Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής για τα γεγονότα στην αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 2/2

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεσολογγίου 5 (β’ όροφος) Εξάρχεια,
ΤΗΛΕΦ: 210 - 3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής καταδικάζει την επίθεση του κράτους και του παρακράτους ενάντια στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φλεβάρη.
Από κοινού η φασιστική συμμορία «Χρυσή Αυγή» και οι πωρωμένοι ροπαλοφόροι των ΜΑΤ επιτέθηκαν με λύσσα στους διαδηλωτές. Το οπλοστάσιο του τραμπουκισμού και της τρομοκρατίας περιείχε τα πάντα: ρόπαλα, δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, λοστάρια, μαχαίρια, σιδερογροθιές, εισαγγελική απαγόρευση διαδήλωσης, προσαγωγές, συλλήψεις….
Η «εκσυγχρονισμένη» και «δημοκρατική» ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε για μια ακόμη φορά να μας αποκαλύψει το πασιφανές: Σε αυτό τον τόπο, αστυνομία και ακροδεξιοί παρακρατικοί πάνε χέρι-χέρι και αλληλοδιαπλέκονται. Προπολεμική περίοδος, Κατοχή, Εμφύλιος, εποχή δολοφονίας Λαμπράκη, ΕΚΟΦ, Ιουλιανά, Χούντα, Μεταπολίτευση, «αγανακτισμένοι πολίτες», δολοφονία καθηγητή Τεμπονέρα (Καλαμπόκας), δολοφονική επίθεση στην εργάτρια Μέλπω Κορωναίου («Χάρος»), δολοφονική επίθεση στο φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή (Περίανδρος)…, η σύγχρονη ελληνική Ιστορία είναι πλούσια σε παραδείγματα αυτής της σύμπλευσης και συνεργίας.
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι η Αστυνομία και ιδιαίτερα τα ΜΑΤ αποτελούν το φυτώριο στρατολογιών της «Χρυσής Αυγής». Αυτή η αλήθεια έγινε πρώτη είδηση, τώρα που βγήκαν στα κανάλια οι συντονισμένες έφοδοι Ματατζήδων και Χρυσαυγιτών ενάντια στους διαδηλωτές.
Ας υπενθυμίσουμε κάτι ακόμη: Πέρυσι τον Φλεβάρη τελείωσε η δίμηνη κατοχή από τα ΜΑΤ του πεζόδρομου της Μεσολογγίου (Εξάρχεια) που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου μας. Νύχτα-μέρα οι διμοιρίες φύλαγαν τις εκδόσεις Γεωργιάδη. Όταν αποχώρησαν οι Ματατζήδες άφησαν στον πεζόδρομο συνθήματα στους τοίχους, γραμμένα με μαρκαδόρους ακόμη και με σπρέυ: «Ανάρχες θα πεθάνετε», «Κομμούνια θα πεθάνετε», «Χρυσή Αυγή», ναζιστικά σύμβολα κλπ. Αυτά είναι «τα καλά και μορφωμένα παιδιά» των ΜΑΤ, όπως τους χαρακτηρίζουν από τα τηλε-παράθυρα οι αστυνομικοί «συνδικαλιστές» και οι δημοσιογράφοι.
Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί: Γιατί το σιδερένιο χέρι του κράτους και του παρακράτους εμφανίζεται τόσο ορμητικά στο προσκήνιο, την τελευταία περίοδο;
Όπως πάντα έτσι και σήμερα, οι κυρίαρχοι (πλουτοκράτες και κυβερνήσεις) για να επιβάλλουν τις επιλογές τους πρέπει να εξασφαλίσουν την παθητικότητα των κυριαρχούμενων (του λαού και των εργαζομένων). Όταν συναντούν αντιδράσεις και αντίσταση, επιστρατεύεται η πυγμή και ο φόβος.
Η πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, του χτυπήματος των εργατικών κατακτήσεων (π.χ. Ασφαλιστικό) για να περάσει χρειάζεται την καταστολή. Χρειάζεται το ρόπαλο του αστυνόμου και γιατί όχι το στιλέτο του παρακρατικού.
Έχουν μεγάλη ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις τόσο της Ν.Δ., όσο και του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και χρόνια εκτρέφουν και χρησιμοποιούν αυτούς τους μηχανισμούς.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να έχει συνείδηση αυτής της νομοτέλειας και να οργανωθεί για να περιφρουρήσει τους αγώνες του.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών θα πέσει στο κενό. Με τη μαζικοποίηση των συλλογικοτήτων μας, με ενότητα, αποφασιστικότητα και μέτρα περιφρούρησης θα αντιμετωπίσουμε κάθε επίθεση.
- Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τις οργανώσεις, τα στέκια του κινήματος.
- Οι δρόμοι ανήκουν στους αγωνιζόμενους εργάτες και νεολαίους και όχι στις ναζιστικές συμμορίες και τις ορδές των ΜΑΤ.
- Αλληλεγγύη στους μετανάστες.
- Όλοι στην πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ για το Ασφαλιστικό στις 13 Φλεβάρη. Στους δρόμους σπάει η τρομοκρατία.
6/2/2008

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια! έχουν κάποιο site για το σωματείο???

Anasintaxi είπε...

Site δεν έχουν. Ένα email επικοινωνίας έχουν που το δημοσιεύουμε. Μας στέλουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα τα δελτία τύπου τους.

Αυτό πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και το δημοσιεύουμε.