκτελέσεων στο Ιράν. Ο Μουσσαβί συμφωνεί με το σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση-απάτη» αλλά αντιτίθεται στη λαϊκή κραυγή «Κάτω η τάξη-απάτη». Προσπαθεί να φέρει το κίνημα των δυσαρεστημένων μαζών υπό τον έλεγχό του, εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού. Ο Μουσσαβί ζητάει από το λαό να είναι υπομονετικός, φιλήσυχος και ειρηνικός. Ο λαός που διαδηλώνει στους δρόμους δεν πρέπει να ακούσει αυτά τα κηρύγματα.

Η φασιστική Ασφάλεια, οι μυστικές υπηρεσίες, παραστρατιωτικοί, Αστυνομία, και αστυνομικοί με πολιτικά της Ισλαμικής Δημοκρατίας επιτέθηκαν στους ειρηνικούς διαδηλωτές, και δεκάδες άμαχοι έχουν πυροβοληθεί θανάσιμα.

Αυτές οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τις βάναυσε επιθέσεις εναντίον του λαού στο παρελθόν και σίγουρα θα το ξανακάνουν. Αυτή η βαρβαρότητα του καθεστώτος δείχνει στους νεαρούς διαδηλωτές ότι δεν μπορούν να έχουν αυταπάτες σχετικά με τον κατασταλτικό χαρακτήρα της Ισλαμικής Δημοκρατίας και ότι η ελευθερία, η ριζική αλλαγή, η αυτοδιάθεση, και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των γυναικών και της νεολαίας δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω ειρηνικών διαδηλώσεων και καθιστικών διαμαρτυριών. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και να μεγιστοποιηθεί το κέρδος, πρέπει να οικοδομηθεί και να ενισχυθεί το κόμμα της εργατικής τάξης. Σε όλη τη χώρα, τις διαμαρτυρίες και τις γενικές πολιτικές και απεργίες όλων των στρωμάτων της κοινωνίας, ιδίως της εργατικής τάξης, θα είναι η αναγγελία του θανάτου του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν) καταδικάζει απερίφραστα το εγκληματικό καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις επιθέσεις κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων. Ζητάμε την απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών που έχουν συλληφθεί στα πρόσφατα γεγονότα. Όλοι οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων πολιτικών και εργατικών ακτιβιστών. Η ισότητα ανδρών-γυναικών πρέπει να υλοποιηθεί σε όλες τις σφαίρες της ζωής. Ζητούμε τον διαχωρισμό της θρησκείας από το κράτος και την εκπαίδευση. Η ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι, και της οργάνωσης πρέπει να είναι αναγνωρισμένα από το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Όλες οι κατασταλτικές δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Ασφάλεια, Αστυνομία, Μυστικές Υπηρεσίες, Basig, Pasdaran (φύλακες), Αστυνομίας με πολιτικά, κλπ., πρέπει να αποσυρθούν από τους δρόμους.

Το Κόμμα μας καλεί τα μαρξιστικά-λενινιστικά Κόμματα και Οργανώσεις, καθώς και όλες τις προοδευτικές επαναστατικές οργανώσεις, καθώς και κάθε οπαδό της ελευθερίας να καταδικάσουν το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τα αμέτρητα εγκλήματα κατά του ιρανικού λαού κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ζήτω το Κίνημα Διαμαρτυρίας του Ιρανικού λαού ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία!

Κάτω το Καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας!

Ζήτω η Γενική Απεργία Εργατών, Φοιτητών, Δασκάλων, Νοσοκόμων, Υπαλλήλων!

Ζήτω ο Σοσιαλισμός!

Το Κόμμα Εργασίας του Ιράν (Τουφάν)

17 Ιουνίου, 2009

www.Toufan.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: