Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής ακόμη μια φορά ξεκίνησαν, «έδρασαν» και επέστρεψαν στην από καιρό νέα κρυψώνα-οπλοστάσιό τους  (Σωκράτους) μαζί με τα ΜΑΤ, αφήνοντας πίσω τους πέντε τραυματίες μετανάστες και επιχειρώντας σε κοινή επιχείρηση με τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Εφετείο για μεγαλύτερο μακελειό. Στην κοινή πορεία τους με τα ΜΑΤ αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν κροτίδες κρότου-λάμψης που έχει μόνο ο κατασταλτικός μηχανισμός της Αστυνομίας. Γίνεται πια απόλυτα καθαρό, πως στα πλαίσια της «επανίδρυσης του κράτους» η μοναρχοφασιστική ΝΔ, όχι μόνο γέμισε τα ΜΑΤ και τα υπόλοιπα στρώματα «εργαζόμενων παιδιών του ελληνικού λαού» με ναζήδες, αλλά έχει πια καθαρά εντάξει ολόκληρη τη Χρυσαυγίτικη συμμορία σαν επίλεχτο κομμάτι των κατασταλτικών μηχανισμών, φυλάγοντας τη γιάφκα της στην Ομόνοια και προστατεύοντας τους εγκληματίες στις δολοφονικές τους επιχειρήσεις.

Το φοβερό στην επιχείρηση είναι ότι είχε προαναγγελθεί από τον ναζιστικό εσμό καθαρά μέρες πριν και ενώ είχαν προηγηθεί τα όργια στη Πάτρα, τον Άγιο Παντελεήμονα, και αλλού. Το μεν κράτος των κεφαλαιοκρατών σε πορεία πλήρους φασιστικοποίησης βοήθησε να «πετύχει» η επιχείρηση, κάνοντας τυχαία «επιχειρήσεις σκούπα» επί δέκα ολόκληρες μέρες, απειλώντας γι αυτό που θα γινόταν, η δε «αριστερά» έδειξε ξεδιάντροπα το προδοτικό της πρόσωπο που κινήθηκε από την πλήρη απουσία-βλέπε συνενοχή των χρουστσοφικών του Περισσού, μέχρι τις αστειότητες των υπόλοιπων αναρχικών-εξωκοινοβουλευτικών-λοιπών σοσιαλδημοκρατών που φρόντισαν να σπάσουν την εθιμοτυπική παρουσία τους (λιγότερα συνολικά άτομα από τους 300 ναζήδες), σε τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις, για να μη χαλάσει η «καθαρότητα» για τους μεν, και η προεκλογική διαφήμιση της ξεχωριστής παρουσίας, για τους δε. Και ξανά να λεχθεί πως οι προδότες χρουστσοφικοί ακόμη για μια φορά, δεν ενόχλησαν τα ''εργαζόμενα παιδιά του ελληνικού λαού'', ούτε  και τους ναζήδες που ίσως κι αυτοί πιστώνονται σαν ελληνικός λαός, άσχετα αν στη προσυγκέντρωσή τους, έβαζαν έξω φωνή τη Λιλλί Μαρλέν και ναζιστικά θούρια.

Η υπεράσπιση των μεταναστών πέρα από τους ελάχιστους διαδηλωτές παρ’ όλη την ανοησία της πραχτικής τους , έγινε κύρια από τους ίδιους ,που απώθησαν το μπλοκ ΜΑΤ-Χρυσαυγιτών από το Εφετείο με πραγματική μάχη. Τα ελληνικά ΜΜΕ της ντροπής δεν μίλησαν η προβόκαραν τη φασιστική επίθεση, τη στιγμή που το ίδιο το BBC (δες παρακάτω) αναφέρεται στην επίθεση δίνοντας μια τουλάχιστον αληθινή «φωτογραφική» εικόνα.

Επειδή η φασιστικοποίηση προχωράει και «το αυγό του φιδιού» έχει πια σκάσει μύτη, οι κομμουνιστές, μαρξιστές-λενινιστές-σταλινιστές απευθύνονται στην εργατική τάξη και τα σύμμαχά της στρώματα καλώντας σε μαζική αντιφασιστική δράση που θα πνίξει τις συμμορίες, όση προστασία κι αν  τους παρέχουν οι ΜΑΤατζήδες και οι μοναρχοφασίστες της κυβέρνησης  καθήκον απέναντι στο σύνολο της εργατικής τάξης καθήκον πολιτικό στη φάση της γενίκευσης της φασιστικοποίησης.

Η αναφορά του BBC 10/5/2009

Πέντε αλλοδαποί τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν σε κτήριο παλιού Εφετείου στην Αθήνα ακροδεξιοί διαδηλωτές, το οποίο βρίσκονται υπό κατάληψη από λαθρομετανάστες από την Αφρική.

Δεκάδες διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και φωτοβολίες στο οκταόροφο κτήριο το Σάββατο βράδυ και όσοι έμεναν μέσα στο κτήριο απάντησαν με τη ρίψη τούβλων και τσιμεντόλιθων.

Η αστυνομία έκανε λόγο για εννιά αξιωματικούς τραυματίες κατά τη διάρκεια των συμπλοκών. Τρεις νεαροί συνελήφθηκαν κατά την επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε μετά από πορεία που διοργάνωσε η αντιμεταναστευτική ομάδα Χρυσή Αυγή. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ στα οποία έγραφαν «Μετανάστευση σημαίνει έγκλημα»  και «Γίναμε ξένοι στην ίδια μας τη χώρα».

Πολλοί αλλοδαποί δήλωσαν ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να τους προστατεύσει.  

Αριστερές ομάδες αριστερών διοργάνωσαν αντι-πορεία και τα ΜΑΤ αναπτύχθηκαν για να εμποδίσουν τις δύο ομάδες να πλησιάσουν η μια την άλλη.

Οι δυο ομάδες εκτόξευσαν βόμβες μολότωφ και πέτρες η μια στην άλλη και η βία συνεχίστηκε όταν διαδηλωτές που είναι ενάντια στην μετανάστευση πλησίασαν το κτήριο του παλιού Εφετείου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο  Associated Press εκατοντάδες μετανάστες ζουν σε άθλιες συνθήκες στο κτήριο ανάμεσα σε σκουπίδια και κάθε είδους απόβλητα χωρίς ηλεκτρικό ή καθαρό νερό.

Ο Φουάντ, ένας 33χρονος μαροκινός μετανάστης, ο οποίος ζει στο κτήριο είπε στο AP ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο της επίθεσης. «Δεν κάναμε κάτι. Γιατί μας συμπεριφέρονται έτσι;» είπε. «Η αστυνομία έμεινε άπραγη. Εδώ στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: