Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Κάτω τα χέρια απ’ τη ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ

Η εχθρική στάση και επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ενάντια στη ΛΔ Κορέας είναι γνωστές από παλιά, ιδιαίτερα μετά τη στρατιωτική ήττα των ΗΠΑ στην Κορεάτικη Χερσόνησο αρχές της δεκαετίας του ΄50 του περασμένου αιώνα.

Όμως τα χρόνια της διακυβέρνησης Μπους οι εχθρικές ενέργειες και οι συχνές απειλές σε βάρος της Κορέας εντάθηκαν και άρχισαν να πολλαπλασιάζονται, όπως και σε βάρος σειράς άλλων χωρών, αποκαλώντας τες χώρες «τρομοκράτες», επειδή σχεδίαζαν κάποιες πυρηνικές δοκιμές, προοριζόμενες για την καλύτερη άμυνά τους απ’ τη διαρκή στρατιωτική απειλή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κύρια του αμερικάνικού ιμπεριαλισμού.

Με αφορμή την πυρηνική δοκιμή της 25ης Μάη τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πήραν στις 12 Ιούνη ομόφωνη απόφαση για νέες διευρυμένες κυρώσεις σε βάρος της ΛΔ Κορέας, η οποία έχει κάθε δικαίωμα – δικαίωμα που έχουν εξασφαλίσει για τον εαυτό τους όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και μάλιστα για επιθετικούς σκοπούς και στρατιωτικές επεμβάσεις σ’ άλλες χώρες – όπως και κάθε μικρή χώρα να κάνει πυρηνικές δοκιμές για την άμυνά της, την προστασία-υπεράσπιση των συνόρων απ’ τις διαρκείς και μόνιμες στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ.

Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση απαγορεύονται όλες οι εισαγωγές όπλων στη ΛΔ Κορέας αλλά και οι όποιες εξαγωγές τους σ’ άλλες χώρες. Η απόφαση δίνει το δικαίωμα να ελέγχονται όλα τα εισαγόμενα και εξαγόμενα φορτία θαλάσσης, αέρος και ξηράς αλλά και να κατάσχονται και να καταστρέφονται.

Αδικαιολόγητα  η Κίνα και η Ρωσία, που ως τώρα δεν ήταν πρόθυμες να στηρίξουν κυρώσεις σε βάρος της ΛΔ Κορέας, στήριξαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Οι αμερικάνικες απειλές συνεχίζονται και ο διοικητής των αμερικανών πεζοναυτών δήλωσε ότι «αν χρειαζόταν να κάνουμε απόβαση, δεν θα ήμασταν έτοιμοι», ενώ στέλεχός του Πενταγώνου δήλωσε ότι η Β.Κορέα και το Ιράν συνεργάζονται από χρόνια για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων και ότι έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: