Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Βάρβαρη φασιστική δολοφονική επίθεση ΜΑΤ-ναζιφασιστών ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές

Βάρβαρη φασιστική δολοφονική επίθεση ΜΑΤ-ναζιφασιστών ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές

Μ’ εντολή της κυβέρνησης η συνεργασία ΜΑΤ-«Χρυσαυγιτών»

Χέρι-χέρι κυβέρνηση-ΜΑΤ-«Χρυσαυγίτες»



Ο «Ριζοσπάστης» θάβει τη δολοφονική επίθεση στις μέσα σελίδες και συγκαλύπτει τη συνεργασία κυβέρνησης-«Χρυσής Αυγής»

Η δολοφονική συμμορία των ναζιφασιστών της «Χρυσής Αυγής» είχε ανακοινώσει για τις 2 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα διοργάνωση συγκέντρωσης για το Ίμια στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων το Φόρουμ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ και φοιτητικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν διοργάνωση αντιφασιστικού συλλαλητηρίου την ίδια μέρα, στην ίδια Πλατεία αλλά στις 2 το μεσημέρι.

Οι ναζιφασίστες της «Χρυσής Αυγής» μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός για να ματαιώσουν τη συγκέντρωση των αντιφασιστών συγκεντρώθηκαν λίγες δεκάδες νωρίς το πρωί του Σαββάτου και κατέλαβαν το χώρο της πλατείας Κολοκοτρώνη, σε συνεργασία και με την προστασία των ΜΑΤ, όπως δείχνουν οι δημοσιευμένες στον τύπο φωτογραφίες.

Όταν οι αντιφασίστες πληροφορήθηκαν την ενέργεια αυτή των ναζιφασιστών κινητοποιήθηκαν νωρίτερα απ’ τις 2 το μεσημέρι και στις 11 π.μ. συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και από εκεί ξεκίνησε η πορεία μέσω Κοραή-Σταδίου για την πλατεία Κολοκοτρώνη. Πλησιάζοντας προς την πλατεία είδαν ότι τα ΜΑΤ περιφρουρούσαν τη δολοφονική συμμορία της «Χρυσής Αυγής» που τα μέλη της ήταν οπλισμένα με ξύλα-κοντάρια, πέτρες, σιδηρολοστούς, μαχαίρια και αναισθητικά σπρεϊ. Πλησιάζοντας οι αντιφασίστες διαδηλωτές δέχτηκαν την επίθεση των «Χρυσαυγιτών» με τα δολοφονικά τους όπλα και τα ΜΑΤ να τους προστατεύουν στη δολοφονική τους επίθεση, τραυματίζοντας σοβαρά δυο αντιφασίστες με μαχαίρια που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αντιφασίστες δέχτηκαν την από κοινού επίθεση ΜΑΤ-«Χρυσαυγιτών», όπως δείχνουν και οι δημοσιευμένες στις εφημερίδες φωτογραφίες. Απ’ τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες αντιφασιστών, ενώ η αστυνομία φρόντισε να πνίξει την Αθήνα με δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, καπνογόνα και άλλες εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες.

Τα γεγονότα του Σαββάτου (2 Φλεβάρη) δείχνουν καθαρά ότι η συνεργασία της αστυνομίας με τους ναζιφασίστες της «Χρυσής Αυγής» έγινε με εντολή της αντιδραστικής κυβέρνησης Καραμανλή που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τους φασίστες εγκληματίες σαν δύναμη κρούσης κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών.

Ασφαλώς είναι γνωστή οι στενοί δεσμοί και η μυστική συνεργασία Αστυνομίας-ναζιφασιστών, όμως εδώ έχουμε δυο νέα σημαντικά και πολύ επικίνδυνα γεγονότα που πρέπει να σημειωθούν ιδιαίτερα: πρώτο, την ανοιχτή προστασία των ναζιφασιστών απ’ την Αστυνομία και δεύτερο, την από κοινού επίθεση ΜΑΤ-«Χρυσαυγιτών» εναντίον αντιφασιστών διαδηλωτών μ’ εντολή της κυβέρνησης του μοναρχουφασιστικού κόμματος της ΝΔ, δυο γεγονότα που σηματοδοτούν ακραίας μορφής φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής που δεν πρέπει ν’ αφήσουν αδιάφορους τους αντιφασίστες.

Επαίσχυντη υπήρξε η στάση του «Ριζοσπάστη» και της σοσιαλδημοκρατικής ηγεσίας του «Κ»ΚΕ που αντί να καταδικάσει την κυβέρνηση που έδωσε την εντολή συνεργασίας ΜΑΤ-ναζιφασιστών για από κοινού επίθεση στους αντιφασίστες μιλάει μόνο «ανοχή της κυβέρνησης»:

πρώτο, ο «Ριζοσπάστης» δεν προβάλλει το γεγονός πρωτοσέλιδα αλλά το θάβει εντελώς στις μέσα σελίδες (σελίδα 18) και επιπλέον δεν δημοσιεύει ούτε μια φωτογραφία απ’ την από κοινού επίθεση ΜΑΤ-«Χρυσαυγιτών» ενάντια στους αντιφασίστες διαδηλωτές, αλλά μόνο φωτογραφία που δείχνει απλά ΜΑΤ-«Χρυσαυγίτες» που μεταξύ τους συνομιλούν.

Δεύτερο, τόσο ο «Ριζοσπάστης» όσο και η ανακοίνωση του «Κ»ΚΕ αποσιωπούν σκόπιμα ότι η διαδήλωση είχε διοργανωθεί από διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις αλλά και απ’ τις ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, κλπ. Κάνουν λόγο μόνο για «αναρχικούς» και «κουκουλοφόρους».

Τρίτο, μιλούν μόνο για «ανοχή της κυβέρνησης» αντί για εντολή συνεργασίας και κοινής επίθεσης ΜΑΤ-«Χρυσαυγιτών» κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών.

Τέταρτο, μιλάει μόνο για «τραμπούκους» της «Χρυσής Αυγής» και όχι για ναζιφασιστική εγκληματική συμμορία, εξωραΐζοντας έτσι στα μάτια των πλατιών λαϊκών μαζών τόσο το ναζιφασισμό όσο και τη δράση της δολοφονικής αυτής συμμορίας.

Πέμπτο, τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο τους αντιφασίστες διαδηλωτές με τα ΜΑΤ-«Χρυσαυγίτες» που τάχα όλοι μαζί υπηρετούν «σχεδιασμούς κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου» («Ρ», 5/2/2008, σελ 18).



Δεν υπάρχουν σχόλια: